REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

COPIL DE TREI ANI, atacat de maidanezi. ‘Domnilor şi doamnelor din administraţia locală, pe unde vă plimbaţi cu copiii voştri?’

COPIL DE TREI ANI, atacat de maidanezi. ‘Domnilor şi doamnelor din administraţia locală, pe unde vă plimbaţi cu copiii voştri?’

Replica API 20 martie 2019 | 23:40 1467

Haitele de câini maidanezi au pus stăpânire pe parcurile și străzile Constanței! Părinții reclamă că ajung la disperare, când văd cum patrupedele flămânde și agresive se reped asupra copiilor lor și nu au cui să ceară ajutorul! În timpul acesta, reprezentanții Primăriei Constanța dau asigurări că în curând va fi reluat serviciul de ecarisaj la nivelul municipiului. De menționat că, din vara lui 2018, echipajele de ecarisaj nu au mai fost văzute pe străzile municipiului.

Într-o ediție anterioară a „Replica de Constanța” prezentam cum o fetiță de 10 ani a fost atacată de doi câini maidanezi, la intersecția străzilor Caraiman și Dunării, în zona Far. Era ora 7,30 dimineața și fetița mergea liniștită spre școală când a fost atacată de patrupede și mușcată. În urma incidentului, copilul a fost dus la spital, având nevoie de tratament.

Se putea însă să fie mult mai grav, semnala la respectiva dată mămica victimei. Un mesaj asemănător transmite și o altă constănțeancă, mama unui băiețel de trei ani, care a văzut îngrozită, duminică după-amiază, 17 martie a.c., cum trei maidanezi au atacat copilul aflat pe tricicletă, în parcul din cartierul Poarta 6.

„Duminică, ora 18.00, am ieșit în parc cu soțul și cu cel mic. Deja se înserase, dar pentru că vremea s-a mai încălzit puțin și pentru că băiețelului îi place să se plimbe cu tricicleta, am decis să ieșim puțin în parc. Ne aflam pe alee, în parcul din cartier, copilul la vreo zece metri în fața noastră, făcea ture cu tricicleta.

La un moment dat, din iarbă au sărit trei sau patru maidanezi, niște namile, care s-au repezit asupra lui. Soțul a intervenit imediat, noroc și de niște adolescenți care erau pe o bancă și au sărit imediat în ajutorul nostru și i-au alungat. Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi putut întâmpla dacă se întârzia și numai câteva secunde!

Acum, aș vrea să mă adresez celor care se află în fruntea acestui oraș: domnilor și doamnelor, aveți copii? Sunt convinsă că da! Și dacă aveți copii, cu siguranță cunoașteți senzația aceea când îți îngheață sângele în vine, ți se oprește inima și nici nu mai poți respira pentru că fiului/fiicei i se poate întâmpla ceva care să îi pună viața în pericol. Știți la ce mă refer... În aceste condiții, de ce lăsați să fie pusă în pericol viața copiilor noștri?

Știu, iubitorii de animale vor spune că maidanezii nu atacă decât dacă sunt provocați. Dar, vă întreb eu, cu ce i-a provocat copilul meu, care mergea liniștit pe tricicleta lui, nici măcar nu avea viteză, abia învață să dea la pedale.

Eu ies la plimbare prin parc destul de des cu cel mic. Dumneavostră pe unde vă plimbați cu bicicleta cu copiii? Nu îmi spuneți că vă petreceți sfârșiturile de săptămână cu ei la mall. Ar fi prea trist! Sau poate vă permiteți să mergeți la munte, în fiecare week-end. Noi nu nu permitem.

Noi ne jucăm la locurile de joacă – acelea de așteaptă reabilitarea de mai bine de un an! –, pe niște tobogane gândite pentru participanți la olimpiade de gimnastică, nu pentru prichindei de 3 – 4 ani – dacă nu mă credeți, veniți cu copiii dvs. la locul de joacă din cartierul Poarta 6! -, mergem pe malul mării și prin parcuri, tot printre maidanezi și fecale de animale.

Observ, cu indignare și tristețe, că între realitatea de pe stradă și birourile autorității locale este o prăpastie adâncă! Ceea ce mă face să cred că nu, domniilor și doamnelor din administrația locală, nu ieșiți cu copiii prin parcurile Constanței!”, este mesajul constănțencei revoltate.

Contactați de „Replica de Constanța”, reprezentanții Primăriei Constanța au dat din nou asigurări că procedurile pentru reluarea capturării sunt pe ultima sută de metri.

„Nu știm dacă vom relua procedurile peste câteva zile, o săptămână sau când anume”, ne-au transmis reprezentanții administrației locale. De menționat că contractul de prestări servicii privind serviciul de capturare, transport și predare a câinilor fără stăpână de pe domeniul public al municipiului Constanța nr. 42440 a fost semnat pe 28 februarie a.c., serviciul fiind atribuit, în urma licitației, firmei SC FELINA VET SRL, cu sediul în sectorul 5, reprezentată de administrator Istrate Valentin Manuel. Contractul poate fi văzut AICI.

Se împlinesc 11 ani de la tragedia care a șocat Constanța!

Reamintim că în luna aprilie se împlinesc 11 ani de la o tragedie care, la vremea respectivă, a șocat comunitatea: o fetiță de 6 ani, copila unei familii fără posibilități care trăia într-o casă de la marginea orașului Constanța, spre Agigea, a murit sfâșiată de câinii maidanezi.

Pe 12 aprilie 2008, Valentina Țigănuș, căci acesta era numele ei, o fetiță firavă și drăgălașă, a murit la 200 de metri de casă, sub colții patrupedelor flămânde. În timpul zilei, fetița a ieșit din casă pentru a se juca pe strada Portului. Nu s-a întors nici la lăsarea întunericului, astfel că părinții s-au alarmat și împreună cu câțiva vecini au plecat în căutarea ei.

Nu au găsit-o, așa că au sunat la Poliție. Au găsit-o polițiștii, pe la ora 23,00, pe câmpul din fața casei. Era întinsă pe burtă, cu mâinile, picioarele, spatele și fața sfâșiate de câini, într-o baltă de sânge. La data aceea, medicii legiști afirmau că după ce fetița nu a mai putut să se miște sau să strige după ajutor, maidanezii au sfâșiat părți din corpușorul ei.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: Primăria Constanţa NU A ÎNCHEIAT CONTRACT PENTRU SERVICIUL DE ECARISAJ!

Fetiță MUȘCATĂ de MAIDANEZI pe drumul spre școală! Primăria promite că din martie reia strângerea haitelor!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
otrava in buzunare si presarata in locurile periculoase ! nu e posibil sa mergi pe strada sau sa iesi cu copiii in parc- exemplu Tabacarie -si sa te asalteze cainii adusi la recreere de ....lumea buna . Unde este politia locala , este parc pt divertismentul cainilor sau parc pt populatie ?
0
0
Bai Vasile, de ce nu ii iei tu acasa pe toti, daca tot iubesti asa de mult cainii? Ai copii? Poti tu sa garantezi ca maidanezii nu ataca, ci numai cainii cu stapan? Ipocriti consumatori de miei, purcelusi si vitei...
1
0
constanta are locuitori cu iq redus, sau ca sa intelegeti PROSTI. Numai prostii pun botul la articole manipulari cainele are stapan numai prostii aplauda cand primarul da milioane de lei unor baieti de bucuresti care isi fac vile si concedii exotice din banii patati cu sangele cainilor, numai prostii si, mai ales, psihopatii instiga, omoara, se bucura la omorarea unor animale.. idiotilor, cainii astia sunt de o mie de ori mai destepti si mai intuitivi ca voi, saci de rahat ambulant ce sunteti
5
4
Doamna care locuiti in poarta 6 si nu aveti ce face pentru ca nu suportati cainii maidanezi,de ce nu spuneti adevarul ca acel copil a fost muscat de caine cu stapan?credeti ca daca scrieti niste articole de cacat veti reusi sa faceti ceva doar pt ca nu ii suportati?
3
3
Plina ochi de maidanezi, pe orice strada circuli dai de cel putin 2-3 maidanezi, nu mai zic pe faleza
5
4
Cata rautate citesc., cata hainitate si lipsa de respect ...... Cata trivialitate verbala ....... Si ei se dau mari domni cand de fapt va varacterizeaza propriul vocabular !!!!!!! STERILIZAREA ESTE SINGURA SOLUTIE SI APLICAREA LEGII PT CEI CE ABANDONAZA!!!! SI STERILIZAREA CELOR CU STAPAN !!!
4
4
Vrajealaaa!! Stie toata lumea ca va pregatiti sa prindeti si sa eutanasiati toti cainii fara stapan si acum aveati nevoie de o scuza ca sa nu va sara lumea in cap..ceva bun n ati face
7
7
Noi suntem de vina ptr tot , inclusiv cei iubitori de animale , cea ce am obs in ultimul timp majoritatea maidanezilor sunt corcituri de rase , cei care ii dau in strada se considera iubitori de animale , apoi vad zilnic copii care ii bat efectiv fara sa le faca nimic , este normal ca la un moment dat sa atace fara motiv ptr ca sunt speriati , totul este legat doar de umanitatea noastra care din pacate a disparut , si ne mai numim si fiinte inteligente , degeaba suntem mai rau decat acesti caini care din punctul meu de vedere sunt pe strazi tot din cauza oamenilor
5
3
si prin Primarie mai sunt niste maidanezi
7
3
acel plod nu a fost muscat de caini fara stapan , ci de caine cu stapan... fabricati articole false, pt ca ati promis hingherilor contracte dion decembrie si acum e martie siii arde lipsa banilor...
10
7
Trebuie omorati toti cainii maidanezi, inclusive politicienii maidanezi, ei poarta toata vina la asa nenorociri.
6
5
Problema nu o reprezinta doar maidanezii,ci toti cainii care sunt crescuti in curti,apartamente,care sunt lasati liberi pe strada sa-si faca nevoile,atacand oamenii adulti sau copiii.Sub pretextul ca sunt mari iubitori de animale sunt in stare sa te ucida cu vorba,cu judecata lor stramba ca si cand animalele ar trebui sa populeze tot ceea ce oamenii au castigat un trai demn si civilizat.De ce?De ce trebuie sa ajung sclava unui animal care nici macar nu este al meu,care imi ingradeste dreptul de a trece pe strada fara frica?Opriti nebunia aceasta cu animalele crescute cum sunt crescute !
12
5
ce e important sa aflam este unde ajung maidanezii exterminati ca trebuie bagati undeva ca sa se castige ceva de pe urma lor eu zic ca ajung parizer de porc sau de pui amestec sau in carne tocata in restaurante de lux pe litoral voi ce credeti?
5
7
Sa va dau clanta la toti iubitorii de caini care nu strangeti dupa ei.Ba voi credeti ca animalele alea sunt fericite ca le tineti intre patru pereti?NU AU CE CAUTA CAINII PE STRADA.in toate tarile civilizate nu sunt caini pe strada numai la noi se gasesc o gramada de ,,iubitori de animale,,sa ia la bataie hingerii ca le aduna javrele din fata blocului.
10
4
sterilizarea trebuie inceputa la putorile si hotii din primarie in frunte cu fagadau frezatu ! Muie dragnea infractorul, muie pesede !!!
14
3
Dar cand iti iveti copilul sa arunce cupietre in bietele animale si sa i bata cum este???? Animalul nu este agresiv daca nu este atacat. Dar de hotii de pe strda care te ataca ziua ce spuneti???? Cei din adaposturi traiesc bine de pe spatele bietelor suflete.abia adteapta sa ii duca acolo.
11
13
A reinceput campania de exterminare a cainilor fara stapan ?
6
5
Pentru ca i-au suportat autismul in sat , multi caini din Beidaud au fost adusi de catre tractoristul cu freza de ginere mort - fatalau...
4
0
De ce nu ii ea nimeni pe iubitori de ciini care tot ii scoate din ecarisaj si le da drumul inapoi pe strazi la intrebari . Exista lege de ce nu si face politia treaba .pe noi proprietari sau crescatori daca ne vad cu un ciine pe strada sau in parc fara botnita sau lesa hop cu amenda . Eu tare sunt curios ciiti din cei care salveaza zeci sau sute de ciini ii mai au . Si au facut ong ia bani . Iau mincare care expira pe la marketuri pentru ei .dar tineti in curti nu pe strazi daca tot ii iubiti
8
6
Si in Faleza Nord sunt vreo 10-12 caini, iar daca ai caine si vrei sa iesi la plimbare cu el prin aceasta zona, nu prea ai sanse, ca toti cainii sar pe tine.
12
3
Futuva n rasa n gura cu cainii vostrii. Iubitorii pulii mele. Luati i acasa jegosilor. Toti jegosii se dau iubitori de maidanezi. Imputitilor.
13
10
Dar de ce sunt doar iubitorii de animale sunt haituiti?Iubitorii de animale nu le-ar face rau,cei ce nu iubesc animalele insa , da! De ce sunt abandonati cainii?De ce nu sunt amendati stapanii care abandoneaza ?De ce nu sterilizeaza primaria ,asa cum scria cineva mai jos,atat caini cat si pisici.Pt acest lucru tot iubitorii de animale sunt vinovati?Si eu am catel si copil,si mie imi este frica de cainii maidanezi insa Primaria , asa cum permite sa se construiasca blocuri pe spatii verzi ,care sunt din ce in ce mai putine, ar trebui sa se implice mai mult in adevaratele probleme ale orasului.
11
3
aveti doi copii , ar trebui sa intelegeti ce pericol imens inseamna maidanezii si caiinii pe care proprietarii ii lasa liberi , gata oricand sa muste sau sa ucida un copil , ca acel trist caz din Bucuresti .Nu se poate sa va bateti joc de noi , strangeti maidanezii si dati amenzi substantiale care isi lasa cainii liberi in fata blocului sau in parcuri . Luati masuri pana nu va fi prea tarziu , veti fi si dumneavoastra raspunzator la un caz similar celui din Bucuresti .
15
4
Si asa suntem bananieri caini salbatici ne lipsesc in curand onsa ramana doar caini in Mamaia si Constanta
10
4
Ordin sa intaratati popuoatia? De unde sunt cainii? ABANDONATI de oameni. Legea 204 pe 2005 prevede obligativitatea castrarii iar abandonul este contraventie. Oamenii sunt vinovati ca ii arunca pe strazi iar autoritatile nu controleaza gospodariile sa vada daca si au castrat cainii. Nu se doreste rezolvarea situatiei ci perpetuarea ei pt ca sa se faca bani din hingherit. Rusinea europei suntem, prinsi si omorati in timp ce taranoii nu steriluizeaza si abandoneaza. O buna afacere pt firmele de casa! Copiii nu sunt atacati de caini ci de oameni, pedofili, parintii care ii bat acasa, la scoala
14
1
E inacceptabil asa ceva. Internati-va la psihiatrie, acolo e locul zoofililor! Si eu am caine, dar locul lui este in curtea mea, nu pe strada. De ce nu-i luati acasa la voi, ipocritilor!
19
7
Niste pistoale cu aer comprimat ar rezolva o mare parte a problemei.
17
11
Astea sunt articole fake ca sa se justifice iar activitatea hingherilor ! Se folosesc poze vechi! Nu ati observat ca este ciclic ? Apar intai articolele, se plange cate cineva de maidanezi, ca i-a muscat copilul, ca sunt haite, apoi apare alt articol , dupa care Hopaaa...apare articolul cu firma de ecarisaj si nu in ultimul rand comentatorii anti-animale. Adaposturile, ca de asta exista, ar trebui sa aiba grija de ei. Dar ecolo e un infern. De asta reapar maidanezii! In loc de bani dati la firme de ecrisaj, ar trebui folositi pt sterilizare ! Si asa se rezolva problema !!!
13
18
ESTI O INCITATOARE LA VIOLENTA IMPOTRIVA CAINILOR. Ar trebui sa suporti rigorile legii.
14
31
Am spus mereu omoriti maidanzi pentru ca viata unui singur om este mai importanta decat o mie de maidanezi si au sarit de cur in sus toti astia ca sunt om fara inima.Spun iarasi ma voi astia cu inima mare care tocati o gramada de bani de la stat chiar nu va e mila de OAMENI?.
24
13
sa ma pis pe toti infectii care sar de cur in sus cand aud de caini....cocalari si tarani adusi de cacatul de ceausescu la bloc si facuti domni....sa vina cacatii aia dor de parinti cu probe ca plodul lor era sa fie sfasiat de maidanezi...daca nu merita bagati in tribunal si dati in judecata pt instigare la violenta...si void e la rahatul asta online meritati sa fiti plimbati prin tribunale pana va saturati sa mancati cacat cu polonicul...javre bipede ce sunteti
6
30
In schimb avem ONG,platite bine,sa apere ciinii .
13
6
de ce nu scapam de ei ? daca nu au CIP de identificare inseamna ca sunt pentru manushi
10
6
Mancati cacat cu duiumul voi astia care sunteti atacati de maidanezi...
11
21
Cu cremwurst cu antigel si rezolvam problema. Manca-i-ati copti zoofililor
14
12
asta e rezultatul votului cohortelor de pensionari care isi vand votu pt kilu de faina si litru de ulei...
23
4
de 25 de ani, primaria da bani firmelor de casa, la puppy dadeau cate un milion de euro de contract. In loc sa castreze , ei omoara .. rusine, fagadau! aspa bucuresti nu mai eutanasiaza de 3 ani, cu respectarea legislatiei in vigoare, iar tu ii bagi target macelarului palii 140 de cadavre lunar.. scarbe.. pt idiotii indignati, de ani de zile milioane din banii vs umplu buzunarele unor smecherasi, iar rezulatul este zero.. aceeasi idioti, circari, sarsaila si hingheri interesati pe aici,
16
4
Ar trebui ca toti care hranesc animalele pe strada sa fie sanctionati, de fiecare data cand sunt prinsi. Au bani, sa ii dea la asociatiile care tin animalele inchise. Desfiintate toate acele cotete amenajate pe langa blocuri de persoane asa zis binevoitoare, iar Polaris sa inchida cu lacat spatiile de depozitarea gunoiului. Politia locala ar trebui sa isi faca treaba, dar ei aleg sa amendeze batranele care vand patrunjel si pe cei care opresc in fata garii sa lase un calator.
24
9
Cei mai mari circari cei din primaria constanta. Ieri am fost pe acolo si ce sa vezi, o haita de maidanezi se plimba nestingherita exact prin fata primariei, apoi au facut o plimbare si prin parc. Trebuia sa mai vad si pe vreun angajat al primariei ca ii hraneste
16
9
Sper sa va manance pe toti!!! Tot din cauza voastra exista caini liberi pe strazile orasului!!! Asa procedeaza romanul, cand nu mai are nevioe de un animal ii da drumul pe strada!!! Acum culegeti ce ati semanat!
12
2
Sterilizare iubitorilor de javre si starpirea jigodiilor. Daca nu sunteti de acord procedam invers.
12
11
Faleza Nord, vara 2018 - 14 caini maidanezi pe plaja si faleza. Reclamatii zilnice , rezultat 0.
11
7
@miruna..Asa zisi iubitori de animale, aveti o ipocrizie in voi, care depaseste orice masura.. Si restul... Tot aruncati vina pe autoritati ca nu fac nimica, dar voi ce faceti? Sustineti ca platiti impozite si taxe, si ca primaria trebuie sa faca ceva.. Dar nu vreti sa va faca si curatenie in casa? Sa va spele masina? Haitele de caini maidanezi pot fi imputinate rapid, daca si voi ati participa mai activ.. Aveti vreo iubitoare asa zisa de potai in zona, care hraneste caiini pe strada? Bagatii potaile in curte... Sta la apartament? Ducetii pungile cu rahat de caine la usa si legatile de clanta.
19
9
Du-te dracului de dezaxata!!!!!!!!!!!!!
13
10
oare o fi vreo zona fara caini in orasul asta? cred ca pe la primarie pe acolo sa fie asa, ca in rest, e jale. Jale domnule primar si tin sa va intreb, pentru ce anume si anul trecut si anul asta am platit impozitul integral inca din luna ianuarie, ca zic, sa aiba administratia bani pentru investitii .. dar aceste investitii nu se vad, dar nu se vad DELOC. Pacat.
18
6
jupuiti toate javrele de pe strada,,,zoofili amendati cu 10 000 de lei,,sau la puscarie,,
16
9
Stati sa se trezeasca armata de gospodine isterice, iubitoare de animale, sa vezi mostra de mahalagism veritabil.
20
6
Trebuie stransa si haita de caini din curtea Spitalului Judetean care iese seara pe Bd. Tomis si ataca trecatorii in plin centru al orasului!
20
7
Miruna, de ce nu ii iei pe toti la tine in sufragerie? Si va iubiti linistiti acolo. Copilul ala a fost agresiv cu cainele? Despre ce vorbim? Dar sa stam linistiti. Asa zisul primar instaleaza camere, ca sa vada exact care dintre caini a muscat. Mai bine asa, nu? Orasul este distrus si neintretinut, dar avem semafoare ca in Las Vegas. Pentru ca suntem prosti si inghitim mizerii!
32
5
Asta chiar e problema, serioasa. Imi plac cainii la nebunie, am si eu catel dar este imposibil ce se intampla in constanta si mamaia. Ne am mutat aproape de mare cu mari eforturi finaciare sa ne putem bucura de ea dar degeaba. Putem folosi plaja si falezele doar in timpul sezoului cand cainii stau ascunsi in rest umbla in haite de 10-12, doar un ipocrit poate sa spuna ca o femeie cu un copil poate trece in siguranta pe langa ei!!!!!! Iar in sezon cand nu mai sunt caini se umple statiunea de constructii abuzive pe plaja scaune full si iar nu avem parte de mare, controale de fatada prosteala mu
44
6
Am trait 2 ani in caminele de la pescarie. Fn2 mai exact, nu a fost o zi in care sa nu vad un caine in parcare sau in statie. Cand unele fete se intorceau de la facultate rugau baietii sa vie sa le ia din statie din frica de maidanezi, sau achitau cate 5 lei taxistilor sa le duca din statie in fata caminelor. O prostie adevarata e absolut ridicol. Inainte sa vin in constanta ma gandeam ce bine o sa ma simt cand o sa alerg frumos de dimineata pe plaja mamaia, insa nu a fost sa fie. De 2 ori am fost si de doua ori in timp ce alergam cu castile in urechi o haita de caini se arunca spre mine.
29
6
Lasati catelusii in pace. Ei sunt blanzi, nu musca. Oamenii sunt prosti si turbati si bat cainii, cainele doar se apara. Sa va ia dracu pe cei care urati cainii. Nu iubesti animalele, nu iubesti nici oamenii.
22
56
pana nu e muscat un tzanc de stab nu se intampla nimic, atunci sa vezi cum in 24 de ore se rezolva, pentru cei muscati - primaria data in judecata, daune imense, la haga, cedo, etc nu se poate ca in orash european sa stai ca in cocina vestul salbatic, primar nesimtit si incapabil
33
14
Nu aveti cui sa va adresati ..constanta nu are primar de ani buni ..fagadau? Nu ..e prea ocupat si prea important sa se ocupe de asa cv..daca il vedeti cate basini are in cap si aere ..zici ca tine constanta pe banii lui asa are impresia
41
6
Singura solutie este sterilizarea, sterilizarea cainilor si a pisicilor pana nu mai exista pe strazi, recensamant, cipati, pana atunci caini o sa fie pe strazi. Nu se organizeaza sterilizari gratuite sponsorizate de catre primarii? Pentru ca sunt multe beneficii la mijloc.pentru acele persoane. Caini se mananca singuri de foame iar Imparatii de localitati se lafaie in contracte paguboase pentru localnici. Rusine tuturor primarilir pentru neimplicare! Special primari Pnl
33
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108