REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cum să îți pregătești casa pentru sezonul cald

Cum să îți pregătești casa pentru sezonul cald

A.F. 30 mai 2023 | 19:13 576

Vara este o adevărată povară să stai în spații închise. Fie că ești acasă sau la birou, va trebui să ai la dispoziție o sursă de aer rece. Să stai într-un loc aerisit nu este suficient, deoarece aerul care intră este tot cald. Un mediu în care căldura creează disconfort nu este potrivit nici pentru muncă și nici pentru relaxare. Așadar, o metodă de a răci atmosfera este necesară.

Cum sa iti pregatesti casa pentru sezonul cald

Este foarte important să alegi corect modul în care creezi o atmosferă mai rece, deoarece unele persoane răcesc sau au probleme de sănătate din această cauză. Acest articol este realizat pentru a te ajuta să alegi metoda de răcire care este potrivită pentru tine. Vei citi despre aparatele care fac acest lucru și avantajele deținerii unui astfel de dispozitiv.

1. Ventilatorul

Ventilatorul este o metodă clasică de răcire, însă este eficient și în prezent. Un prim avantaj al utilizării unui ventilator este consumul redus de energie. Așadar, pot fi folosite perioade mai lungi de timp, fără a te îngrijora că vei avea o factură mare la electricitate. Un ventilator răcește foarte ușor și eficient atmosfera, producând confort în zilele calde. Facilitează circulația aerului dintr-o încăpere și previne depunerea prafului sau mirosul stătut și neplăcut.

Există două tipuri de ventilatoare:

a. Ventilatorul de birou - acesta are o dimensiune mai mică și este confecționat pentru a fi atașat de suprafețe, astfel încât să direcționeze aerul direct către tine;
b. Ventilatorul de cameră - acest model ocupă mai mult spațiu, este mai puternic și poate fi poziționat în mai multe locuri, pentru a răci întreaga încăpere.

Ventilatoarele au mai multe viteze, astfel aparatele răcesc în funcție de nevoile tale. Poți crea o atmosferă plăcută, care să dureze, făcând aparatul să ruleze constant, la viteză mică sau poți răci încăperea în mai multe rânduri la o viteză mai mare. 

Un alt avantaj al ventilatoarelor este versatilitatea. Pot fi mutate ușor dintr-o încăpere în alta, chiar și în altă locație. De asemenea, au un cost redus de întreținere. Au o durată de funcționare lungă, se strică greu, iar mentenanțele mai costisitoare pot apărea doar la sistemele mai complexe. 

Anumite tipuri de ventilatoare ajută la prevenirea umidității și la formarea mucegaiului și alte consecințe. Astfel, creează un aer mai curat și mai potrivit pentru relaxare.

2. Aer condiționat

Aparatul de aer condiționat este o metodă mai costisitoare de răcire. Aparatul în sine este mai scump și costul de funcționare este mai ridicat, deoarece consumă multă energie electrică. Totuși, aceste dispozitive sunt foarte folositoare și au avantaje mari care îmbunătățesc starea de bine și atmosfera într-o zi călduroasă. Aparatele răcesc constant și sunt o necesitate în zonele cu un climat mai torid.

Spre diferențiere de ventilatoarele clasice, aparatele de ventilație a aerului pot fi controlate prin telecomandă și au diferite programe care să servească pentru orice nevoie. Poți să programezi dispozitivul să creeze o atmosferă plăcută peste noapte sau cu puțin timp înainte să ajungi acasă de la muncă.

Majoritatea aparatelor mai noi au funcții precum cea de purificare a aerului. Această funcție filtrează aerul de praf și particule pentru a schimba senzația de aer stătut dintr-o încăpere. O altă caracteristică asemănătoare este cea de îmbunătățire a calității aerului. Aparatele sunt dotate cu tehnologii și și sisteme de filtrare, care ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute și bacteriilor din cameră.

Aparatele de ventilație sunt mai silențioase decât ventilatoarele, așadar sunt mai potrivite pentru a fi folosite în timpul somnului. Piața este plină de dispozitive de răcire a aerului, însă o opțiune în raport calitate-preț sunt aparatele de aer condiționat Gree.

3. Aer condiționat portabil

Acest tip de dispozitiv este combinația dintre ventilator și aparatul de răcire a aerului. Este foarte folositor pentru persoanele care locuiesc la apartament, deoarece poate fi mutat dintr-o cameră în alta cu ușurință, astfel răcind toată casa. Din acest punct de vedere este  eficient, deoarece îl poți folosi doar în zonele cele mai locuite din casă. Aparatele de aer condiționat portabile sunt mai ieftine decât cele fixe. De asemenea, economisești bani și cu faptul că nu trebuie montate într-un sistem, ci doar conectate la o sursă de energie electrică. 

Varianta mobilă are toate caracteristicile unui aparat fix, însă este mai puțin puternic. Are un meniu de unde poți selecta moduri diferite de răcire și dispune de aceleași funcții de purificare și filtrare a aerului. De asemenea, este destul de eficient din punctul de vedere al consumului de energie. Au o durată lungă de viață, iar costul mentenanțelor este scăzut.

Este important să ai metode de control al aerului din încăpere în sezonul cald. Sporește confortul și îmbunătățește calitatea aerului, iar aceste aspecte au doar beneficii pentru starea și sănătatea ta. Alege metoda de răcire care ți se potrivește cel mai bine. Calculează bugetul disponibil pentru un astfel de aparat și ia decizia corectă.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218