REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Copacii din Constanța vor fi toaletați de Ion Olteanu, fermierul de top din Măgurele

Copacii din Constanța vor fi toaletați de Ion Olteanu, fermierul de top din Măgurele

Ana Maria LIPAN 7 aprilie 2023 | 00:00 2726

Două firme abonate la banii publici, care au obținut în trecut contracte cu numeroase zerouri cu administrația marilor orașe ale țării, au câștigat o licitație și la Constanța. Asocierea formată din Garden Center Grup SRL și Ro-Verde Landscaping SRL, din Ilfov, se vor ocupa de tăierea și toaletarea arborilor din orașul nostru, contra sumei de 3.865.528,82 lei, fără TVA.

Copacii din Constanta vor fi toaletati de Ion Olteanu, fermierul de top din MagureleIon Olteanu, sursa foto: agrointeligența.ro

Tăierea, igienizarea, toaletarea și tăierea de corecție a arborilor din municipiu este o prioritate a Primăriei Constanța, care a semnat recent un alt contract pentru achiziția acestor servicii. Valoarea acestuia se ridică la nu mai puțin de 3.865.528,82 lei, fără TVA, adică 4.599.979,30 lei, cu TVA (932.435 de euro), iar durata acestuia fiind de un an. Câștigătoare a licitației a fost asocierea firmelor Garden Center Grup SRL și Ro-Verde Landscaping SRL, din județul Ilfov. Ambele au un istoric lung de colaborări cu statul, unele ajungând chiar și  în atenția DNA.

Zonele prevăzute în contract, ce urmează să beneficieze de servicii, sunt cele din vestul municipiului, delimitat de Bulevardul I.C. Brătianu (zona din dreapta cuprinsă între Centrul Comercial Kaufland – Pod Butelii), strada Dezrobirii (pod Butelii – City Mall), Bulevardul Alexandru Lăpușneanu (între Casa de Cultură și City Mall), Bulevardul 1 Decembrie (între Kaufland și Casa de Cultură), centrul orașului, încadrat între bulevardele: I.C. Brătianu – străpungere, Bulevardul Ferdinand, Bulevardul 1 Decembrie, Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, strada Soveja (City Mall – Delfinariu), Bulevardul Mamaia, până la Pod Pescărie, plus Parcul Tăbăcărie, dar și stațiunea Mamaia.

Copacii din Constanta vor fi toaletati de Ion Olteanu, fermierul de top din Magurele
Actul menționează cantitatea necesară pentru desfășurarea serviciului de tăiere, igienizare toaletare și tăiere de corecție arbori, fiind vorba despre tăierea a 937 de copaci, toaletarea a 900, igienizarea a 800 și tăierea de corecția a 1200 de bucăți.

De asemenea, este inclusă o clauză prin care se precizează faptul că, în cazul arborilor ornamentali, precum teii, salcâmii sau arțarii, este interzisă tăierea, cu excepția ramurilor uscate.

Copacii din Constanta vor fi toaletati de Ion Olteanu, fermierul de top din Magurele

Abonate la banii statului

Acesta nu este primul contract pe  care asocierea îl câștigă la Constanța, cele două firme ocupându-se și de reamenajarea a cinci locuri de joacă, printre care și cele situate pe Strada Pictor Nicolae Tonița, Strada Cișmelei și Strada Bravilor. Pentru prestarea acestor servicii au fost pusă la bătaie suma de 2.209.056,72 de lei, fără TVA.

Garden Center Grup SRL, o firmă cu sediul social în localitatea Măgurele, din județul Ilfov, a câștigat în 2016 licitația pentru achiziția serviciilor de refacere a sistemului de irigații din curtea Palatului Cotroceni, pentru care a încasat 1,15 milioane de lei, fără TVA.

În anul fiscal 2021, societatea a înregistrat ă cifră de afaceri de 52.394.640 de lei, profit în valoare de 3.048.157 de lei și datorii ce se ridică la suma de 64.713.671 de lei.

Copacii din Constanta vor fi toaletati de Ion Olteanu, fermierul de top din Magurele

Ion Olteanu este unicul asociat și administrator al firmei. Același Olteanu este asociat și al celei de-a doua firme, RO-Verde Landscaping SRL, cu sediul în satul Petrești, județul Ilfov. 10 % din capitalul social este deținut de Cătălin Marius Vișan, care are și rolul de administrator. În anul 2013 aceasta a obținut un contract cu Primăria Sectorului 6 în valoare de 33 de milioane de lei, fără TVA, pentru amenajarea spațiilor verzi din cartierele Drumul Taberei și Militari.

Firmă în atenția DNA

În 2015, Garden Center Grup a intrat în atenția DNA, după ce procurorii anticorupţie au anunțat că viceprimarul oraşului Miercurea Ciuc Szoke Domokos, le-a atribuit un contract pentru realizarea lucrărilor de amenajare a zonelor verzi, în valoare estimată de 1.320.170 lei. Oferta depusă de firmă era neconformă, iar documentația în baza căreia s-a aprovat decontarea banilor prevedea suprafețe mai mari decât cele reale.

Și RO-Verde Landscaping SRL este înconjurată de controverse, menționată în dosarul ce îl implică pe fostul edil al Capitalei, Sorin Oprescu. Denunțătorul acestuia, Bogdan Popa, fostul director de la Administraţia Cimitirelor, menționează societate în declarațiile date procurorilor DNA. ”Sumele remise în anul 2013 proveneau în proporţie de 80% din mita pe care o încasase de la denunţători pentru contractele încheiate pentru asfaltarea aleilor de la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, iar o altă parte provenea de la un contract menţionat încheiat de aceeaşi instituţie cu SC Ro Verde SRL, condusă de Ionuţ Olteanu”, a precizat acesta, la momentul respectiv.

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate vine si la Navodari ca pe aici copacii sunt toaletati de neispraviti dupa pofta mosilor si babelor care nu vad ce se intampla pe la bancute sau alte locuri de interes pentru ei. Sistemul de camere de supraveghere format din pensionari votanti psd. De aceea trimite primarul oameni sa le faca poftele. Nu se face o toaletare a copacilor cum ar trebui...
1
0
Dar plantat de ce nu se face? Plantat prin toate cartierele, desfiintate toate gradinile de pe la partere unde mosii au pus gardulete
1
1
habar au cum trebuie toaletat un copac, dar probabil parandaratul......
3
0
copacii raman ca dupa cataclism ,se usuca si cad peste masini si oameni peste cativa ani!auzi una buna ! fermier... de taiat copacii!
3
0
ba,nu mai defrisati si ciuntiti copacii cu toti ttaranii analfabeti,ca sa bagati voi pesedeii banii in buzunar ptr materialul lemnos taiat,metoda patentata mazare pirnaie!noi ce respiram bouarilor?arata mangalia si cta mai rau ca bahmut.ba mirletzi inculti,la filme sau la vecini vedeti ce vegetatie este,si cum arata orasele lesedizate penelizate in romania ca niste ttiganii betonate??basca statiunile.bouarilor!
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468