REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Cum să elimini în mod natural nicotina din organism

Cum să elimini în mod natural nicotina din organism

Replica API 15 februarie 2021 | 14:59 1091

Fumul de țigară conține un amestec fatal de peste 7000 de substanțe chimice, dintre care câteva sute sunt dăunătoare, iar 70 pot cauza cancer. Fumatul crește riscul de îmbolnăvire, dar și de deces așa că este recomandat să renunțați la acest obicei extrem de nesănătos, scrie doc.ro.

Sursă foto: Shutterstock

Nicotina este substanța din tutun care creează dependență la fel că și substanțe precum alcoolul, cocaină sau heroină. Simptomele neplăcute care apar în urmă renunțării la nicotină, acumularea kilogramelor în plus și stresul sunt principalele cauze pentru care oamenii se reapucă de fumat deși își doresc să renunțe definitiv.

Unele persoane preferă să își administreze nicotină sub formă de gumă sau sub formă de plasturi pentru a se lasă mai ușor de fumat. Totuși, există și metode naturale care te ajută să renunți la fumat și să elimini rapid nicotină din organism.

Hidratează-te intens

În general este recomandat să te hidratezi însă în perioada în care te lași de fumat acest aspect este mai important că niciodată. Consumul de apă are efecte detoxifiante asupra organismului, ajutând la eliminarea nicotinei.

E bine să ai mereu la îndemână un recipient cu apă, din care să bei constant pe parcursul zilei.

Și sucul de portocale îți poate fi aliat de preț pe parcursul detoxificarii organismului de nicotină. Acesta nu numai că hidratează și asigura necesarul de vitamine organismului, însă îl curată și de nicotină și alte toxine. Amestecă sucul de la două portocale cu apă și consumă fresh-ul de portocale între mese.

Schimbă-ți dieta

O dietă bogată în fructe și legume ajută organismul să scape mai repede de toxinele din fumul de țigară. Totodată, o asemenea dietă previne îngrășarea care este favorizată imediat după renunțarea la țigări.

Broccoliul și spanacul sunt superalimente bogate în acid folic, vitamina C și vitaina B5, așa că oferă organismului nutrienții de care are nevoie și estompează poftele. Totodată contribuie la detoxificarea organismului.

Fă sport

Cel puțîn 30 de minute de mișcare pe zi sunt necesare dacă vrei să elimini nicotină, dar și să ții în frâu dorința de a fuma. Exercițiile fizice te fac să transpiri așa că detoxificarea este mai rapidă. În același timp, sportul te ajută să faci față mai bine stresului și agitației cotidiene.

Practicarea exercițiilor fizice eliberează endorfine, dar și alte substante chimice benefice. Treptat, dependență de țigări ar putea să fie înlocuită de dependență de sport, o alternativă mult mai sănătoasă.

Supliment pe baza de rădăcină de lemn dulce

Potrivit studiilor făcute de către specialiștii de la Universitatea Maryland, rădăcina de lemn dulce este un excelent expectorant, care ajută la curățarea cailor respiratorii de mucus. Rădăcina de lemn dulce poate fi consumată sub formă de lichid sau capsule. Consulta-te cu medicul tău înainte de a începe să urmezi un tratament pe baza de suplimente de rădăcina de lemn dulce, pentru a te asigura că nu există reacții adverse.

Practică meditație

Meditația te ajută să te debarasezi de obiceiurile nesănătoase, să îți păstrezi perseverență și îți asigura o stare de bine. Așadar, creează contextul perfect pentru că organismul să înceapă procesul de detoxificare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272