REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

CUM ŞI-AU DISTRUS DOI POLIŢIŞTI CARIERELE pentru 100 de lei de căciulă...

CUM ŞI-AU DISTRUS DOI POLIŢIŞTI CARIERELE pentru 100 de lei de căciulă...

Replica API 13 iunie 2018 | 00:00 628

Popârţac şi Dobrescu din Mangalia, către un şofer: ‘Du-te la mașină și pune foile în plic, cu o coală de hârtie’

Popârţac şi Dobrescu din Mangalia, către un şofer: ‘Du-te la mașină și pune foile în plic, cu o coală de hârtie’

Ionuţ Popârţac şi Mihail Romeo Dobrescu au fost condamnaţi, de Tribunalul Constanţa, la câte 2 ani de închisoare cu suspendare. Magistraţii au mai decis ca ei să nu mai aibă dreptul de a fi aleşi în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, plus interzicerea dreptului de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, pe o durată de 2 ani. Decizia nu este definitivă. Însă, detalii interesante au ieşit la iveală.

Ionuţ Popârţac şi Mihail Romeo Dobrescu, din cadrul Poliţiei Mangalia au fost trimişi în judecată la data de 31.08.2017 pentru luare de mită. Totul s-ar fi petrecut la data de 10 august 2017, când cei doi oameni ai legii au oprit un autoturism, ca urmare a săvârșirii de către conducătorul auto a unei contravenții la regimul rutier. Pentru a nu lua măsurile legale față de acesta, cei doi i-au solicitat o sumă de bani. Conducătorul auto a sesizat imediat fapta la linia telefonică Telverde, acțiunea de prindere în flagrant fiind organizată cu operativitate, în aproximativ 30 de minute de la apelul telefonic. Din declarația denunțătorului, potrivit rolii.ro, reiese că în ziua respectivă, se deplasa către municipiul Constanţa, venind dinspre Vama Veche (unde închiriase o cabană) cu vehiculul său. La un moment dat, în jurul orelor 10,00, a fost oprit în trafic de un polițist în uniformă (identificat ca fiind Ionuţ Popârţac). I s-a adus la cunoștință motivul opririi, respectiv depășirea limitei de viteză și i s-a solicitat să pregătească documentele corespunzătoare, pe care să le aducă la mașina de poliție, aflată la o distanță de circa 20 metri. “A procedat în consecință, iar când a ajuns la vehiculul de poliție, lucrătorul care l-a oprit se afla pe scaunul dreapta față, iar pe scaunul corespunzător șoferului, era un alt polițist. Le-a înmânat documentele, mai puțin permisul de conducere pe care îl uitase în cabana din Vama Veche. Aceștia i-au comunicat faptul că circula cu o viteză de 77 km la oră și i-au spus care sunt amenzile pentru depășirea vitezei și pentru lipsa permisului de conducere. La acest moment, polițistul de pe locul dreapta față, cel care a efectuat semnalul de oprire, respectiv P.I., l-a întrebat: ~, se mai arată pe rolii.ro. În continuare, şoferul a spus că între el și polițiști a avut loc următorul dialog:

N.E.L. (şoferul): Prin înțelegere...

Polițiști: În ce constă această înțelegere?

(Susnumitul a precizat că deși lucrătorii nu i-au cerut în mod direct bani, atitudinea lor și limbajul pe care l-au folosit a exprimat în mod neechivoc acest lucru).

N.E.L.: Cu ceea ce am la spate, două foi de o sută...

Popârţac: Du-te la mașină și pune foile în plic, cu o coală de hârtie...

Denunțătorul s-a deplasat la autoturismul său, a băgat 2 bancnote a câte 100 lei fiecare în talonul mașinii și a revenit la autoutilitara de poliție, iar la îndrumarea acestora s-a urcat pe bancheta din spate. La acest moment, Mihail Romeo Dobrescu i-a comunicat faptul că în urma verificării pe care a efectuat-o în baza de date, nu figurează ca posesor de permis auto. Şoferul i-a explicat faptul că permisul i-a fost eliberat de autoritățile italiene, acesta fiind probabil motivul pentru care nu apare în baza de date a poliției, după care s-a oferit să se ducă în Vama Veche pentru a-l aduce. Polițiștii au fost de acord, însă pentru a se asigura că va reveni, i-au oprit restul documentelor. Pe drumul către Vama Veche, a discutat cu soția și sora sa despre cele întâmplate (despre apropourile lucrătorilor referitoare la remiterea unei sume de bani), iar împreună au luat hotărârea de a denunța fapta ,autorităților. Întrucât nu avea nici o dovadă referitoare la comportamentul polițiștilor, a fotografiat cu telefonul mobil pe care îl are de la serviciu, respectiv marca Samsung Galaxy S5, cele două bancnote a câte un milion fiecare, pe care urma să le remită lucrătorilor. După ce a luat permisul din cabană, a revenit la locul în care a fost oprit, a pornit sistemul de înregistrare al telefonului mobil și s-a deplasat la mașina polițiștilor, fără a avea asupra sa suma de bani. Le-a înmânat permisul, iar cu această ocazie lucrătorii i-au transmis că prezintă ștersături și este deteriorat, moment în care Popârţac l-a întrebat . S-a dus şi a adus plicul şi astfel a scăpat basma curată. După ce a plecat de la faţa locului, a sunat la DGA, iar banii au fost găsiţi asupra celor doi poliţişti.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta e dovada clara de unde au tablagii bmw vile si cate si mai cate,ca doar nu din 3500lei
5
0
Este vorba de Miscu Dumitru de la militia Cernavoda.
1
3
ESTE O GRESEALA CEI 2 POLITISTI SUNT DE LA CERNAVODA II CHEAMA VALSAN SI BOGDAN
3
3
Eu fac blat taxi la gara cu auto CT 64 ERO si ma doare in cot dau spaga si ma lasa in pace rutiera. Daca ar aplica legea m ar executa imediat , vedeti si voi ce importanta are spaga. Italianul ala nu stie legea aicea.
4
1
Asta stiti spaga , ti ai dreaq de hoti si koorve
7
0
Dupa ce ca este prost mai si semnalizeaza, el a instigat la dare de mita. Darea si luarea de mita sunt fapte pedepsite de lege. A venit el din Italia, de la capsuni si vezi domne ce a facut. Oricum S5 nu face poze bune. Trebuia sa iti dea cu sectie cu drama nu asa ce ai facut tu. Ai tu permis de Italia.
2
5
Ce se intampla cu lotul de spagari de pe Autostrada Soarelui ? Incepe sezonul ! O sa apara alt lot ?!
8
0
FLORIN BURUIANA FLORIN BURUIANA
10
4
foarte corect, poate se invata minte sa nu mai puna mana pe bani
10
2
coruptia e in floare, saracia e mare, politistii sunt obligati sa slugareasca sistemul. nu mai au voie sa fie politisti dar pot fi senatori, deputati, ministri si sef de partid. ce legi are si romania asta e f tare
6
1
Sa vina lumea sa ii ia odata si pe astia cu femeile si aparatele; tanior de la gara. popescu. lepadatu. andrei patrascu
8
1
ce au facut rau ? eu asta fac zilnic la parlament
7
2
E plin sitstemul de Nitoi. Toti fac ca el .Banu murdar le-a luat mintile. Popartacule sa spui mersi ca nu ai fost si la beci asa cum a fost Nitoi.
12
3
Hei DIICOT!!! Atentie Droguri Mangalia!!!Sa vina Politia BCCO si DIICOT la Mangalia! E jale cati dealeri sunt in Acest oras. Dealerii principali ai Mangaliei: unu zis Verde , fratii Lepadatu Marian si Lepadatu Vio zisi fratii Gibonu Jepat , neamu lu Florin Buruiana Manka , Rufat , Cristi Muia , Florin Ragabeja , Pepino , Vapor , Tamer atat in Mangalia cat si prin Germania , Posmag Alexandru , Symon Mocanu , Adi Grasu , fratii Martonfi Andrei si Martonfi Alex , Copilu ala de pe fb Jonas Niky , tiganii de pe str. Sirenei Albatros si multi altii!!!
13
5
CARIERE? ce cariera? asa mare cariera ai sa fii pol? cu 3500 lei? sunt altii care au 10mii euro! astia stiau ca vor spaga si au luat ca altfel de unde bmw si cate si mai cate?din spaga!
13
1
Aha, de aia inca poarta uniforma, ca au primit pedepse cu suspendare.Pentru cei care nu cunosc, va spun eu ca inca sunt politisit si nu i-a dat nimeni afara.Am ajuns de rasu lumii, cei care trebuie sa inpsire incredere si siguranta oamenilor sunt niste infractori cu acte in regula.Rusine !
11
3
de ce nu dormi
8
2
Eh cariere!Ce cariere?Bine ca ati scapat de zbarna!in rest ,va luati cate 2-3 fete si le bagati pe la puff pe la Frankfurt,pe la Nuremberg si viata e frumoasa!
13
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218