REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Construcția unui bloc de 8 etaje între case, STOPATĂ de magistrații constănțeni

Construcția unui bloc de 8 etaje între case, STOPATĂ de magistrații constănțeni

Replica API 26 octombrie 2019 | 00:00 555

DEFINITIV! Hotărârea care a stat la baza elaborării PUZ-ului, DESFIINȚATĂ!

DEFINITIV! Hotărârea care a stat la baza elaborării PUZ-ului, DESFIINȚATĂ!

click pe imagine!

Constănțenii continuă să lupte împotriva construcțiilor realizate abuziv! Pe rolul instanțelor de judecată construcțiile sau hotărârile care au stat la baza investițiilor sunt din ce în ce mai des semnalate de cetățeni și stopate de instanțele de judecată, dovedindu-se astfel caracterul lor abuziv. Un proiect de acest gen, o construcție cu 8 etaje, între case, ce ar fi urmat să se edifice în Inel 2 a fost stopat definitiv în instanță. Un constănțeanul a bănuit că în imediata apropiere de casa lui ar urma să edifice acest bloc şi a demarat acțiunile privind stoparea proiectului. Și a reușit, deși în primă instanță a pierdut procesul. Curtea de Apel Constanța a desființat hotărârea Tribunalului și i-a admis, definitiv, cererea. Mastodontul ar fi fost construit în baza unui PUZ adoptat de consilierii locali în 2016. PUZ-ul a fost anulat, iar investitorul, SC Stejarul SRL, își ia adio de la construcție.

În 2017, C.M. a observat faptul că lânga proprietatea sa, pe un teren în aparență viran, folosit ocazional cu destinația de parcare, au fost demarate lucrări de săpaturi extinse, fără a i se comunica în niciun fel ce anume se urmărește. Întrucât nu a obținut informații de la cei care lucrau în zona, s-a adresat primăriei, primind răspuns în sensul că pe respectivul teren se executa lucrări de construire de către SC Stejarul SRL, constând în săpaturi arheologice preventive și deviere conductă agent termic în baza AC 701/13.06.2017. Tot în baza solicitării de informații adresată primăriei, i s-a comunicat faptul că Certificatul de urbanism nr.3213/27.10.2016 a fost emis în baza reglementarilor urbanistice stabilite prin Planul urbanistic zonal HCLM nr. 59/23.02.2016. Astfel, cu aceasta ocazie, constănțeanul a aflat de modificarea indicatorilor urbanistici zonali prin acest act administrativ aprobat la începutul anului 2016 și de intenția construirii unui bloc în regim de înălțime P+8. În consecință, a deschis acțiune în instanță, solicitând anularea HCLM ce a stat la baza proiectului. Prin acest Plan Urbanistic Zonal, aprobat prin HCL 59/2016, s-au modificat în mod drastic indicatorii urbanistici maximi ai zonei ZRL 2B - cartier de case în regim P+2, fără a se ține cont de imobilele învecinate. Constănțeanul a precizat în instanță că investitorul nu asigură pe terenul propriu cele 32 de locuri de parcare aferente numărului de apartamente cu suprafața de sub 100 mp. Nu rezultă din PUZ decât ca se asigura 10 locuri de parcare pe terenul proprietate, un număr neprecizat de locuri de parcare la demisolul clădirii și alte locuri de parcare pe terenul primăriei, ultimul aspect nefiind în acord cu prevederile legale. Prin Puz-ul astfel reglementat nu se asigura suprafața minima de spatii verzi, a mai arătat în instanță constănțeanul supărat, de 30% din suprafața terenului, obligație prevăzută de HCJC 152/2013. Reclamantul a mai aratat că este nelegală aprobarea acestui PUZ, inclusiv prin prisma faptului că duce în mod direct la periclitarea integrității imobilului în care locuieste, intrucât lucrările prilejuite de construirea blocului vor necesita excavarea unei cantități insemnate de pământ, fapt care va pune în pericol temelia și, implicit, stabilitatea casei sale. A mai aratat ca lucrările de deviere a conductelor realizate în baza AC 701 depășesc amploarea necesitată de o astfel de procedură, transformându-se în săpaturi ample, de natură să îi pericliteze casa în care locuieste, întrucât sunt efectuate la mai puțin de 1 m de aceasta. In egala măsura, edificarea unui imobil lipit de casă i-ar crea prejudicii importante.

Inspectoratul de Stat în Construcții a constatat mai multe nereguli în elaborarea PUZ-ului!

C.M. a sesizat și Inspectoratul de Stat în Construcții, care a demarat un control la fața locului și a luat la puricat documentele. Ca urmare a verificărilor efectuate a rezultat faptul că, H.C.L.M. Constanța nr. 59/23.02.2016 privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona situată în municipiul Constanța, delimitată de strada Florilor, strada Fulgerului, strada Dezrobirii, strada Bucuriei, inițiator SC Stejarul SRL, a fost adoptată cu nerespectarea prevederilor legale în materie. Astfel, urmare a controlului efectuat de către inspectorii în construcții din cadrul Inspectoratului Județean în Construcții Constanța, s-au constatat următoarele neconformități: aprobarea unei documentații de urbanism elaborate în baza unui certificat de urbanism emis cu încălcarea prevederilor legale; aprobarea unei documentații de urbanism fără stabilirea perioadei de valabilitate, încălcându-se astfel prevederile Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul , cu modificările și completările ulterioare; aprobarea unei documentații de urbanism în lipsa avizului Oficiului județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară ceea ce constituie abatere față de dispozițiile Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, cu modificările și completările ulterioare; aprobarea unei documentații de urbanism în lipsa avizului Consiliului Județean Constanța, încălcându-se astfel prevederile Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul; aprobarea unei documentații de urbanism în lipsa avizului Ministerului Culturii prin Direcția județeană pentru Cultură; aprobarea unei documentații de urbanism în lipsa avizului Ministerului Apărării Naționale prin Statul Majopr General; aprobarea unei documentații de urbanism fără însușirea sau respingerea unui raport al informării și consultării publicului corespunzător prevederilor Ordinului nr. 2701/2010; emiterea unei decizii a structurii de specialitate desemnată să emită avizul pentru documentația de urbanism neformulată în baza unui punct de vedere al Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului; aprobarea unei documentații de urbanism elaborate în baza unui aviz de oportunitate care nu respectă prevederile legale; aprobarea unei documentații de urbanism elaborată cu încălcarea legislației în vigoare în sensul că POT (procentul de Ocupare al Terenului) propus prin PUZ depășește limita maximă superioară stabilită prin Regulament.

În urma neregulilor constatate, ISC a sesizat Prefectura Constanța care a intervenit în procesul deschis de constănțenul C.M., prin introducerea unei cererei de anulare a hotărâri din 2016. Pe 25 octombrie 2018, Tribunalul a respins cererile reclamanților, menținând în vigoare hotărârea de consiliu. Însă, nu la fel de indulgentă a fost Curtea de Apel, la recurs care, pe 23 octombrie a.c., a admis rejudecat cauza în favoarea reclamanților. ”Admite recursul formulat de reclamantul C. M.. Casează, în parte, sentinţa recurată şi rejudecând cauza, dispune: Admite cererea formulată de reclamantul C. M.. Dispune anularea HCLM Constanţa nr.59/23.02.2016. Definitivă”, se arată în minuta Curții de Apel Constanța.

SC Stejarul SRL s-a înființat în 1992, are sediul în Constanța și aparține lui Ștefan Stere.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
prichindel ala de mokanel ??? cand e vb de machidonii lui nu spune nimic, xenofobul dracului!!!
10
0
Oras de machidoni parliti...
13
1
mu1e stejaru si psd ! executat fraierul ca la carte !
18
1
Uite ca chiar daca ti ai colorat una din fete si ai facut o judecator iar pe cealalta desi sa tavaleste prin oras cu toti si ai maritat o cu ala de la garda si s a facut nas fagabou nu e chiar asa simplu. Oamenii care semneaza punand degetul pentru ca nu stiu sa scrie vor reveni acolo unde le este locul.
15
2
La fel construiec makidonii de la Bela in fata la SM-uri. Ende sint locurile de parcare? Sau fac tot ca la blocurile de linga podul km5 Lidl unde au adus dispozitive Klaus si dupa receptie le-au luat inapoi...
18
3
Fagadau la puscarie face parte din ultimele tentacule ale clanului Mazare ! Rusine ! Spagar care esti ... ai suparat mii de fam doar ptr burdihanul tau !
25
0
Dacia, In spatele fostului magazin Guliver, aceeasi situatie, a fost mutat gardul Scolii nr. 12 B P Hasseu, au fost desfiintate trotoarele, s-au micsorat aleeile de acces, spatiul verde a disparut cimplet ... totul pentru a se construi in fata unui punct termic si lipit de blocurile alflate in vecinatate !!! Unde este ISC-ul ... unde sunt aut locale care ar trebui sa vegheze la respectarea legalitatii. Au fost demolate garajele ca apoi terenurile sa fie retrocedate in vederea ridicarii acestor constructii.
24
0
Nu exista oras in lume unde cetatenii orasului se lupta cu propriul lor primar.Decat sute de procese in instanta mai bine fara Fagadau si PSD.Valea ,mai Fagadaule,primar corupt ! Ti-ai dreaq de nemernici !
34
2
Atata timp cat nu exista pedepse pentru abuzuri aprobarile date fara respectarea legi vor continua,pentru ca respect fata de lege nu exista ci doar frica.Ce pedeapsa au primit consilieri carora imstanta le-a anulat hotararea care s-a dovedit a fi ilegala?.
34
0
de observat ca majoritatea constructorilor sunt machidoni ! De ce nu construiti mai la marginea orasului ? Nu stiti decat sa sufocati casele altora si sa distrugeti si ultimul fir de iarba !
44
3
PE A.LAPUSNEANU STATIA SUCEAVA.CAND STOPATI CONSTRUCTIA DE PE SPATIUL PUBLIC SI VERDE!!! PROCESUL ESTE CSSTIGAT TERENUL TREBUIE CURATAT DE GUNOAIELE ADUSE DE CAMBELA COMPANI....
27
0
La mastodontul de pe Unirii, zona Piata Filipescu, de ce nu s-au asigurat locuri de parcare de s-a facut sens unic pe strada Unirii? De ce va bateti joc de timpul si nervii nostri ca sa favorizati profitul vostru?
31
0
La piata abator, cand stopati constructia ?
29
1
Bravo omului si bravo judecatorilor corecti ---rarisim !
47
0
Felicitari omule!
45
3
Stiu ca e groaznic de greu insa ai reusit in orasul acesta corupt. Cum o fi pierdut la tribunal? Va dati seama ce judecatori? Bine ca a facut apel si la curtea de apel a dat peste 2 judecatori corecti. Bravo omule! Nu am votat in viata mea cunpsd dar sunt de acord cu legea raspunderii magistratilor, sa jydece cirect si daca fac smecherii sa plateasca!,
57
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367