REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Constănțeni `PRIZONIERI` în Italia: Nu ne dau voie să plecăm din țară

Constănțeni `PRIZONIERI` în Italia: Nu ne dau voie să plecăm din țară

Replica API 27 februarie 2020 | 22:50 329

Românii rămași în Italia sunt speriați de ceea ce a putut produce acest virus într-un interval de timp destul de scurt. Cetățenii care nu au apucat să plece din focarul de coronavirus apărut în nordul Italiei sunt obligați acum să respecte sfaturile autorităților și rămân în țară pentru a evita orice răspândire a virusului.

Situația în Italia este una alarmantă, iar românii rămași sunt speriați de ceea ce a putut produce acest virus mortal, izolându-se la domicilii, asta după ce au golit rafturile magazinelor, așa cum se întâmplă și în Contanța și nu numai în aceste zile. Cei mai rapizi românii din zona afectată au „fugit” către România cu toate că autoritățile italiene le-au transmis să nu facă acest lucru, spunându-le să rămână la domiciliile din țară pentru a evita o posibilă extindere a virusului. Pe lângă acest lucru, în nordul Italiei și mai cu seamă, în Lombardia, spațiile publice precum unitățile de învățământ, muzeele, teatrele și bisericile au fost închise iar secțiile de urgențe ale spitalelor au fost restricționate. Deschise au mai rămas doar magazinele alimentare și farmaciile, pentru ca cetățenii să se poată aproviziona. O constănțeancă aflată în zona de focar din nordul Italiei, a relatat pentru Replica câteva aspecte legate de situația din zona afectată. „Noi suntem în provincia Bergamo, Lombardia care este deja în zona galbenă. Aici, măsuri de siguranță au fost deja luate de zilele trecute iar școlile, gradinițele, creșele și unele instituții publice au fost închise. Nici ceremoniile religioase nu se mai țin.

Muzee, teatre, cinematografe, ÎNCHISE!

S-au închis și muzeele, teatrele, cinematografele iar paradele de carnaval din această perioadă au fost anulate. Totul a fost închis deocamdată până pe 1 martie. Intrările în secțiile de urgență ale spitalelor din zonă au fost restricționate iar oamenii au fost anunțați să vină la spital doar pentru cazurile cu adevărat grave. Pentru cele mai puțin grave, oamenii au fost rugați să ia legătura cu medicii de familie, iar cei care au copii, cu pediatri, pentru o consultație telefonică inițială, pentru a evita supraaglomerarea cabinetelor și o posibilă răspândire a virusului. Mai întâi, trebuie să suni doctorul, iar el decide dacă este nevoie să te cheme pentru o consultație. Momentan au rămas deschise supermarketurile și farmaciile chiar și cele din zona roșie pentru ca oamenii să își poată procura alimentele și medicamentele. Ce trebuie să vă mai spun în legătură cu medicamentele este faptul că farmacia din localitatea noastră, de exeplu, nu mai eliberează nici măcar paracetamol fără rețetă de la medicul de familie. Astfel, toate persoanele sunt obligate să treacă prin filtrul medicului de familie. S-a creat o panică și aici pentru că oamenii se gândesc să nu se agraveze situația și cumpără alimente în neștire. Chiar astăzi, la casele de marcat ale unui supermarchet, în fața mea, o persoană cumpărase alimente de peste 1000 de euro de teamă să nu rămână fără provizii” a declarat pentru Ziarul Replica, o constănțeancă aflată în zona afecată din Italia.

În România, ce este cert este faptul că, deocamdată, nu a fost identificat nici un caz de coronavirus pe teritoriul țării, însă mai multe persoane sunt sub supraveghere. Românii întorși din focarul din Italia trebuie să mergă la medicul de familie imediat cum au ajuns în localitățile de reședință pentru a intra astfel în evidența acestora și pentru a putea fi monitorizați timp de 14 zile.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In Romania de regula cetatenii nu se prea spala,asa ca in caz de pandemie,enorm de multi romani vor muri satui dar imputiti ,din cauza altor boli induse de scaderea imunitatii sub efectul vrusului. MIzeria face ca orice bacterie sau virus sa aiba mediu propice dezvoltarii si cum romanii sunt dusmanii igienei personale si pun botul la tot felul de rahaturi de pe feisbuceala de prosti ce sunt,degeaba tot efortul medicilor si autoritatilor.
1
0
Ce sa vezi, de cand cu virusul chinezesc, toti moldovenii si-au pierdut accentul italienesc, de frica sa nu-i puna in carantina.
1
0
Ce sanctiuni se adopta asupra celor ce nu respecta regulile?
2
1
tu crezi ca acolo ii baga cineva in seama fara asigurare medicala? pai cum mai trimetea ei euroi in tara daca si-ar fi platit toate taxele?
4
1
si tragi apa!
6
2
LE FACE STATI IN PULA MEA ACOLO JEGOSILOR CAND ATI PLECAT NA VATI GANDIT
7
3
Cat de imbecili sa veniti in sanul familie posibili purtatori de virusul Covid 19 ? Cat de cretini sa fiti sa va imbolmaviti familia copii .... cat de prosti sa credeti ca in romania veti fi tratati mai bine ...???? Fereasca Dumnezeu
11
0
unde sa plecAti ba?v.am trimis noi acolo? stati dreq acolo.In plus,aici daaca te imbolnavesti mori cu zile,nu exista tratament,bouarilor,si mai luati si alte boli. Spit judetean e plin de carcalaci,umbla noaptea pe voi
10
0
Numai prost sa fii sa vi in Romania , 100% va fii afrctata si Ro si de aici unde mai fugi?
8
1
Pai stati acolo sunteti mai bine in spitalele italiei . In romania se fura bani de spitale ati uitat nu s a construit nici un spitale in 30ani
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212