REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Cum vine asta?! Damen Mangalia zice că dă afară 78 de oameni, dar angajează peste 200

Cum vine asta?! Damen Mangalia zice că dă afară 78 de oameni, dar angajează peste 200

Cristina BĂRBUCEANU 13 decembrie 2022 | 00:00 2505

La Damen Shipyards Mangalia tensiunile au tot crescut în ultima vreme, din pricina salariilor mult prea mici, dar și a faptului că mai mulți angajați ar urma să fie disponibilizați. Salariații au protestat în fața  Ministerului Economiei, în speranța că se vor îndrepta lucrurile. Surse din interiorul Damen susțin că restructurările se fac la birouri, în număr de 78, dar, în schimb, vor angaja peste 200 de oameni în producție. Cum vine asta?!

Restructurări masive...

În momentul de față, sunt tensiuni destul de mari la șantierul Damen din Mangalia. Angajații au ieșit în stradă, disperați că ar urma să rămână fără muncă. Surse din Damen au declarat, pentru Replica, că șantierul nu se va închide, neexistând niciun risc în acest sens, în ciuda tensiunilor și restructurărilor.

În plus, sunt restructurate 73 de posturi plus 5, adică 78 de posturi vacante în care muncesc oameni din suport, din birouri deoarece se dorește angajarea a 223 de oameni în producție, de tipul: lăcătuși mecanici, sudori. Adică este o restructurare pentru ca șantierul să fie mai productiv, pentru posturi care produc și nu stagnează.

Angajații sunt supărați

Amintim că angajații Damen au protestat în fața Ministerului Economiei pentru a-și cere drepturile deoarece sunt sătui de restructurări și salarii prea mici. Sindicatului Liber Navalistul şi FSLR au dat un comunicat prin care se explică:

„Protestăm pentru că salariile sunt mici, deloc corelate cu dinamica actuală a scumpirilor astfel că devenim în fiecare zi din ce în ce mai săraci. Protestăm pentru că deşi la începutul acestui an au fost concediaţi colectiv un număr semnificativ de salariaţi în continuare se intenţionează restructurarea forţei de muncă şi restructurarea posturilor. De peste doi ani ne confruntăm cu această stare de incertitudine majoră privind siguranţa locurilor de muncă, iar deciziile reprezentanţilor statului român sunt nefavorabile salariaţilor. În plus, deşi numărul actual de salariaţi ai societăţii DSMa este în continuă scădere, ajungând la cel mai mic nivel de când există şantierul din Mangalia, nu se iau măsuri de creştere a numărului de salariaţi”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Damen este detinut de turci.
0
2
afara cu firma asta de k***t , numita Damen. Asa cum SN Constanta supravetuieste din reparatii , la fel poate sa o faca si SN Mangalia. Iar banii raman in tara , nu pleaca la toti hotii din strainatate. Statul Roman sa se implice , si sa gaseasca un partener serios , si nu sa faca afaceri cu toati gainarii.
5
1
Pozele sunt vechi, de cand am protestat sa vina olandezii !
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272