REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Cum combați sindromul de ochi uscat, în funcție de anotimp

Cum combați sindromul de ochi uscat, în funcție de anotimp

Replica API 14 decembrie 2020 | 00:00 966

Sindromul de ochi uscat este caracterizat de lipsa secreției lacrimale. Acesta se manifestă prin simptome precum înroșirea ochilor sau lăcrimarea excesivă.

Din păcate, nu există un tratament care să vindece sindromul de ochi uscat, însă există o serie de remedii care pot ameliora simptomele acestuia, scrie doc.ro.

În primul rând, sindromul de ochi uscat trebuie să fie diagnosticat de un specialist. Simptomele acestui sindrom sunt similare cu cele ale unei alergii, iar din această cauza aceste două afecțiuni sunt adesea confundate. Dacă apar simptome precum mâncărime oculară sau senzația de arsură, e posibil să fie vorba despre o reacție alergică.

Sindromul de ochi uscat poate fi ameliorat sau accentuat în funcție de anotimp. Temperaturile, umiditatea și alergenii sezonieri pot contribui la declanșarea simptomelor specifice sindromului de ochi uscat.

Sindromul de ochi uscat primăvara

Unul dintre principalii factori care irită ochii și agravează simptomele sindromului de ochi uscat pe timp de primăvară este polenul.

Alergiile, combinate cu sindromul de ochi uscat, pot cauza o serie de simptome neplăcute. Medicamentele antihistaminice vor ameliora reacțiile alergice, iar pacientul se va simți mai bine.

Sindromul de ochi uscat vara

Temperaturile crescute și umiditatea din aer sunt benefice pacienților cu sindrom de ochi uscat, așa că pe timpul verii aceștia nu vor avea de-a face prea mult cu simptomele neplăcute ale afecțiunii de care suferă.

Sindromul de ochi uscat toamna

Odată cu instalarea toamnei, apar alergenii iar aerul devine din ce în ce mai uscat – asta înseamnă că sindromul de ochi uscat devine mai accentuat, simptomele fiind acutizate. Antihistaminicele vor ameliora simptomele cauzate de reacții alergice. Și purtarea unor ochelari poate proteja ochii de alergeni.

Sindromul de ochi uscat iarna

Aerul din ce în ce mai uscat accentuează simptomele sindromului de ochi uscat. Nu numai aerul de afară devine mai uscat, ci și cel din interior, din cauza caloriferelor și a altor surse de încălzire a casei. Folosirea unui umidificator pentru combaterea aerului uscat din interior poate fi de mare ajutor pentru pacienții cu sindrom de ochi uscat. De asemenea, atunci când petrece mult timp în aer liber, pacientul poate purta ochelari pentru a-și proteja ochii de vânt.

Sindromul de ochi uscat cauzează disconfort indiferent de sezon, de aceea e important că pacientul să apeleze la ajutor de specialitate. Un oftalmolog poate stabili diagnosticul de sindrom de ochi uscat și poate recomandă un tratament pentru ameliorarea simptomelor.

Pe lângă tratament, pacientul cu sindrom de ochi uscat ar trebui să își ia câteva măsuri de protectie. De pildă, acesta ar trebui să evite locurile în care se fumează întrucât fumul de țigară agravează simptomatologia specifică acestui sindrom. De asemenea, se va evita și expunerea la praf, la aer rece sau la vânt, în măsură în care acest lucru este posibil.

Atunci când se folosesc dispozitive cu ecran precum telefonul, tabletă, laptopul sau televizorul, pacientul va evita să țină dispozitivele cu pricina prea aproape de ochi întrucât acest lucru le poate irită ochii.

Lacrimile artificiale sunt de mare ajutor pacientului care a primit diagnosticul de sindrom de ochi uscat, așa că acesta ar trebui să aibă mereu la îndemână picăturile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272