REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

De ce rampa pentru studenții cu dizabilități de la Ovidius este inutilizabilă?! Video

De ce rampa pentru studenții cu dizabilități de la Ovidius este inutilizabilă?! Video

Virgil STOIAN 22 octombrie 2022 | 00:00 2081

Dacă în urmă cu o săptămână Replica de Constanța vă semnala faptul că studenții de la Medicină, din cadrul Universității Ovidius, nu mai au acces într-una dintre parcări, de data aceasta, un student reclamă rampa de acces pentru persoanele cu dizabilități, situată la ieșirea din parc spre intrarea principală în corpul B. Mai exact, aceasta nu poate fi folosită de cineva în cărucior cu rotile deoarece partea de jos are 10 cm înălțime. Cu toate că acest lucru a fost semnalat în urmă cu un an, problema încă nu s-a rezolvat.

 


Universitatea Ovidius se poate mândri cu câțiva studenți cu dizabilități, care, în ciuda problemelor de sănătate pe care le au, vor să învețe și se deplasează zilnic la cursuri. Unii dintre ei folosesc căruciorul cu rotile pentru a ajunge la cursuri astfel că au nevoie de rampă pentru a putea intra în Universitate. Una dintre rampe, mai exact cea situată la ieșirea din parc spre intrarea principală în corpul B, nu poate fi folosită deoarece este extrem de abruptă, partea de jos având 10 cm, lucru care face aproape imposibil de manevrat un cărucior cu rotile.

 


Am semnalat problema în urmă cu un an


Sunt student cu dizabilități fizice în cadrul Universității Ovidius din Constanța. La venire sau plecare nu pot trece prin parc cu căruciorul cu rotile pentru a ajunge la cursurile din Corpul A din cauza rămpii abrupte care este și la 10 cm înălțime în partea de jos. Sunt nevoit să ocolesc întreg parcul prin fața corpului B sau pe stradă pe lângă mașini pentru a putea ajunge la Corpul A. Am semnalat în urmă cu an această problemă și că nu sunt singura persoană cu dizabilități în toată universitatea, dar până acum nu s-a rezolvat nimic.” a declarat pentru Replica de Constanța, un student cu dizabilități care se confruntă zilnic cu această problemă.

Video:

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia cu comentariile, stiti ca decana si in special conducerea nu da 2 bani pe studenti, asa ca nici studentii nu dau 2 bani pe studii... Va urez sa picati in mana acestor studenti, o sa vedeti ce inseamna nepasarea si cum dintr-o chestie de genu ajungeti sa suferiti voi.
0
0
Cu astfel de oameni care comenteaza, nu ma mira ca suntem in astfel de situati
1
3
sa fie pus in scaunul cu rotile si impins la vale. Cu mwia de rigoare.
6
1
Sincer, dacă voi sunteți asociați cu e***e cum umbla vorba prin târg, o sa ajungeți la sapa de lemn. Un articol de toată jena. În loc sa luați interviuri persoanelor din conducerea universității, umblați prin parcare. Sau poate chiar mentorul vostru se plimba prin parcare ca în universitate nu mai poate sa între. I sa luat locul pentru 5000 de euro, taxa.
3
5
Asa ingineri asa rampa...universitate de someri....
7
1
Asa conducere asa rampa
7
0
spunei studentului s-o ia și pe aleea universitatii. de acum începe și frigul si bate și vântul.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212