REPLICA ONLINE CONSTANTA

10° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
10° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Cum comentează ministrul Economiei retragerea Damen de la Mangalia

Cum comentează ministrul Economiei retragerea Damen de la Mangalia

A.F. 14 august 2023 | 00:00 2458

Ministrul Radu Oprea a declarat duminică, despre retragerea Damen de la Şantierul Mangalia, că el nu îi spune litigiu ci o dispută şi a anunţat că a identificat în lege o perioadă tranzitorie care permite astăzi partenerului olandez să îşi exercite toate prerogativele în conformitate cu contractul.

Cum comenteaza ministrul Economiei retragerea Damen de la Mangalia

Eu nu îi spun litigiu, îi spun o dispută”, a spus ministrul Economiei, la B1, după anunţul Damen că a fost anulat cadrul legal de funcţionare a asocierii dintre companie şi statul român privind Şantierul Mangalia, anunță news.ro.

Radu Oprea a afirmat că a existat un grup de lucru interministerial, la nivelul secretariatului general, premierul cerând acest lucru

Exista o excepţie la legea guvernanţei corporative, care permitea Damen să aibă managementul şantierului, fiind acţionar majoritar, pentru că ei au cedat statului român 2%, acţiuni, statul român fiind 51% acţionar astăzi. Prin PNRR, a trebuit modificată această lege şi în forma actuală, în legea 87, această excepţie a fost pierdută”, a spus ministrul.

Cum comenteaza ministrul Economiei retragerea Damen de la Mangalia

Oprea a menţionat că a fost trimisă corespondenţă către Comisia Europeană şi OECD pentru a explica de ce este necesară această excepţie.

Suntem într-un termen în care partenerul olandez a notificat statul român asupra acestei dispute, noi am identificat în lege o perioadă tranzitorie care permite astăzi partenerului olandez să îşi exercite toate prerogativele în conformitate cu contractul”, a afirmat Radu Oprea, el adăugând că a avut o întâlnire a Consiliului de Supraveghere. Ministrul a mai spus că perioada tranzitorie poate dura trei ani şi jumătate, pe mandatul actualului Consiliu de Supraveghere şi ai reprezentanţilor din AGA. ”Vom fi în contact, vom răspunde în timp util partenerului olandez astfel încât obiectivul nostru, locurile de muncă de la DAmen, din Şantierul de la Mangalia şi a celor care lucrează, contractori, subcontractori, să fie nişte locuri de muncă sigure. Acesta este obiectivul nostru”, a completat Oprea.

Damen a anunţat, în urmă cu o săptămână, că a fost anulat cadrul legal de funcţionare a asocierii dintre companie şi statul român privind Şantierul Mangalia, prin adoptarea legii nr.187/2023. De asemenea, Damen susţine că acest fapt vine după trei ani de alte blocaje în procesul decizional şi niciun alt tip de ajutor, implicare sau finanţare din partea partenerului român.

Ulterior, compania Damen a anunţat că, după retragerea de la Şantierul Mangalia, nu a fost contactată de nicio autoritate în legătură cu această situaţie şi a mai transmis că va rămâne în România şi îşi va continua activitatea la Galaţi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si sa-si si ambasada aia meseriasa dupa ei, cu tot cu userei.
2
0
Ministerul Economiei impreuna cu specialistii , ANCONAV etc.. sa faca tot posibilul pentru a gasi un partener serios si puternic care sa preia Santierul Mangalia !! Trimetet-ii la naiba pe panaramele astea de doi lei , de olandezi de la Damen !!
7
0
Nu înțeleg cei așa rău că pleacă olandejjii. Noi AURolacii nu ne vindem țara. O furam noi și cu pesedeul.
2
5
Nu se schimba nimic in afara de ambalaj. Ramane exploatarea resursei umane pe salarii tipice tarilor marginale economic si esuate politic. Guvernul,statul nostru va ramane asa cum a fost mereu,adica nu ai asteptari pozitive pantru partea romaneasca. Cum Mangalia nu ofera alternative,oamenii sunt siliti sa lucreze in acel mediu nenorocit ,condusi de insi dezumanizati si sa spere ca si acele locuri de munca nu se pierd.
7
0
daca statul roman numea specialisti in domeniul naval in CA al SN 2 Mai si nu coafeze si fotografi care ar fi fost in stare ca actionar majoritar sa controleze si sa supraeghze activitatea Damen , poate ca nu se ajungea la acest litigiu cum spune ministrul economiei .
16
0
Omu sifoneaza tot ce se intampla pe santier ! Da pe binga tot ! 0785309260 ! A praduit tot santierul !
0
4
Olandezii ne santajeaza, asa cum au facut dintotdeauna si cum fac si alte companii, ameninta ca-si iau catrafusele si pleaca. duca-se odata. vor totul moca si prostimea sa lucreze pe nimic.
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468