REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Dacian Cioloș se alătură vocilor care denunță incompetența autorităților în cazul dramei de la Caracal

Dacian Cioloș se alătură vocilor care denunță incompetența autorităților în cazul dramei de la Caracal

Replica API 29 iulie 2019 | 03:33 404

Dacian Cioloş afirmă, în urma tragediei din Caracal, că incompetenţa şi nepăsarea unor indivizi puşi în instituţii în mâinile cărora ne încredinţăm viaţa nu vor dispărea cu câteva demisii, iar PLUS cere răspundere penală pentru „toţi cei care, prin incompetenţă şi nepăsare, sunt complici ai acestor crime”, scrie stiripesurse.ro

„Nu doar demisii. Nu doar demiteri. Nu doar schimbare de stăpân. E nevoie de mai mult decât atât. PLUS cere anchetă şi răspundere penală pentru toţi cei care, prin incompetenţă şi nepăsare, sunt complici ai acestor crime: de la poliţiştii care l-au trimis pe tatăl Alexandrei la plimbare până la cei care au acţionat atât de târziu; de la responsabilii STS până la cei de la ANCOM şi MCSI care, după atâtea tragedii în care 112 ar fi putut salva vieţi, nu au fost în stare să implementeze soluţii eficiente de localizare a celor care apelează numărul de urgenţă”, scrie Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Liderul PLUS menţionează că, în 2019, când serviciile de localizare vin la pachet, practic, cu orice aplicaţie mobilă, instituţiile statului român au avut nevoie de 19 ore pentru a identifica o victimă care a apelat la 112, ceea ce „este strigător la cer”.

„Fără instituţii funcţionale, fără oameni competenţi şi responsabili, dreptul la viaţă, garantat de Constituţie şi de Statul Român, riscă să fie o promisiune fără fond. Incompetenţa şi nepăsarea unor indivizi puşi în instituţii în mâinile cărora ne încredinţăm viaţa nu vor dispărea cu câteva demisii. Nu vom uita”, mai scrie Dacian Cioloş.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai piticanie securisto-frantzuzista, uitarasi ca prin 2000, cand isi deschisese criminalul Sevice-ul venira cu mic cu mare de la Craiova toata floarea PNL-ului in frunte cu Ilie Morega, ala de-i pupase mana lu' Ceausescu..Ce mai pupaturi cu criminalu, mare veselie, mare patron.. Si acuma se dezic ca niste Iude de el, liberalii lu' cacat bozgoresc...Javreee!!
0
2
Multa...multa...Mu1e la PSD care prin OUG a dat acum alte PENSII SPECIALE si pentru primari, viceprimari si presedinti de CJ. La toti astia care le mana oile la usa sa-i voteze pe ei parlamentari, lupi imbracati in strai de oaie. Asa a inteles PSD sa se comporte dupa avertismentul Romanilor din 26 Mai. Tot Hotie si bataie de joc!!! Romanii nu uita, si la urmatoarele alegeri PSD o sa aibe soarta lui ALDEtariceanu! 4%.
3
0
Competentuleeee! Urat si nesimtit mai esti!
1
3
Daciane, prosteste i tata in continuare pe toti, poate pun botul si te voteaza iar. Si sa vezi atunci masuri...cat de mic poti sa fii si la propriu si la figurat...
3
3
il injurati acum dar l-ati votat cu doua maini, dupa ce smecherii din media si facebook v-au spalat creierul cu muie psd!
6
3
Cand vor veni ai nostri la guvernare in Romania va fi raiul pe pamant!
2
3
Ca si dupa ,,Colectiv'',individul asta insalubru se catara pe cadaver. Incompetent demonstrate,se alatura furiei populare normale crezand ca asa va castiga apreciere. Ce sa vezi,castiga scarba binemeritata. Ciolos si ai lui din timpul guvernarii de cacat pe placul Iohannisului au facut pisu si caca pe justitie,pe romani si pe drepturile omului. Ca se preface ca-i pasa e comun si altor rahati cu ochi care pana acum au sprijinit cu darzenie procurorii abuzivi,inclusiv pe Augustin Lazar,mangaiat pe par de Iohannis,un om neom. Mars cu cei ce urca pe nenorocirile altora! La cacat cu ei !
13
3
S au trezit iar toti, ca e ceva putred in Danemarca...in rest toata lume stie ce in ce societate traieste, doar e mai comfortabil sa ignori si sa te rogi la barbos sa nu ti se intample tie.
5
3
alt excroc ,,pruncut cacacios,
17
4
Bubosul a inceput sa latre sperand ca va ajunge prim ministru. Un jeg de om
20
6
Ce schimbari a adus bubosul asta dupa drama de la Colectiv?a facut ceva pozitiv pentru noi?fmm de julien
18
6
Bine mah curajosule dar de procurori nu zici nimic? Ei nu au avut nicio implicare? Ce usor e sa faci galagie de pe margine. Cand o sa afli cum functioneaza institutiile statului atunci sa te trezesti vorbind. Si inainte de toate nu mai veni cu demagogii d astea. Oportunist incompetent.
19
5
a USRului.
16
5
A aparut cioclul. Dupa colectiv s-a ales cu functie de prim-ministru. Acum baleste iar pt ca nimeni nu-l voteaza
21
6
se putea sa nu bagi capul in poza? Iar ai dat-o in bara, ca PM ai fost un dezastru, vai de noi cu tine presedinte!
20
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272