REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
15.6° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

CURTEA ȘCOLII a devenit PARCARE de OCAZIE pentru CINE se NIMEREȘTE

CURTEA ȘCOLII a devenit PARCARE de OCAZIE pentru CINE se NIMEREȘTE

Replica API 21 iulie 2020 | 00:25 2993

Mașinile parcate pe trotuar, blocând accesul pietonilor, ori lăsate la colț de stradă, blocând circulația, dovedesc lipsa de respect și nesimțirea pe care unii dintre șoferii constănțeni le au. Totuși, este adevărat că o problemă majoră în Constanța o reprezintă parcările insuficiente.

Astfel de lucruri se întâmplă mai ales în cartierele rezidențiale, unde șoferii care dețin și câte două autoturisme, își parchează mașinile chiar și pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Cei cu dizabilități sunt privați de propriile locuri de parcare din cauza celor care nu țin cont de nicio regulă a bunului simț.

Drepturile persoanelor cu dizabilități sunt încălcate

În cartierul kilometrul 4-5, pe aleea Câmpinei, mai multe mașini staționate pe locurile destinate persoanelor cu handicap au stârnit revolta celor care ar trebui să le utilizeze de drept. „Pe locurile de handicap parchează cei fără probleme, iar noi, cu dizabilități, nu avem unde parca”, a declarat un locuitor al cartierului. Mai grav este faptul că autoritățile nu se sesizează pentru a-i sancționa pe cei care nu respectă regulile, singurii care au de pierdut în această luptă acerbă pentru a ocupa un loc de parcare fiind tot cei cărora le sunt încălcate drepturile.

Potrivit Legii nr. 448/2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, constituie contravenție parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Copiii, nevoiți să se joace printre mașini

Se pare că în ultimul timp nici parcările din interiorul școlilor nu scapă de șoferii iresponsabili. În curtea Liceului cu Program Sportiv din Constanța, copii sunt practic, obligați să se joace printre mașini, curtea interioară devenind loc de parcare pentru antrenorii și părinții care-și aduc copiii la antrenamentele de tenis. „Semnalul meu este de prevenție, deoarece traficul este atât de intens (o mașină intra, alta iese), încât într-o buna zi sigur se va întâmpla o nenorocire”, a ținut să menționeze un constănțean. Nici măcar curtea școlii nu mai reprezintă un loc sigur pentru copii.

Bolizii de lux, parcați în curtea liceului

Din parcare nu lipsesc nici bolizii de lux. Deși există locuri de parcare amenajate pe strada Oborului, lângă Liceul Sportiv, șoferii constănțeni insistă să intre cu mașinile până la ușa clădirilor unde au de rezolvat vreo treaba, fără a ține cont că pot pune în pericol viața cuiva, în acest caz a copiilor care trebuie să facă slalom printre autoturisme pentru a se putea juca.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avem probleme cu numarul de masini , exagerat de multe !
0
0
imputite cu 3-4 masini pe familie...nenorocitii astia numai vor sa plateasca pt parcare..numai vor stalpi pe trotuarele pietonilor...
1
1
aveti rabdare si veti vedea si blocuri in curtea scolii
4
0
Cineva de la scoala aia sa puna un panou in care sa scrie clkar ca in acea incinta soferii isi asuma personal orice daune ar avea masinile lor . Elevii sa nu fie obligati sa tina cont decat de dreptul lor sa bata mingea in curte .
4
0
Dar liceul asta nu are paznic?! Nu are porti?! Cine le permite astora sa intre cu autoturismele in curtea liceului?
5
0
numai bolizi de lux???? jafurile alea sunt bolizi??....nu pot sa cred
2
0
An kurrr la mata 08.46
2
3
daca s a construit peste tot blocuri fara parcari ,atunci unde pula mea vreti sa parcam masinile?!?
4
8
Szmerjai un poponar !!!1
2
1
Dar cum indrazniti sa-l criticati pe prof. doctor docent academician inginer sportiv antrenor maestru emerit filosof Szmerjai? Pai domnia sa este cel mai eficient director de scoala din urbea noastra! Crapa de ciuda directoriide la Pedagogic, Spectrum etc, unde se blocheaza strazi si bulevarde cand sfantul Andrei le ofera posibilitatea sa intra pana la botul calului de gimnastica ...
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272