REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cum se învârteau DROGURILE la CONSTANȚA, în parcarea de la BILLA

Cum se învârteau DROGURILE la CONSTANȚA, în parcarea de la BILLA

Replica API 25 mai 2021 | 23:29 21188

De la o anchetă ce viza activitatea fostului șef al Poliției Eforie, Gabriel Coteanu, s-a ajuns la un alt dosar, și anume de trafic de droguri, care a fost instrumentat tot de DNA Constanța. Aici au ieșit la iveală detalii uluitoare, la mijloc fiind vorba de ”personaje” cunoscute, cocaină și canabis. Detalii aici: PREMIERĂ în ‘istoria` DNA Constanța: Investigatorului i s-au OFERIT DROGURI! Interceptări, colaboratori și ofițeri la pândă în zona fostului magazin Billa. S-a ajuns și la cel care aproviziona toată ”afacerea” cu cocaină.

Vasile Zaharia a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța, pedeapsa fiindu-i stabilită la 2 ani şi 8 luni cu suspendare. Acordul recunoaștere a vinovăției a fost admis de magistrații Tribunalului Constanța. Acesta este unul dintre inculpații vizați în dosarul de trafic de droguri, disjuns din cel inițial, unde se urmărea activitatea infracțională a fostului șef al Poliției Eforie și a acoliților săi.

Date din anchetă au scos la iveală că, la data de 29 iulie 2020, investigatorul sub acoperire autorizat în cauză a fost invitat la domiciliul numitului Ștefan Ungureanu, complicele făptuitorului Gabriel Coteanu (atunci șef al Poliției Eforie), respectiv persoana prin care acesta primea sumele de bani cu titlu de mită, imobil unde se mai aflau alte câteva persoane. Întâlnirea a avut loc în contextul în care investigatorul a fost autorizat să se infiltreze în grupul persoanelor care fac comerț clandestin pe plajele din Eforie sau care colectează taxe de protecție de la acestea, o parte remițând-o polițiștilor din cadrul Poliției Eforie. Citește mai mult aici: DETALII din DOSARUL fostului șef al POLIȚIEI EFORIE, anchetat de DNA!

În urma demersurilor făcute, investigatorul sub acoperire a reușit să câștige încrederea numitului Ștefan Ungureanu, căruia periodic îi remitea sume de bani pe care acesta, la rândul lui, le remitea (în parte) comisarului șef Gabriel Coteanu, pentru ca acesta să nu ia măsuri de combatere a comerțului clandestin ce se desfășoară în Eforie Nord.

Ungureanu, ”locotenentul” lui Coteanu

Ștefan Ungureanu apărea ca fiind persoana de încredere a cms. șef Gabriel Coteanu, în raport cu comercianții clandestini, potrivit datelor din anchetă. Aceștia din urmă plăteau o "taxă" zilnică pentru a nu fi sancționați și pentru a nu li se confisca mărfurile, sumele fiind încasate de Ștefan Ungureanu. Conversațiile telefonice interceptate precum și înregistrările realizate în mediu ambiental au condus la concluzia că periodic (cel puțin o dată pe săptămână) Ungureanu și Coteanu se întâlneau, cel mai adesea în apropierea sediului Poliției Eforie.

Petreceri cu cocaină

La întâlnirea respectivă, investigatorul a purtat și folosit tehnică de supraveghere audio-video. Din datele deținute până în prezent rezultă că, din inițiativa numitului Ștefan Ungureanu, acesta și invitații săi - cu excepția investigatorului, au consumat prin inhalare pe nas, un praf de culoare albă despre care există bănuiala că ar putea fi cocaină. Ungureanu i-a oferit și investigatorului o astfel de substanță dar acesta a refuzat motivat de faptul că în cursul zilei va lucra pe plajă, în soare. Înregistrările surprind consumarea unor "liniuțe" din această substanță, foarte relevante fiind și sunetele înregistrate. Fiind refuzat, Ungureanu i-a cerut investigatorului lămuriri, întrebându-1 ce anume consumă în mod obișnuit. Când investigatorul i-a spus că "mai fumează", Ungureanu a apelat la un prieten de-al său indicat cu prenumele Marinuș care i-a adus foarte repede o substanță vegetală de culoare verde, cu miros pregnant, ce părea a fi cannabis. În urma analizelor de laborator, s-a stabilit că substanța vegetală oferită era în realitate canabis. Investigatorul a luat substanțele respective dar nu le-a consumat, spunându-i lui Ungureanu că le păstrează pentru când va termina activitatea pe plajă.

Se aprovizionau din Medeea. Filaje în parcarea fostului magazin Billa

Ulterior au urmat alte întâlniri, inclusiv la o terasă din Techirghiol, acolo unde investigatorul sub acoperire a primit cocaina cerută (chipurile avea nevoie pentru o petrecere), aflându-se că toți se aprovizionau de la un anume Gechi din Medeea.

Totodată, un alt suspect a ales să colaboreze cu oamenii legii, întâlnindu-se în parcarea fostului magazin Billa cu Emanuel Bahica, care i-a dat câteva grame de cocaină. Anchetatorii se aflau în parcare și supravegheau. Astfel, încet, încet, întreaga ”învârteală” cu droguri a fost scoasă la lumină.

În tot acest timp, inculpații aleg să-și recunoască vina, acum fiind vorba de Vasile Zaharia.

Totodată, alți indivizi din dosar au fost trimiși în judecată. Detalii aici: DNA Constanța a finalizat DOSARUL de TRAFIC de DROGURI, disjuns din cel al fostului ȘEF al Poliției Eforie

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Super , imi place ca va dati pe binga
6
0
Cine a ramas la carma acuma ???
6
0
Cosmin Diciu baga seara LSD si cocaina spre dimineata
6
0
Sifoanele sunt afara, e simpla treaba! Ce cauta poza lu birlic aici?
5
0
Nu are Vasile Grigorenco apucaturi de sifon sorsa aia mica Birlica e praduitoare inraita numai sifoneli face
5
0
Io vasilica grigorenco l-am legat pe feri ,pe birlic ,pe bidi pe totti ,,, urmeaza manuta. Ca prea are talente nu da nimic afara ...
14
0
Druga Bogdan ????
22
3
au cazut cativa, si-au luat fapta altii, se ingroapa repede cazul.
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102