REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Copil, mort după o operație la un spital privat. „Vii cu el sănătos și pleacă în 4 scânduri”

Copil, mort după o operație la un spital privat. „Vii cu el sănătos și pleacă în 4 scânduri”

Replica API 22 octombrie 2018 | 00:00 153

Un băiețel de 1 an și 10 luni a murit fulgerător, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un spital privat, din centrul Bucureștiului. Ștefan Alexandru fusese operat de hernie inghinală la prânz.

După trezirea din anestezie, copilul s-a simțit tot mai rău și după câteva ore a făcut stop cardiac. Părinții spun că medicii au reacționat târziu şi au fost nevoiți să cheme SMURD-ul, care a intrat în spitalul particular și a preluat resuscitarea.

Familia susține că a plătit în avans pentru intervenție 11.500 de lei. Reprezentanții spitalului nu au comentat până acum cazul.

Andreea Duță, mama copilului: „Sunt momente de coşmar... Vii cu un copil sănătos şi pleci cu el în patru scânduri! Moare după o operaţie de rutină într-un spital privat, care îşi percepe banii înainte.”

Sâmbătă la prima oră, părinţii au mers cu Ştefan la spitalul privat pentru o intervenţie programată de coborâre a unui testicul. Băieţelul a intrat în sala abia la prânz. Părinţii spun că, la o jumătate de oră de la ieşirea din operaţie, a fost scos din terapie intensivă. Era treaz, aparent efectul anesteziei trecuse. Ştefan i-a fost dat mamei în braţe, ca să îl ducă în salon.

Mamă: „Era foarte somnolent şi am solicitat cadrelor medicale să vadă despre ce e vorba. Mi s-a tot spus că e normal.”

Părinţii susţin că şi chirurgul şi anestezistul au considerat că nu e o problemă ca băieţelul să rămână la patru etaje distanţă de secţia de terapie intensivă. Au urmat nouă ore în care băieţelul s-a simţit rău, dar medicii nu au intervenit, spun părinţii. Asta deşi în protocoalele de urgenţă există aşa-numita „oră de aur”, adică un interval optim în care poate fi controlată o problemă neprevăzută.

Părinte: „L-am monitorizat noi, părinţii, îngrijoraţi. I s-a făcut rău. Am mers la asistente. Deja saturaţia lui în oxigen era foarte mică şi a făcut stop cardiac.”

În aceste cazuri, cu fiecare secundă în care întârzie bătaia inimii, şansele de revenire la viaţă scad dramatic. Părinţii mărturisesc că au trecut minute întregi până când personalul de resuscitare al spitalului privat a venit de la etajul 6 la 2. Nu cu un aparat de defibrilare cardiacă, ci cu un balon de ventilare mecanică.

Andreea Duță, mama copilului: „Manevrele de resuscitare au început extrem de stângaci. Până s-au apucat ele să pună perfuzii, să facă ce trebuie. Tremurau toate asistentele şi medicii de gardă. Am sunat la 112 să vină SMURD.”

Potrivit reprezentanţilor SMURD, echipajul a ajuns la spitalul privat în 4 minute. A preluat resuscitarea cu aparatura proprie, dar fără succes. La miezul nopţii, Ştefan Alexandru a fost declarat decedat.

Mamă: „Am încercat să vorbim cu conducerea spitalului. De trei ore nu ne bagă nimeni în seamă.”

Spitalul s-a închis pentru presă. Deşi în câteva minute, prin zona de acces şi înăuntru, la casierie, s-au perindat zeci de pacienţi şi aparţinători, personalul de la recepţie ne-a spus că „nu este nimeni”, nici din direcţiunea medicală, nici din management. Responsabilul de comunicare ne-a zis la telefon că are o zi liberă.

Reporter: „Un director medical?”

Responsabil de comunicare: „Azi nu avem pe nimeni.”

Reporter: „Pe nimeni?”

Responsabil: „Nu vă pot da mai multe detalii.”

Părinţii au anunţat că vor depune plângere penală împotriva spitalului.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu precizati numele spitalului privat! Asta pentru a nu a mai avea si alte suflete de suferit! Va platesc bine sa nu faceti reclama negativa nu?
7
0
Pai normal ca tremurau medicii si asistentele ca nu se mai face medicina ca pe vremuri. Acum se scot medicii pe banda rulanta, termina facultatea fara sa fie capabili de interventii la urgente, injectii, intubare, etc. Ditamai spitalul si sa n-ai pe holul etajului un carucior de urgente cu tot ce trebuie inclusiv aparat de ventilatie, mi se pare de noaptea mintii.
6
0
Spitalele private functioneaza dupa legea bordelului? Probabil ca au in spate ong-uri,patronaje regale..pielea ulii si fraierii au incredere.Lasati-i ba pe ei sa se trateze la privati.Nu vedeti ca doctorii nu isi dau acordul cand e in situatia de donare de organe unul din familia lor?
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272