REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

De anul acesta se dau VOUCHERE de VACANȚĂ! Și angajații din PRIVAT pot BENEFICIA!

De anul acesta se dau VOUCHERE de VACANȚĂ! Și angajații din PRIVAT pot BENEFICIA!

Replica API 10 ianuarie 2022 | 00:02 6514

Prezent într-o vizită de lucru la Constanța, reprezentantul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, ministrul Constantin-Daniel Cadariu, a participat la o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri și ai turismului din județul Constanța. Mai apoi, acesta a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a atins mai multe subiecte de interes. Unul dintre acestea sunt voucherele de vacanță ce vor avea, de acum, o valabilitate de 5 ani de zile. Totodată, important de precizat este și faptul că și angajații din mediul privat pot beneficia de aceste vouchere în valoare maximă de 13.800 de lei/angajat/an.

Guvernul a adoptat în data de 17 decembrie 2021, Ordonanța de Urgență privind acordarea voucherelor de vacanță pentru bugetari. Valoarea rămâne aceeași ca și până acum, respectiv 1.450 lei, și sunt valabile până la data de 31 decembrie 2026. De precizat este și faptul că angajații din sectorul privat pot primi și ei vouchere de vacanţă, în valoare maximă de 13.800 de lei, echivalentul a şase salarii minim brute garantate pe ţară, conform reprezentantului Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT). Astfel, angajatorii care acordă vouchere de vacanță pot beneficia de deductibilitate fiscală în limita a 13.800 lei/angajat/an fiscal și sunt scutiți de contribuția asiguratorie pentru muncă, în valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului.

Angajatorii privați au beneficii dacă oferă vouchere

„În data de 2 decembrie am avut o întâlnire cu reprezentanții din turism iar în acea seară am și urcat în dezbatere două propuneri venite din domeniu și anume: emiterea voucherelor să se facă pe o perioadă de 5 ani, nu de un an și, totodată, să dăm posibilitatea ca acele vouchere nefolosite să poată fi folosite până la mijlocul acestui an. Ordonanța a intrat în vigoare după două săptămâni astfel ca emiterea voucherelor de vacanță pentru salariații din mediul de stat să poată fi posibilă.

Voucherele de vacanță pot fi emise și pentru salariații din privat. Agenții economici pot acorda vouchere de vacanță până la de 6 ori salariul minim pe economie și au anumite beneficii. În afara impozitului de 10% plătit de salariat, nu se mai plătesc alte dări sociale. Nici măcar contribuțiile pentru sănătate, nici cele sociale.”, a declarat ministrul Constantin-Daniel Cadariu.

Constantin-Daniel Cadariu

Video:

Ce servicii pot fi plătite cu vouchere

Voucherele de vacanță primite de salariați pot fi folosite pentru achiziţionarea serviciilor de cazare, iar în pachetele turistice care includ obligatoriu cazare pot fi adăugate și alte servicii precum masă, transport sau tratament balnear. Legislaţia în vigoare privind acordarea acestora este OUG nr. 8/2009, cu modificările şi completările ulterioare.

Emiterea voucherelor de vacanță poate fi făcută doar de către entitățile autorizate de Ministerul Finanțelor Publice. În perioada 2022-2026, acestea vor fi acordate exclusiv pe suport electronic. Mai mult, în vederea digitalizării, sunt disponibile aplicații mobile gratuite pentru utilizatori, cât și platforme online de comandă pentru angajatori, prin care se asigură accesul rapid la informaţii sau se pot plasa comenzi rapide și se pot vizualiza statistici, rapoarte, istoric de operațiuni și tranzacții.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt sef la departamentul servicii din primarie, ma doare la basika, deja ma baraie vreo 5-6 patroni sa am grija la decizia cui se da contractul dd salubrizare, ami vin vreo 50 de tickete dar le-am zis ca nu accept decat la 4 sau 5 stele !
2
0
v-ati vandut psdului . Dreacu va mai voteaza
1
3
Asa e cand teai vacinat
2
2
cand am spus ca astia ca tine sunt spalati pe creier, nu am fost crezut, pai tu nici macar titlul articolului nu l-ai citit, te-ai uitat la poze si ai postat. pacat ca ai dreptul sa votezi!!
8
4
mwee putorilor bugetare !
10
10
hastagist userist, handicapat mintal!
12
7
Asta e modul nou de sphaga, probabil si cei de la dna sau cdiicot merg la mare tot de pleaska, e posibil ca nu se sesizeaza nimeni de ani buni ?, in ce tara traim !
13
17

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272