REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constănţenii, despre înlăturarea "vaporaşelor": Iar ni se înstrăinează flota! Video

Constănţenii, despre înlăturarea "vaporaşelor": Iar ni se înstrăinează flota! Video

Replica API 12 mai 2022 | 17:50 2541

Dacă în anul 2003, administrația publică locală căuta un simbol unic al Constanței pentru a întâmpina turiștii, iată că aproape două decenii mai târziu, în 2022, aleşii locali s-au decis să renunțe la celebrele vapoare din cauza stării de degradare în care se află acestea. Totodată, reconstituirea nu se ia în calcul din cauza costului prea mare pentru reparațiile necesare. Însă, constănţenii nu sunt de acord cu înlocuirea lor, făcând o paralelă amuzantă: Iar ni se înstrăinează flota!

După recondiționarea și revopsirea vapoarelor simbolice, acestea au fost urcate pe postamente la intrările din orașul Constanța și au devenit, într-un timp foarte scurt, atracții și locuri unde turiștii făceau poze și erau primiți cu un semn de originalitate. Însă, acestea vor deveni în scurt timp istorie în urma demontării și a trimiterii la fier vechi, iar în ceea ce privește reconstituirea lor, reparațiile sunt mult prea costisitoare din cauza stării avansate de degradare, după cum spun aleşii locali.

Cu toate astea, cetățenii orașului Constanța sunt de părere că vapoarele ar trebui să rămână la intrările din oraș pentru că reprezintă un simbol, o atracție publică și un semn de originalitate. ”Mi se pare o idee foarte proastă să scoată vaporașele. Mi se par autentice, fie că le reconstituiesc sau le lasă așa cum sunt. E aspectul nostru, avem marea lângă noi, mi se pare ceva frumos… din punctul meu de vedere, este o idee ridicolă. Nu ar trebui nimic pus în locul lor, sunt perfecte așa cum sunt” , a declarat o tânără pentru Replica Constanța.

Un alt constănţean a făcut o paralelă amuzantă: "Iar ni se înstrăinează flota..."

De asemenea, nici alți locuitori ai orașului nu sunt de acord cu decizia autorităților de a trimite vapoarele la fier vechi: ”Nu văd cu ce ar înlocui, e simbol și ar trebui să rămână așa. Mi se pare o porcărie”, a declarat un bărbat pentru ziarul Replica. Alt locuitor a menționat pentru Replica faptul că vapoarele sunt atracții publice pentru străini: ”Ar trebui lăsate așa. Nu deranjează pe nimeni, sunt atracții publice mai ales pentru străini.”

Video:

Hotărârea de casare a celor cinci ambarcațiuni ce au fost amplasate la intrările orașului Constanța a fost luată după ce au fost analizate și s-a observat că starea de degradare este una avansată, depășind pragul de 50%. Costurile fiind extrem de mari, decizia a fost casarea lor.

Cetățenii vor reabilitarea vapoarelor

Cu toate acestea, cetățenii orașului par a fi în dezacord total cu autoritățile atunci când spun că vor reabilitarea vapoarelor și nu trimiterea lor la fier vechi. Aceștia consideră de asemenea faptul că ar trebui măcar înlocuite cu ceva… ”Nu văd de ce le-ar trimite la fier vechi. Da, sunt ruginite, dar pot fi reconstituite. Bani se găsesc dacă vor… dar nu vor! Păcat… sunt simboluri unice ale Constanței. Măcar să le înlocuiască cu o corabie, ceva reprezentativ litoralului” .

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
An de an turistii lasa o gramada de bani in orasul a**a si in statiuni, bani care nu se vad nicaieri. Orasul arata ca naiba, nimic atractiv, noroc cu iesirea la mare. Centrul vechi de asemenea ar putea fi o bijuterie, dar cine sa se ocupe. Jalnic.
0
0
Ce spatiu vizual I***? Ce sa vezi? Gara aia de kkt..nu sunt in stare sa o renoveze
0
0
Le vinde iese para
0
0
Urmeaza Aqua Magic, Telegondola
0
0
Se uita o c****a j*****a azi la un vapor si intreba alta c****a j*****a mama cat oi lua pe vaporu a**a la fer vechi tipic ciorilor jegoase puturoase
0
0
TURISTII CARE VIN AU SI CE VEDEA LA NOI .****. DACA MA DISPAR SI VAPORASELE CARE SUN UN SIMBOL CE VA MAI FI O***?
0
0
constanta are pe timp de PACE in zona Stefan cel Mare cea mai bombardata zona in timp real mai ceva ca la Mariupol in timp de razboi. administratie de golani hoti si ticalosi
0
0
Ca numai in Ucraina si in Rusia mai vezi asa ceva, sa le dea dracu la fiare vechi ca arata a puscarie. Turistii care vor asa ceva sa se d**a in Crimeea sau la Soci.
1
0
constantenii nu le vor DAR turistii le apreciaza
0
0
Constantenii ESTE pr0sti ca doar se vede ce voteaza de atatia ani, cat despre fierul vechi de la intrarile din oras numai idi0tilor le-ar placea asa ceva.
0
0
Mai bine ca le scoate. Cel putin vaporul de la gara ocupa spatiul vizual dintre gara si parc.
0
1
De ce sa le scoata , au nevoie de bani va dati seama ca o sa ia destul pe ele, ce daca se degradeaza doar nu navigheaza cu elle innca arata bine
0
0
kitsch ordinar marca mascariciului puscarias, apreciat doar de fomistii pachetari. incepeti cu oroarea de vapor din fata garii.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108