REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

CUIB de VIESPI la Autoritatea Navală Română! Angajaţii acuză ‘turnătorii’ la Curtea de Conturi

CUIB de VIESPI la Autoritatea Navală Română! Angajaţii acuză ‘turnătorii’ la Curtea de Conturi

Replica API 9 martie 2018 | 00:00 1573

Angajaţii Autorităţii Navale Române riscă să înapoieze instituţiei sume de bani încasate ca urmare a decontării unor cheltuieli. S-a ajuns în această situaţie ca urmare a unui control al Curţii de Conturi, care impută ANR mai multe plăţi nelegale, după cum a arătat cotidianul “Replica” de Constanţa într-o ediţie anterioară. Vestea a stârnit revolt şi tensiune în sânul instituţiei, mai mulţi angajaţi ai ANR declarându-ne, sub protecţia anonimatului, că muncesc într-un “cuib de viespi”: „Sunt câţiva care au considerat că îşi salvează pielea turnându-şi colegii la Curtea de Conturi. Sunt nişte frustrate care nu au ce căuta în ANR”.

Reamintim că, potrivit unui raport al Curţii de Conturi aferent anului 2016, „în perioada 2014-2017, la ANR au fost efectuate plăți nelegale, reprezentând drepturi de natură salarială în sumă de 1.817 mii lei (servicii turistice, de tratament și odihnă, inclusiv transportul pe perioada concediului de odihnă; ajutoare pentru boli grave și incurabile, urgențe medico-chirurgicale), ajutoare suplimentare și adaosuri bănești (sume acordate la naștere, deces salariat, deces persoane – soț, soție, copil, părinți și socri) acordate salariaților cu încălcarea prevederilor legale privind salarizarea personalului din fonduri publice”. De asemenea, inspectorii au descoperit cheltuieli nelegale constând în „drepturi salariale în sumă de 30 mii lei, acordate persoanelor detașate de la entități private, angajate nelegal în perioada 2014-2016, cu încălcarea restricțiilor bugetare impuse instituțiilor publice”.

“Două persoane au declanşat această nebunie – să fim în postura de a returna nişte bani despre care conducerea a considerat că ni se cuvin: Mona Paraschiv de la Relaţii cu publicul şi Norocela Beneş de la Compartimentul audit. Posibil şi Alexandru Pilat. Dar, cele două sigur asta au făcut, pentru că au nişte frustrări, nu se înţeleg cu nimeni din ANR: a venit doamna de la Curtea de Conturi şi i-au dictat ce să scrie în raport. Acum, doamna în cauză, cea dela Curtea de Conturi, e bine-mersi în concediu de maternitate sau de creşterea copilului, iar noi vom fi puşi în postura de a returna banii pentru care am muncit ori beneficii care sunt în contractual colectiv de muncă! E incredibil ce se petrece”, au precizat sursele noastre.

Cum explică situaţia actualul director al ANR

Contactat de “Replica”, şi actualul director al ANR, Mihai Andrei, a declarat că are la cunoştinţă discuţiile despre cele două angajate menţionate mai-sus şi că nu exclude varianta vehiculată – şi anume că ele au formulat reclamaţii la Curtea de Conturi. “Vreau să vă spun că raportul la care faceţi referire a însemnat şi impunerea unor măsuri pe care le-am discutat la Curtea de Conturi. Am avut conciliere, o parte au fost remediate, pentru restul… ni s-a cam dat dreptate, dar ni s-a spus că le rezolvăm în instanţă. Iar ANR este acum în instanţă. Nu poţi să impute unui om care a lucrat doi ani la ANR să dea banii înapoi, sub pretextul din raport – că a fost greşit încadrat. Dar omul Acela a muncit în acei doi ani, e absurd să îi ceri salariile înapoi. Cât priveşte decontările care de asemenea sunt imputate angajaţilor, da, presupun că unii care au decontat prea mult… au făcut şi sesizări”, a explicat Mihai Andrei. Mai departe, cesta spune că ANR s-a adresat instanţelor de judecată şi, dacă verdictul nu va fi favorabil angajaţilor, se va merge în apel.

Persoanele considerate “vinovate” de situaţia celorlalţi angajaţi nu au putut fi contactate pentru un punct de vedere. Dar, conform surselor noastre, ele au salarii de circa 7.000, respectiv 5.000 de lei.

Alexandra CUCU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/curtea-de-conturi-cheltuieli-ilegale-la-autoritatea-navala-romana-347477/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CE FACETI DL BORS ? TRIMITETI INSPECTORII DE LA CURTEA DE CONTURI SA I ALBEASCA PE MEZEI BRANZA SI CALINTZARU????
6
16
Oameni de kkt
19
0
Mare grija la ce semnati, domnule director general. Nesimtiti astia va baga in cloaca cu ei.
16
5
Vezi poate iar le dai spaga astora de la Cotidianul Replica sa stearga comentariile
12
3
De ce sa plateasca oamenii.Sa plateasca cei care au negociat CCM,sa plateasca juristii care semneaza CCM pentru legalitatea prevederilor.Sinteti platiti cu 4000 de lei pentru negocieri.Sa vina Curtea de conturi peste sindicat sa vedem ce se intampla cu atatea bani, unde se duc?!
11
7
sa plateasca cine a semnat ccm atatia ani cu ochii inchisi. Ati bagat ce ati vrut in ccm iar acum puneti oamenii sa plateasca in locul vostru
8
4
Mezei Calintaru Branza Naiden Grigore . Ei au bagat in penal pe Cazan si Trandafir. Acum il baga si pe Misu
13
0
Ce v-as da eu afara pe toti mafiotii de acolo ,si as angaja copiii tineri cu studii si specializari in occident, doar asa poate incepe ceva bun si in romania asta, casapita de hoti!
10
0
vezi ca s-a aflat ca tu ai dat articolul. Degeaba ai sters postarea de mai devreme. Dar sa vezi cand ti-or pleca pilele si tie si lui branza . O sa va ceara inpoi spagile pe care vi le_au dat.
13
1
Incerc sa dau examen.ceva recomandari de la lumea de pe net? Contact ceva?
0
2
cu arie de actiune in nordul regiunii Constanta-Port Midia, mica din punct de vedere al ariei de actiune pe plan national, se manifesta la fel de activ in coruptie ca si in portul Constanta-Ndragheta BRANZA
20
21
hodorogule, mai pleaca acasa si elibereaza postul ca ajunge cat ai furat
27
0
Nu era o problema asta, ANR-ul produce si e normal ca o parte din beneficii sa se intoarca la angajati DAR ECHITABIL. Problema e noncalitatea unor oameni care prin comportamentul lor stupid si agresiv genereaza resentimente puternice si conflicte profunde. Nu poti sa transferi-angajezi toate proastele care confunda biroul cu barul sau cu bordelul si care colac peste pupaza mai sunt si fudule iar pe urma le mai dai ilegal si prime-liber de 8 martie. Normal ca vor exista consecinte si normal ca vor fi dintre cele mai dure chit ca intr-un final toata lumea va pierde-unii mai mult altii mai putin.
8
4
Pe langa serpi si alte lighioane exista si oameni in aceasta institutie care isi vad de treaba lor,dar nu au loc de slugi,tradatori si pupatorii de funduri care in disperarea lor de a ocupa o functie manaca mult rahat gratuit...
20
0
VEZI MA IN MORTII MATII CA A SCOS CHARLIZE THERON FILM DESPRE MARIHUANA , DUTE IN MORTII TAI SI SCOATEI FILMUL DE LA DISTRIBUTIE
4
2
Referitor la clanul Sincan eu stiu cel mai mult.de 5 ani string spagile de la examene la mamaia cam 10000 euro pe serie si i-am dat banii si ma schimbat ca sa si aduca amanta in locul meu ADINA BOTA .fratele lui e administrator la mamaia si se ocupa cu protocoalele si gratarele iar nevasta sef serv.achizitii in ANR.banii se fura in familie.salupa e pe uscat la mamaia din octombrie si motorina o fura si adina face decontari ca a mers pe apa.la fel si la midia.cu salupa care nu sa miscat din iulie 2016.grigorescu stieeeee.intrebati si la jurilovca .chituc si gura portitei de spagile icre si pes
32
22
o fosila cu basini la cur
22
1
si pentru dl. Cojocaru de la Curtea de Conturi. ba jigodilor, i-ati deranjat pe hotiI de la ANR trimitand o "proasta" gravida sa descopere hotiile clanului BRANZA-CALINTARU. nu va e rusine ma sa faceti asa ceva? voi faceti politie politica? o trimiteti pe gravida ca sa ii dicteze 2-3 persoane ce sa scrie in raport? dar judecatorii? cum sa respinga actiunea de constestare a raportului? HALAL JUSTITIE!
33
1
ANR este o vaca de muls pentru famiglia Sincan
34
10
o petarda betiva cu alcool in loc de sange
32
7
ai dus pachet la "ginerele" mircea basescu?
20
0
fapta nu se incadreaza decat intre 3-5 ani. BRANZA iti va aduce pachet ca toti ati furat impreuna
27
5
ilexe hoti notorii , toti
2
0
Norocela se lauda ca-l schimba si pe Mihai Anderi pentru ca a indraznit sa o mute din birou
4
14
C.C. scrie orice ptr. plus la salariu.
1
7
Curatata tara de mizeriile astea umane..
8
2
Numai tovarasul Branza a declansat aceste situatii pentru a scapa basma curata iar pensia sa o primeasca de pe functia de dir.gen. Desi el este un prost cu delegatie
31
2
Cine ia spaga la examene ?
2
2
TRIBUNALUL CONSTANTA-numar dosar 5516.118.2017: ANR-contestator, CURTEA DE CONTURI-intimat, HOT Respinge cererea de suspendare ca neintemeiata. Respinge cererea de chemare in judecata ca neintemeiata.Respinge cererea de interventie accesorie ca neintemeiata.INTR-UN CUVANT, BRANZA AI BELIT PULA
32
0
Auditul de la curtea de conturi a fost comandat de Paul Branza, cand a fost pus interimar de ministrul Rus. Hodorogul a vrut sa arate prin acest audit managementul defectuos al fostilor directori ca sa iasa la pensie director general.Sta de 4 ani cu delegatie pe post ca sa i fie mentinut salariul si sa nu intre in grila.
27
1
De la anr, czc, psc, poluare, isps, vtrn si plm...toti niste hoti ordinari
13
5
Pana nu pleaca toate neamurile din anr nu se schimba nimic.spagi la examene,cumetrii,carnete masluite,cu totii stim ce e acolo dar nimeni nu face nimic.
18
3
alexandru pilat este baiatul lui ionel pilat, fost la Primaria Mazare ???
25
0
Cum poate sa fure pascale motorina?
8
2
Pilat nu avea cum sa reclame, deoarece el nu stie sa scrie. Asa ca terminati cu insinuarile la adresa acestuia.
37
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218