REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

De ce sunt mutaţi elevii din Siminoc la şcoala din Murfatlar? Pentru că statul se gândeşte în primul rând la costuri!

De ce sunt mutaţi elevii din Siminoc la şcoala din Murfatlar? Pentru că statul se gândeşte în primul rând la costuri!

Replica API 19 martie 2019 | 00:00 540

Interesul celor mici... pierdut pe drum în învăţământul gratuit şi garantat

Interesul celor mici... pierdut pe drum în învăţământul gratuit şi garantat

Nici ameninţările cu proteste şi nici adresele în atenţia Inspectoratului Judeţean Şcolar Constanţa n-au fost de ajutor părinţilor de la Murfatlar. Dintr-un răspuns oficial al ISJ reiese, negru pe alb, că decizia ca elevii de la şcoala din Siminoc să fie transferaţi la Murfatlar rămâne bătută în cuie, ba mai mult, ea respectă legile în vigoare. Documentele la care facem referire au fost transmise Comitetului de părinţi de la Şcoala Gimnazială nr.1 din Siminoc, sub semnătura inspectorului general şcolar Gabriela Bucovală.

Amintim că decizia ca elevii de la Siminoc să fie transferaţi la Murfatlar a revoltat părinţii. Aceşti au declarat că nu au fost consultaţi cu privire la această măsură şi şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la distanţa pe care elevii o vor avea de parcurs, chiar dacă li se va pune la dispoziţie un microbuz şcolar.

„Ne simţeam copiii în siguranţă mai aproape de casă. Iar legat de microbuz, ce siguranţă avem că nu se întâmplă vreo nenorocire? Gândiţi-vă că este un drum plin de gropi, periculos, între Siminoc şi Murfatlar”, ne-a declarat un părinte deranjat de situaţie.

Mai multe detalii despre cele declarate de părinţi, dar şi opinia directorului Şcolii din Murfatlar, în subordinea căreia se află şi unitatea şcolară din Siminoc, o puteţi consulta AICI (https://www.replicaonline.ro/scandal-la-siminoc-elevi-mutati-in-clasele-de-la-murfatlar-pentru-diminuarea-cheltuielilor-scoala-este-ca-un-srl-382815/ ).

Revenind la răspunsurile ISJ, transmis părinţilor, el este similar cu cel al conducerii Şcolii din Murfatlar, din care vă redăm următorul fragment: „1. Planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2019 – 2020 a fost realizat cu respectarea prevederilor OMEN nr. 5235/2018 – Metodologia privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preubiversitar de stat – încadrarea strictă în numărul de posturi cu numărul de elevi existent în unitate, încadrarea în bugetul aprobat pe baza costului standard per elev. 2. Conform art. 38 din OUG 114/2018, în perioada 2019-2020, numărul maxim de posturi care se finanţează din fonduri publice pentru instituţiile şi autorităţile publice, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, se stabileşte de către ordonatorii de credite astfel încât să se asigure plata integrală a drepturilor de natură salarială acordate în condiţiile legii, cu încadrarea în cheltuielile aprobate prin buget (...)”.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai votati psd sper sa vedeti ca de 8 ani nu sa facut dect stricaciuni
2
0
Ce vrei ma sa se dezvolte la murfatlar daca se face vin e deajuns.Pacat ca sufera copiii ei nu sunt vinovati cu nimic.
4
0
Am fost prosti si prosti o sa murim. Am votat Saghiu. Acum sughitam. Am avut ce alege dar prostia invidia si lacomia ne-au mancat din viata inca 4 ani.
6
2
cati elevi ar fi fost in clasa daca ramaneau la siminoc ? in oras sunt clase cu cate 36 elevi !
3
3
Asa ajung copii la oras , un oras modern cum rar iti poate dat sa vezi . Mizerie , caini fara stapan , parcuri neingrijite , scoli la limita functionari , in jeg . Felicitari primarului psd-ist ca a frecat pula in toti acesti ani de cand pristimea la ales nu a facut nimic . Localitatile limitrofe se dezvolta , numai la murfatlar latra javrele fara stapan pentru ca nu se poate vorbi de lupi .
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920