REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

CORONA POLITICĂ: Politicienii constănţeni vorbesc despre solidaritate și un nou început

CORONA POLITICĂ: Politicienii constănţeni vorbesc despre solidaritate și un nou început

Replica API 16 martie 2020 | 00:00 2215

România este afectată în prezent de o nouă amenințare. Nu este vorba despre război sau criză economică, ci despre o amenințare biologică, care nu ține cont de rasă, etnie, culoarea pielii sau culoarea politică. Frica a cuprins încet încet românii, mai ales și după instaurarea stării de urgență, decretate de președintele României, Klaus Iohannis. Nu știm dacă în momentul de față, România poate ține piept unei astfel de amenințări. Este un test important pentru fiecare dintre noi, deoarece este ceva nou și vom vedea din mers cum se vor mișca autoritățile competente. Bine, competența lor o vom măsura la sfârșitul acestui episod dificil. În acest sens, am luat pulsul clasei politice, asta și după evenimentele petrecute în interiorul Partidului Național Liberal, legate de infectarea cu virusul COVID-19 a senatorului, Vergil Chițac și autoizolarea recomandată de președintele partidului, Ludovic Orban tuturor miniștrilor și senatorilor, mai precis, a celor care au luat contact direct cu Vergil Chițac.

Claudiu Ceti: Mi-aș dori să existe unitate și în proiecte constructive pentru țară, nu doar când este nevoie urgentă

Secretarul ALDE Constanța, Claudiu Ceti a venit cu un îndemn către întreaga clasă politică și nu numai. Liberalul a vorbit despre un termen care cântărește greu în vremurile acestea, „solidaritate” și despre ceea ce va urma pe viitor, pentru că, România va trebui să reconstruiască tot ce a pierdut și va pierde în această perioadă, iar clasa politică va trebui să dea dovadă de înțelepciune și inițiativă. „Îmi pare rău că românii și noi, clasa politică, indiferent că suntem cu experiență sau mai tineri, fără experiență, cu rang mai mare sau cu rang mai mic, ne unim doar în situațiile de criză severă. Am observat că în situații limită există consens. Eu mi-aș dori să existe unitate și când facem autostrăzi, să existe unitate și în momentul când vrem să fim o forță economică, să existe unitate și să nu se mai plătească polițe gratuit între partide, dar și între oameni. Mi-aș dori să existe unitate și în proiecte constructive pentru țară, nu doar când este nevoie urgentă. Trebuie să existe un consens și în dezvoltarea României, nu doar acum, ci întotdeauna. Haideți să ne luptăm în proiecte, să ne luptăm în viziuni, să ne luptăm în doctrine politice, nu în dosare, nu în demiteri, șantajări, etc. Sper ca aceste momente prin care trecem acum, să schimbe puțin paradigma politicii „dâmbovițene”. Sper să se schimbe ceva și să nu revenim după la vechile metehne”, a declarat secretarul ALDE Constanța.

Horia Constantinescu: Nu știu dacă este vorba despre ciuma roșie sau febra galbenă, dar uite că a venit acest virus și ne arată cât de vulnerabili suntem în fața lui

Candidatul independent la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, a dat de înțeles că această amenințare, reprezentantă de virusul COVID-19, nu are culoare politică și că toți suntem vulnerabili în fața acestui coronavirus.„Indiferent de opțiunea politică a fiecăruia dintre noi, suntem oameni înainte de toate. Urez sănătate fiecăruia nevoit să traverseze o perioadă de acest fel. E dramatic pentru el, pentru familie, pentru toată lumea. Este un moment în care trebuie să ne trezim și să ne dăm seama că virusul nu are culoare politică. Eu cred că după un astfel de eveniment, ar trebui să ne trezim și nu numai în zilele acestea, ci să ne aducem aminte că pe vremuri puteai să ții cu Steaua și nu trebuia să te bată vecinul care ține cu Dinamo. Nu știu dacă este vorba despre „ciuma roșie sau „febra galbenă”, dar uite că a venit acest virus și ne arată cât de vulnerabili suntem în fața lui. Cred că e momentul să strângem rândurile și să ne preocupe ce se va întâmpla de mâine”, a declarat Horia Constantinescu.

Bogdan Bola: Nu ajută cu absolut nimic ca partidele să se certe între ele

Consilierul Județean PNL, Bogdan Bola, a transmis un mesaj românilor să aibă încredere în autorități și implicit, în Guvernul României pentru a putea trece peste această perioadă dificilă. Directorul de la Administrația Bazinală de Ape Dobrogea Litoral (ABADL) a dat exemplul solidarității cetățenilor din Italia și a îndemnat partidele să lucreze împreună pentru a depăși situația complicată. „Dacă urmăriți evenimentele din Italia, eu vă garantez că nu toți cei care ies la balcon și cântă imnul Italiei, au votat cu Guvernul din Italia. Italienii au încredere că va fi bine, că autoritățile sunt acolo pentru ei, chiar dacă i-au votat sau nu. Este bine că există acel sentiment de solidaritate, care ar fi bine să existe și la noi. Nu contează chestiunile politice în acest moment. Nu ajută cu absolut nimic ca partidele să se certe între ele”, a spus Bogdan Bola.

Concluzia este simplă. Toate animozitățile trebuie lăsate la o parte. Ceea ce contează în acest moment este ca România să nu sufere prea mult în urma unui inamic nou, un inamic care chinuie întreaga lume. Suntem mici în fața unui astfel de pericol care ne pune piedici în fiecare zi, dar doar împreună ne putem ridica, indiferent de culoarea politică. Această „corona politică” poate schimba, măcar parțial, modul de gândire în societatea românească.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ana blandiana esti pnlista muista
0
0
tu vorbesti de tara MUISTULE
1
1
va gasit acum solidaritatea;sunteti toti praf in frunte cu pnl usr psd etc.solidaritatea trebuia inainte sa duceti tara de rapa.
1
0
ca draq a.ti pus no name urile astea?
2
0
Votez Horia Constantinescu! Avem nevoie de un primar cu tupeu! Sanatate!
2
5
Mars ma javra si tu cu Tariceanu tau si PSDei cu Dragnea lor pentru ca putea Romania sa construiasca un Spital Reginol in jud.CONSTANTA dar voi nu ati vrut pentru ca bani de la U.E.sunt urmariti si atunci ati aranjat voi ceva cu turci pentru ca de acolo vine cuvantul CIUBUC.
3
3
Niste cacati. Nu ati fost in stare sa construiti un spital regional de urgenta. Idiotilor... Acum, carantinatii Romaniei sunt aici, plus ce mai sunt izolati la domiciliu... Vom avea zeci de mii de cazuri... Asasini politici, asta sunteti toti, de la toate partidele.
9
0
Ceti, acest personaj care a candidat ca si independent data trecuta, doar pentruba disipa voturile constantenilor. Din pacate, in neamul nostru romanesc, nu exista fratie!
7
1
De unde solidaritate cind seful lor critaca guvernul ,ca nu a luat masuri ferme cu pandemia.Pai dupa dezastrul de opt ani in care au lasat tara cu economia la pamint, bugetul ce se bazeaza numai pe imprumutiri inrobitoare, guvernantii trebuie sa gindeasca de trei ori ca sa poata lua masuri potrivite.
4
2
Acum este momentul sa scapam de toti escrocii si criminalii politici ai Romaniei care au adus tara in pragul disperarii si mizeriei ! Escrocii si criminalii se inghesuie la Tv sa si dea cu parerea! Trebuie eliminati prin orice mijloace din viata publica ! Nationalismul Nationalizarea cu toate beneficiile acestei Tari pentru Om si numai pentru OM ! Moarte criminalilor Romaniei !
10
0
Sunteti in varful piramidei. Luati masurile care se impun.
2
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212