REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cum explică primarul Constanţei situaţia din cartierul Tomis Plus. Ce REACŢIE a avut dezvoltatorul!

Cum explică primarul Constanţei situaţia din cartierul Tomis Plus. Ce REACŢIE a avut dezvoltatorul!

Replica API 30 mai 2018 | 00:00 1311

Primarul Decebal Făgădău a vorbit despre situația cartierului situat la ieşirea din Constanţa, spre Ovidiu, unde în anumite zone starea infrastructurii este degradată. Mai precis, nu există un iluminat public eficient, iar străzile arată ca după un bombardament. Edilul a explicat că această situație ține de investitor și constructorul care a ridicat blocurile, iar municipalitatea nu trebuie să preia în administrație treburile neterminate ale acestora. Ei au obligația să asigure un iluminat public, servicii, străzi asfaltate, iar când sunt gata, primăria își asumă să le ia în administrație.

Primăria Constanța a făcut în așa fel să existe transport public în zonă, prin prelungirea liniei 3, care intră în cartierul mărginaș al orașului, cât și implicarea activă, prin discuții cu cetățenii și constructorii. Asigurarea de condiții optime de viață trebuie să fie acordată de către constructor, potrivit lui Decebal Făgădău, mai ales că oamenii care dau bani pentru o locuință în cartierele construite recent.

Constănțeanul ar trebui să compare sumele de bani pe care le dau pentru a vedea dacă în costurile unui apartament, constructorul oferă și necesitățile de zi cu zi – iluminat, parcare, servicii, a mai adăugat Făgădău. Edilul a mai ţinut să precizeze că, dintr-un impozit de 100 de lei pe care îl plătește fiecare constănțean, nu are cum să construiască străzi noi, să facă iluminat public acolo unde un investitor ar trebui să facă.

Însă, situaţia la care se referă Făgădău nu este valabilă pentru întreaga zonă! Cartierul Tomis Plus are străzi, trotuare, are şi iluminat public. Doar că au început să se degradeze, iar aici trebuie să intervină Primăria Constanţa, cu mentenanţă şi reparaţii. „Cartierul Tomis Plus nu reprezintă întreaga zonă. Cine se foloseşte de numele Tomis Plus fără să fie construcţii ale Tomis Plus, face o ilegalitate.

Dar e o chestiune pe care cumpărătorul o poate sesiza în acte, acolo unde este specificat, dezvoltatorul, constructorul. Noi nu am construit în întreaga zonă. Avem anumite blocuri, se şi vede că e zonă asfaltată, cu trotuare, cu stâlpi de iluminat. am predat străzile către administraţia publică locală, prin urmare primăria trebuie acum să se îngrijească de ele.

Ce s-a construit lângă blocurile Tomis Plus, că acolo nu sunt străzi... nu mai este problema noastră”, a precizat Lucian Orban, reprezentant Tomis Plus SRL, care a şi solicitat, în mode expres, drept la replică după un articol pe acest subiect. (Articolul îl puteţi consulta aici: https://www.replicaonline.ro/bataie-de-joc-intr-un-cartier-de-fite-al-constantei-nici-marcaje-rutiere-nu-sunt-nici-trotuare-356813/).

Mai amintim faptul că, după construcţia blocurilor Tomis Plus, în zonă au început să apară şi alte clădiri, unele dintre ele fără avize şi autorizaţii, edificate de diverse alte firme şi persoane.

Claudia CORBU, Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Le-ai dat autorizatii,le-ai facut receptie,e raspunderea ta! Da-i vina pe un amarat care plateste 30 de ani sa platrasca o casa!
0
0
Descalificant ptr. un primar sa scoata ochii cetatenilor ca nu ar fi de ajuns 100 lei pe care ii plateste fiecare contribuabil constantean ! Nu faci toate strazile in acelasi timp fiindca normal nu-ti ajung banii , le faci pe rand ! La fel cum nu faci microrezervatia zona Delfinariu -unde ai fost director - in fiecare an ! A fost un exemplu la intamplare ! Pentru infrastructura microrezervatiei au ajuns cei 100 lei ? Asemenea raspuns este o rusine si are un iz de nesimtire ! Ca primar reprezinti toti locuitorii Constantei ! La urmatoarele alegeri cetatenii vor face bilantul realizarilor !
1
0
Intradevar cartierul Tomis Plus e o bataie de joc ce trebuia sa fie si ce a devenit vinovati sunt atat dezvoltatorii care au inselat cat si primaria CTa care a permis pe spagi grele incalcarea PUZ ului trebuie toti dati in judecata toti cei nemultumiti din zona trebuie sa se mobilizeze iar autobuzul linia 3 este cireasa de pe tort nu are ce cauta pri cartier prin strazi unde intoarce cu greu este o bataie de joc cei din primarie cat si dezvoltatorii orban si zaifu sa se pregateasca de proces iar viceprimarul Constantei sa invete limba Romana ca nici pe as
2
0
Mincinosule ce esti..........locuri de joaca pt copii !!! cosuri de gunoi !! oras murdar Constanta !!!!!! Parcari .............nimic nu ai facut jegosule
2
0
v-am dat-o la muie fraierilor, mi-am tras 10-15 000$ la fiecare semnatura si pe voi v-am ingropat in betoane. Acum stau cu bastardul de fi-miu prin State si prin Emirate si cheltui spagile linistita.
1
0
Inainte era liniste, domnii de la primarie trebuie trasi la raspundere cum de au emis autorizatii pt blocuri de 9 etaje cand PUZul era Pplus1? Au construit haotic fara a se pastara regimul de inaltime, distantele intre cladiri, locuri de parcare, spagile au curs la primarie incaseaza impozite de Zona 0 dar strazi si utilitai si le palaesc locatarii din buzunare, nu exista gradinita, scoala etc vor fi trasi la raspundere?
6
0
Cum era zicerea aceea : unul ptr.toti si toti ptr.unul,cred ca trebuie sa schimbam ceva!
3
1
Bai primarelu! Nu trebuia sa faci matale si cu leguma mai intai infrastructura si apoi sa se ridice constructiile. Cred ca pana si in Madagascar se face asa, nu mai vorbim de lumea civilizata!
2
0
Astia de la tomis plus srl in frunte cu Orban au pacalit lumea , au aratat o macheta a cartierului cu market, mall , scoala si dupa ce au luat banii la fraieri s-a dus dracu proiectul , niste hoti nenorociti . Un cartier de kkt trebuie sa iti duci copilul la scoala in alt cartier pentru ca hotii au mintit lumea . Inca nu avem contracte individuale cu ENEL hotii incaseaza banii de la noi abuziv, sa vina ANAF , ANRE , DNA sa verifice si sa-i bage in puscarie pe toti nenorocitii si toate nenorocitele care lucreaza pt ORBAN!!!!
16
2
Cel mai slab primar ever.Oricum se stie ca e ultima oara cand Psd castiga la Constanta.Traiasca podu de la butelii , au pus gard nou de el era nevoie de gard
29
1
Pacat ca traim in Romania mie sila nimeni nu vrea sa faca nimic decat sa fure sa insele sa si bata joc insa va venii si vremea cand vor platii pentru bataie de joc!
13
0
In Tomis Plus e Luuuux comparat cu Primo. De toamna pana primavara astia de la Primo inca mai innoata prin noroaie.
18
0
Domnule primar, daca s-a construit aiurea este in mare parte vina primariei. Institutia pe care o conduceri a fost complice la toate neregulile care s-au petrecut acolo. Angajatii primariei au inchis ochii la toate faradelegile facute de dezvoltatorii pusi pe imbogatit peste noapte. Daca erau controlati si daca erau amendati cand meritau, nu s-ar fi ajuns in situatia asta. 3 blocuri cu 9 si 7 etaje construite fara autorizatie, lipsa iluminat stradal, lipsa trotuare, spatii verzi invizibile etc. De ce au dat ok angajatii primariei la receptiile finale daca nu au fost realizate aceste lucruri?
25
1
In t plus au fost strazi, a fost si aer curat candva. Acum se respira doar praf pentru ca politia locala nu e in stare sa varifice 3 santiere ca la carte sau nu vrea.... Practic sunt zeci de nereguli dar lumea nu stie exact in curtea cui sunt....
19
1
Aia de la Tomis Plus nu sunt oameni seriosi. Fac orice pentru bani si lucreaza prost. Au pacalit multi oameni pana acum doar pentru bani.
13
1
in tomis 2 primare nu faci reparatii si modernizari ? k aleile si trotuarele sunt devastate sau nu nai exista,parcari yok, noi de ce pixu meu platim taxe ? totul e vechi de 55 de any, tembelule..ai inebunit oamenii din piata ovidiu cu chermezele tale nu mai poa sa doarma oamenii. dule la mata in curte....la palazu
20
3
vino in Compozitorilor.ca ai asfaltat doar unde ai vrut.Luna viitoare vin cu presa la sedinta de CL si cu fotografii
15
5
Asa domnu Primar astia merita OMor Calificat .. Le pLace Banu .. fac cartiere dupa sa se ocupe primaria ... Ia Luatio sus
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614