REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

De ce utilaje are nevoie, URGENT, Regia de Drumuri și Poduri Constanța

De ce utilaje are nevoie, URGENT, Regia de Drumuri și Poduri Constanța

Replica API 30 iulie 2018 | 00:38 360

Regia de Administrare Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța, este în plin proces de reorganizare. Iar potrivit strategiei de dezvoltare, după cum a fost pusă la punct de administratorul special Lucian Lungoci, reorganizarea presupune și achiziția de noi utilaje. Unele dintre ele reprezintă urgențe, având în vedere că parcul auto al regiei este învechit; de exemplu, autocamioanele cu lamă și sărăriță, scoase iarna la deszăpezire, iar vara pentru transportul materialelor, au o vechime de aproximativ 20 – 25 de ani.

RAJDP Constanța, instituție care are în responsabilitate întreținerea și repararea șoselelor județene din Constanța are nevoie de utilaje noi. Unele, mai urgent decât altele. Drept pentru care, în cadrul strategiei de dezvoltare a regiei a fost inclusă și achiziția de noi utilaje, eșalonat, pe parcursul a trei ani.

Potrivit administratorului special Lucian Lungoci, anul acesta se are în plan achiziționarea de zece autocamioane cu lamă și sărăriță. „Aceasta este o urgență. Autocamioanele pe care le avem sunt puține și vechi, unele cu o vechime de 20 – 25 de ani, iar prețul de reparații este similar cu cel de achiziție, second-hand, a altor utilaje”, a afirmat Lucian Lungoci.

Ulterior, în anii care vin urmează să fie achiziționate și un eșalon de asfalt, compus dintr-un finisor pentru asfaltare, o freză de asfalt și doi cilindri compactori, urmând ca în 2020 să se achiziționeze mașini de marcaj, pentru marcajul longitudinal și cel pentru treceri de pietoni și parcări.

„Chiar dacă regia a realizat profit anul trecut, nu putem să le achiziționăm pe toate în acest an. Sperăm să avem o procedură de achiziție fără probleme, fără certuri între participanți, pentru a putea să o finalizăm înainte de începutul sezonului rece, astfel încât să putem folosi autocamioanele cu lamă și sărăriță în această iarnă”, a adăugat Lucian Lungoci.

Reamintim că la finalul anului 2017, RAJDP Constanța a înregistrat un profit de exploatare de 28 de milioane de lei, în condițiile în care, în decembrie 2015, la data intrării în insolvență, avea o pierdere de 40 de milioane de lei.

Florentina BOZÎNTAN

Citeşte şi:

Citește și: RAJDP va intra pe plus profit! Lucian Lungoci anunță achiziții noi

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce face si soricelul asta pe acolo, se chinuie, in rest laba trista
1
0
Cu a facut asta profit de 28 de milioane? Asta ori e raportare falsa ori e mega hotie pe banii constantenilor si cu complicitatea lui Tutuianu si a lui Palaz. Apare ghindocul asta negricios de la opeceul de unde sunt descoperiti toti machidonii impostori ce otravesc populatia cu mizeriile lor si pe care ii cipanizeaza Constantinescu Horia, si acum e mare specialist in achizitii de utilaje second hand, de la cine Ghita?, si face si achizitii in timp ce nu isi achita datoriile catre prestatori de ani de zile? Ce e mega hotia asta, mai Lungociule? Si tu Tutuiene?
1
1
am vrea sa vedem ce spun si institutiile abilitate cu un control in acest sens
2
0
Lungoci un pupincurist....
3
0
Platiti datoriile la societatile care au de incasat de 7 ani de la Regie
3
0
Are nevoie si de directori capabili in primul rand
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614