REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Culmea... șoferiei! Un refugiat s-a dus la Poliție să-și preschimbe permisul de conducere...fals

Culmea... șoferiei! Un refugiat s-a dus la Poliție să-și preschimbe permisul de conducere...fals

Virgil STOIAN 4 decembrie 2022 | 00:00 9433

A. Badi a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 12.500 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals. Sentința a fost dată pe 13 mai 2022, și rămas definitivă prin decizia Curții de Apel Constanța, din 10 noiembrie 2022. Bărbatul este acuzat că s-a prezentat la ghişeul S.P.C.R.P.C.Î.V. Constanţa şi a depus, în vederea preschimbării cu un document similar românesc, permisul de conducere sirian, eliberat  de autorităţile siriene, cunoscând că este fals.


Potrivit anchetei, A. Badi a declarat că a urmat cursurile unei şcoli de şoferi în Siria, aproximativ 3 luni de zile, după care a dat examen de absolvire în prezenţa autorităţilor siriene, urmând să ridice permisul auto pentru categoria B, dar din cauza revoluţiei şi a faptului că  a fost arestat timp 63 de zile, nu a mai ridicat permisul. Acesta a mai arătat că  a plecat în Turcia pentru aproximativ o lună de zile, unde a aşteptat eliberarea vizei de la Ambasada României, după care a venit în România şi a cerut azil, dobândind calitatea de refugiat. În anul 2018 a obţinut permis de şedere pe termen lung şi drept de muncă în România.

Bărbatul susține că nu știa că permisul este fals

În legătură cu acuzaţia, A. Badi  a declarat că în anul 2012 i-a dat vărului său o împuternicire pentru a ridica permisul auto, aceasta fiind scrisă olograf şi semnată cu amprenta degetului mare de la mâna stângă, însă nu poate pune la dispoziţia organelor de cercetare o copie a împuternicirii. În luna decembrie 2018 s-a prezentat cu permisul auto sirian să îl preschimbe în unul eliberat de autorităţile române, deoarece avea permis de şedere în România şi trebuia să-1 preschimbe în termen de 6 luni. După ce a depus actele la Serviciul Permise, i s-a eliberat o dovadă provizorie, pe care o prelungea lunar. În cursul lunii aprilie sau mai 2019, i s-a ridicat dovada, în urma verificărilor la Ambasada Siriei, care a comunicat că nu ar deţine permis auto emis de autorităţile siriene. Suspectul a susţinut că nu avea cunoştinţă că permisul este fals şi că l-a trimis pe vărul său să ridice permisul deoarece se temea de a nu fi arestat, acesta fiind împotriva regimului din Siria.
Având în vedere că inculpatul a folosit un înscris oficial fals, așa cum a rezultat din probele administrate, instanța a considerat că a dat dovadă de o lipsă totală de considerație față de relațiile sociale apărate de textul incriminator, urmând a pune în pericol grav siguranța participanților la trafic, în situaţia în care autorităţile române nu ar fi constatat caracterul fals al permisului de conducere. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Badi A. la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 12.500 lei.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Refugiatii sirieni sau de alta nationalitate, benegiciaza de brogramul 50 - 20?
3
1
Oare, cata credibilitate acorda Statul Roman autoritatilor siriene care sunt condamnate/sanctionate la nivel international pentru genocidul asupra propriului popor ?! Din articol reiese clar ca omul este refugiat in urma acordarii de azil, ca urmare a situatiei din tara sa. Deci, statul nostru colaboreaza si chiar are incredere in regimul sirian, pe care, de altfel, il condamna alaturi de lumea civilizata ?! Doamne-Dumnezeule ! Si ne mai miram ca am fost monitorizati de catre JAI atatia ani, pe justitie ?!
7
4
Sunt mulți care cumpără permise de acolo
12
2
Normal trebuia expulzat in tara de origine .
21
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367