REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Containerele pierdute în Marea Nordului continuă să eşueze pe plajele din Olanda; armata chemată în ajutor

Containerele pierdute în Marea Nordului continuă să eşueze pe plajele din Olanda; armata chemată în ajutor

Replica API 5 ianuarie 2019 | 00:00 449

Obiecte, material plastic şi polistiren din cele 270 de containere pierdute de o navă în Marea Nordului continuă să fie aduse de rafalele de vânt pe plajele din Olanda, unde acţiuni de colectare a acestora au fost organizate vineri de către autorităţi, în ajutor fiind chemată şi armata, informează AFP.

O sută de militari au debarcat în zori pe insula Schiermonnikoog, una dintre cele mai afectate în arhipelagul Wadden, în nordul Olandei, pentru a ajuta populaţia locală şi numeroşi voluntari să cureţe coasta.

'În diferite insule ale arhipelagului Wadden plasticul şi alte obiecte au fost aduse din nou' noaptea trecută, au indicat pe Twitter serviciile de securitate din Frizia, regiunea din care face parte arhipelagul.

Cel puţin 270 de containere ale navei cargou MSC Zoe, intrată într-o zonă de furtună, au căzut în apă în noaptea de marţi spre miercuri în Marea Nordului în apropierea insulei germane Borkum. Circa 30 dintre ele au fost recuperate în Germania şi Olanda.

Pe coasta olandeză, autorităţile au numărat 22, în care se aflau piese de schimb pentru maşini, televizoare, becuri, mobilier şi jucării.

Bucăţile mici de polistiren împrăştiate în dune de către vânt sunt un 'dezastru', spun localnicii din insula Terschelling.

'În fiecare zi facem eforturi pentru a menţine plajele curate. Este deprimant să vezi că totul se năruie dintr-odată', deplânge situaţia Bert Wassink, primarul insulei, citat de ziarul NRC.

Trei containere căzute de pe nava MSC Zoe, care nu au fost încă localizate, conţin substanţe toxice, au indicat gărzile de coastă olandeze, care nu exclud ca acestea să se fi scufundat.

Un sac conţinând peroxid organic, o substanţă extrem de inflamabilă care poate provoca iritaţii şi arsuri, utilizată în special în fabricarea materialelor plastice, polistirenului şi PVC-ului, a fost găsit joi pe o plajă în insula Schiermonnikoog.

Într-un mesaj adresat Mediterranean Shipping Company (MSC), primarii mai multor insule ale arhipelagului Wadden au atribuit companiei de transport maritim înregistrată la Geneva responsabilitatea pentru 'poluarea plajelor'. Ei solicită rambursarea prejudiciilor suportate, a declarat Tineke Schokker, primarul din Vlieland, la canalul de televiziune local Jinek.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca daca chema armata la noi sareau toti de cur in sus ca iar fac ca pe vremea lui ceasca!
1
0
Auzi au chemat armata ..nu era nevoie pai sunt acolo tigani din romania cata frunza si iarba ..ei vor face curatenie ..ciorditai ..si dupa le vand in romania in piete targuri etc politia nu are competente in a stopa asa ceva etc.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272