REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
8.1° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Construirea SĂLII de SPORT din Techirghiol va DURA mai mult și va ÎNGHIȚI mai mulți BANI

Construirea SĂLII de SPORT din Techirghiol va DURA mai mult și va ÎNGHIȚI mai mulți BANI

Replica API 28 decembrie 2020 | 00:00 3365

Sala de sport de la Liceul Teoretic Emil Racoviță din Techirghiol, care trebuia terminată în august 2020, va costa mai scump, iar lucrările vor dura mai mult, din cauza situației generate de Covid-19, se arată într-un act adițional înaintat de firma constructoare și aprobat de beneficiar. Firma este una cu renume în județ datorită contractelor cu statul și este deținută de socrul lui Horia Țuțuianu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța, în prezent deputat PSD.

Contractul pentru realizarea sălii de sport a Liceului Teoretic Emil Racoviță din Techirghiol a fost prelungit, iar valoarea acestuia a fost majorată, printr-un act additional încheiat pe 2 decembrie 2020 și publicat în SEAP pe 20 decembrie 2020.

Interesant este faptul că înțelegerea dintre Primăria Techirghiol și firma constructoare a fost prelungită și scumpită după ce primarul Iulian Constantin Soceanu a inaugurat deja sala de sport la mijlocul lunii septembrie.

Într-o postare de pe 17 septembrie 2020, Soceanu anunța inaugurarea sălii de sport, o investiție de 1,5 milioane de lei, bani obținuți din taxele locale, după cum spunea chiar el. La eveniment au participat atunci și lideri PNL aflați în plină campanie electorală, iar imaginile erau realizate exclusive în interiorul clădirii.

Actul adițional a fost încheiat ”în urma unor circumstanțe pe care autoritatea contractantă nu ar fi putut să le prevadă”, pe baza unei note de constatare din iunie 2020 a executantului, a dispoziției de șantier din iulie 2020 a proiectantului și a ofertei financiare din octombrie 2020 a executantului, precum și a notei justificative a responsabilului tehnic din cadrul proiectului de pe 2 decembrie 2020.

Actul adițional aprobă ”revizuirea soluției pentru realizare învelitori” și lucrări suplimentare de 11.262,64 lei, fără TVA, majorându-se astfel valoarea contractului de la 1.299.300 lei la 1.310.562,94 lei, fără TVA.

De asemenea, se prevede prelungirea contractului în conformitate cu ”situația Covid”, invocată de executantul lucrării.

Sala de sport trebuia să fie gata în august 2020

Contractul pentru realizarea sălii de sport de la Liceul Teoretic Emil Racoviță din Techirghiol a fost semnat pe 20 decembrie 2019 și avea inițial o durată de 8 luni: 3 luni pentru servicii de proiectare și 5 luni execuția lucrărilor. La acestea se adăugau 60 de luni perioada minimă de garanție a lucrărilor.

Câștigătoarea contractului a fost desemnată Holding Hondor Stil SRL din Agigea, reprezentată de Ilie Hondoreanu, având ca proiectant Project-Ank Util SRL din Cernavodă, reprezentată de Anca Dumitrescu. Înțelegerea a fost semnată în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate de Primăria Techirghiol, fără licitație, la care a fost depusă o singură ofertă, cea care avea să și fie declarată câștigătoare.

Potrivit documentației de atribuire, ”situația actuală se caracterizează prin faptul că pe amplasament există o sală de sport clădire sală sport (parter), edificată în anul 1961. Suprafața construită desfășurată a acestei construcții este 174 mp. Astfel, Liceul Teoretic Emil Racoviță din orașul Techirghiol nu beneficiază de o sală de sport care să asigure buna desfășurare a activităților educațional-școlare.

Se propune realizare pe amplasament a unei noi săli de sport și transformarea celei existente într-un vestiar care să deservească noua sală de sport.

Sala de sport propusă va avea o suprafață aproximativă de 450 m² (15x30m), cu o durată minimă de folosință de 35 de ani, care să permită, în principal, defășurarea orelor de educație fizică și sport cât și pentru alte activități culturale și recreeative ce fac parte din programele școlare”.

Ilie Hondureanu

Patronul firmei, fost consilier județean și socrul deputatului Țuțuianu

Holding Hondor Stil SRL, firma angajată de Primăria Techirghiol pentru construirea noii săli de sport din oraș, a raportat pentru anul 2019 afaceri de 2,7 milioane de lei și un profit net de 344.286 lei, cu 6 angajați, precum și datorii de aproape 1,6 milioane de lei.

Societatea administrată de Maria Alina Negreș îl are ca unic asociat pe Ilie Hondoreanu și este cunoscută pentru numeroasele sale contracte cu statul, în special cu primăriile și instituțiile județene.

Asta în condițiile în care Hondoreanu a fost consilier județean PSD și este socrul lui Horia Țuțuianu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța, în prezent proaspăt deputat PSD.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
moarte hondoreanu! jeguleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
0
Sala de sport este gata si copii ar putea sa faca sport daca nu erau in online.Ziar de doi lei.Jumatate de articol este sa critice firma constructoare.Articol comandat.
1
1
Ce stire de kkt. Aceast site de stiri trebuie sanctionat pentru calomnie si stiri fale. Sala de sport este finalizata, copii deja se bucura de ea si fac sportul in ea. Asa suntem noi romanii, aruncam cu noroi.
2
1
Mai nea chitac...primarul di constanta....am impresia ca erai si tu pe acolo...cred ca apari prin poze...prioritatea ta este constanta.. ia vezi,ai de terminat in urmatorii 4ani o sala polivalenta si sa refaci din temelii stadionul Farul....asta in urmatorii 4 ani,poate mai repede....hai,da drumul la investitii....ai parlament ,ai guvern,ai presedinte....nu exista scuze....mult succes....daca nu incepi ceva ,imi pare rau ,dar o sa scriu comentarii din ce in ce mai acide...hai bice...
1
1
asta mai pisea in techirghiol,saracie lucie.Un teren sport pe care sa joaca tzontzoroiul handicapatii din spital si mosii tatari de 100 ani.A,si dn cind in cind,ca la mangalua callatis,sa joca volei 10 min smekerii di primarie cu politia si interlopii.furati baieti,furati!!!
5
4
Majoritatea lucrarilor : sala de sport, gaze, asfaltari, reamenajari trotuare inregistreaza intarzieri. S-a facut putina zarva in perioada alegerilor, acum se hiberneaza. Despre calitate alta data. Si asa am fost iar pacaliti. Nu ca nu am fi stiut.
7
0
Sala de sport va fi gata in 2050 si locuitorii vor avea gaze in 2080!! Ce repede a spart orasul primarul inainte de alegeri si a tras niste tevi de gaze!!! Acum gata a iesit primar s a linistit!!! Pretentii ,taxe de Dubai ....conditii si confort ca in anii 1985!!
8
1
fac sport online, nu mai e nevoie de sala de sport....
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407