REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Copilul găsit mort în bazin a fost căutat cu un sonar DEFECT?! Ce spune şeful ISU Dobrogea!

Copilul găsit mort în bazin a fost căutat cu un sonar DEFECT?! Ce spune şeful ISU Dobrogea!

Replica API 9 noiembrie 2019 | 00:41 773

O veste șoc a venit în dimineața zilei de vineri, 8 noiembrie: copilul din Pecineaga căutat de autorități și voluntari, după ce a dispărut din fața casei pe 2 noiembrie, a fost găsit mort în bazinul 1. Culmea, cu atâta desfășurare de forțe, cadavrul a fost găsit de doi paznici, care l-au văzut plutind.

Ar fi putut fi găsit mai devreme!

De precizat este faptul că în bazinul în care a fost găsit trupul micuțului au căutat pompierii și în urmă cu trei zile. Însă nu au intrat, deoarece nu aveau echipamentul special pentru astfel de situații, fiind vorba de un bazin plin cu dejecții. Acel bazin a fost golit de către pompieri cu monopompele, până la o adâncime medie de aproximativ 2 m. Deci, nu în totalitate, pentru că atât s-a putut, după cum au susținut reprezentanții ISU. Până la urmă, o firmă privată din Eforie care deținea un costum adecvat, cu butelie de oxigen, a intrat în bazinul cu pricina.

De altfel, în bazinul 1 s-a intrat și cu sonarul care, contrar așteptărilor, a dat eroare, după cum a susținut și șeful ISU, Daniel Popa. Mai mult, acesta a precizat, pentru Replica, faptul că săptămâna viitoare va solicita minsiterului ca ISU Dobrogea să fie dotat cu echipament adecvat pentru astfeld e situații. ”Echipamentul acela era pentru lucrări sub apă, sub 40 metri. Ai noștri au fost alimentați cu oxigen de pe margine. Voi aduce în discuție, la minister, săptpămâna viitoare dotarea cu un astfel de costum”, a spus Popa. De ce nu s-a găsit copilul atunci când bazinul a fost verificat cu sonar Gărzii de Coastă? ,”A dat eroare. A fost sonarul în acel bazin, rezultatul a fost negativ”, a spus Popa.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ia sa-i intrebam pe cacatii de la isu cat a costat sonarul de jucarie ?
1
0
o astfel de acumulare de lichid toxic trebuie imprejmuita cu gard si semnalizata corespunzator. Asadar...cine nu a facut ce trebuia facut si la fel, cine nu a controlat aceasta situatie periculoasa?
2
1
nu face doi bani. Mai ales astea de la ISU, care-s niste banalitati de pescari de weekend. Sau voi credeti ca au din cele folosite pentru a scana fundul marii? Nu e "eroare", este "folosire de instrument neadecvat".
3
0
Poate adus de paznici! Din cate stiu gardade voasta are sonar de navigatie nu sonar de cautat in cacat. Daca nu aduceau aia sonarul erau jogodii ca nu l aducea daca l au adus de ce u merge in cacat. De asta nu ne mai facem bine
5
0
Angajata I.S.U. isi facea sealfie pe Facebook in zona bazinelor cu dejectii in care a murit baietelul ! Pfff ! O tzatza !
3
0
pai de ce va agitati sa gasiti costum de scafandru ??? A cui e ferma de porci ??? La parnaie !!! Cum e posibil ca dejectiile sa fie deversate intr-un canal de irigatie ??? Cine a dat aprobarea ??? La parnaie !!! Si muie cu dejectii la toti !!!
12
0
Tara de criminali cu oameni criminali si institutii de stat criminale. In caz de cutremur tara va disparea. Nici o institutie nu va sti sa faca nimic, caci telefoanele nu vor functiona. Va fi un haos si un dezastru inimaginabil. Asta e rezultatul punerii in functii a rudelor si pilelor. Toate institutiile sunt zero.
7
0
Si daca l-ar fi gasit tot tarziu ar fi fost ! Asa ca nu mai vorbiti aiurea. Cat ar fi supravietuit in dejectii ?
11
2
Dupa 2 3 zile iese la suprafata mai ales daca a fost prins in ceva. Ideea este ca pare dubios rau ce sa intamplat acolo.
4
1
Au zis de paznici...nu cumva l-au omorat ei si l-au aruncat in bazinul ala ?? Adica dupa atatea zile nu au gasit echipele speciale jandarmii..cainii...elicoptere...etc..E prea suspect treaba asta....ca puteau sa-l gaseasca chiar in ziua aia la bazine daca plutea pe apa...cineva trebuie sa plateasca pt.neneorocirea asta ca singur nu avea cum sa ajunga acolo copilul ala...
3
6
O noua pata de kkt pe obrazul ISU.
17
6
bravo ilie bravo catalin
7
1
Pai nu ar fi plutit si inainite sa goleasca bazinul? Prea s-au concentrat militienii pe bazine! nu cumva a fost ucis de vreun militian pedofil, ca-s pline structurile de ei, si aruncat acolo dupa desfasurarea de forte?
8
8
am actionat cu 40 de utilaje,,,150 de oameni ,,25 elicoptere si nu a gasit nimic ,,,,doi paznici cu un bat la gasit.
12
9

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367