REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Cristi Zgabercea se RĂZBOIEȘTE cu STATUL pentru titlul de LUPTĂTOR la REVOLUȚIA din 1989

Cristi Zgabercea se RĂZBOIEȘTE cu STATUL pentru titlul de LUPTĂTOR la REVOLUȚIA din 1989

Replica API 23 iulie 2021 | 22:40 2335

Problemele penale ale fostului șef al CJ, Nicușor Constantinescu, a făcut și ”victime” colaterale. Printre acestea, se numără și mâna sa dreapta și fost director în Consiliului Județean Constanța, în perioada PSD-istă, Cristian Zgabercea. Trimis în judecă într-unul din dosarele lui Constanța, Zgabercea și-a pierdut postul de director la TVR și a fost condamnat la 3 ani cu suspendare, anul trecut, într-un dosar de corupție. Rămas, probabil, fără resurse financiare, Zgabercea s-a decis să demareze procedurile în vederea obținerii titlului de Luptător la Revoluția din Decembrie 1989-Luptător. Astfel, acesta a solicitat eliberarea titlului, însă cererea i-a fost respinsă de către Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist în Perioada 1945-1989. Motiv pentru care a mers și-n instanță, însă s-a lovit tot de un răspuns negativ, cererea fiindu-i respinsă.

Fostul cameraman Cristian Zgabercea consideră că trebuie să primească acest titlu întrucât s-a aflat în mijlocul revoluției, în calitate de angajat al TVR, punându-și viața în pericol deși, la acea dată, se afla în concediu. El era angajat al televiziunii în funcția de operator cameră și că s-a alăturat Revoluției Române fiind alături de revoluționari. Zgabercea fila evenimentele pe lângă televiziune printre cartușele ucigașe ale teroriștilor în 23.12.1989.

Zgabercea l-a îngrijit pe Constantinescu, în SUA

Că Zgabercea era foarte bun prieten cu Nicușor Constantinescu și o declarație a lui Radu Mazăre, din 2016, potrivit căreia producătorul general al TVR, Cristian Zgabercea, l-a îngrijit pe şeful CJ Constanţa după operaţie, în SUA.

De ce a fost trimis în judecată

Cristian Zgabercea a fost trimis în judecată de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, în dosarul lui Nicuşor Constantinescu. La data comiterii faptelor, Zgabercea era consilierul preşedintelui CJ Constanţa. El a fost condamnat la 3 ani cu suspendare.Amintim că Nicușor Constantinescu și Cristian Zgabercea au fost trimiși în judecată în aprilie 2015 pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată, constituire de grup infracțional organizat, complicitate la abuz în serviciu, evaziune fiscală. În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au arătat: “În cursul anului 2012, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel, împreună cu inculpații Zgabercea Cristian , Oproiu Carmen și Fundația Fantasio, a constituit un grup infracțional organizat pentru comiterea mai multor infracțiuni îndreptate împotriva patrimoniului județului Constanța, precum și a unor infracțiuni de evaziune fiscală. Prejudiciul produs Unității Administrativ Teritoriale Constanța este de peste 8 milioane de euro”.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La intrarea in Cta, vedem atarnata o pancarda, Oras Martir! Domnilor, cu cine s-au luptat acesti martiri, noi stim, dar a fost prins un singur dusman? Sau a fost nevoie de sute si mii de morti, ca sa ajunga la putere, mafia de azi?
5
0
desfiintati sleahta asta de atarnatori, milogi cu mana intinsa, ajunge cu pomana. La munca!
23
0
Prietenul lui Nicu ceausescu
10
1
era atarnatorul lu fasole,ar merita si el vreo 7 ani..de vacanta
18
0
pentru 3 ani cu suspendare ? E bine.
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212