REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Debandada continuă la Școala 30 „Gheorghe Țițeica”!

Debandada continuă la Școala 30 „Gheorghe Țițeica”!

Valentina CAMARA 22 decembrie 2022 | 00:00 19702

Sunt, din nou, probleme la Școala Gimnazială nr.30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța. De această dată vizat este colectivul clasei a VIII-a, care a rămas fără profesoara de limba română, după ce aceasta din urmă a intrat în concediul medical, având grave probleme de sănătate. Părinții se plâng că la clasă nu a fost adus, încă, un suplinitor, mai ales că în această perioadă au avut loc și simulările pentru evaluarea națională, iar notele au fost destul de mici din cauza materiei nepredate.

Potrivit informațiilor noastre, elevii au rămas în urmă cu materia, iar în tot acest timp nu s-a găsit nici o soluție pentru suplinirea profesorului, spun surse din școală.

Mesajul părinților pentru directorul de la școala nr. 30 „Gheorghe Țițeica“

Colectivul de părinți al clasei a VIII-a a transmis un mesaj directorului prin intermediul căruia se declară îngrijorați de situația în care sunt puși copiii, mai ales că este anul în care aceștia vor susține examenul de Evaluare Națională.

Stimată doamnă director,
Părinții elevilor clasei a VIII-a D vă aducem la cunoștință îngrijorarea noastră cu privire la faptul că nu s-a găsit o formulă de suplinire a doamnei profesor de limba română care are probleme serioase de sănătate.

Copiii tocmai au avut o simulare a examenului de evaluare și îi mai așteaptă una foarte curând, fără să menționăm evaluarea națională propriu-zisă care evident este preocuparea noastră principală în acest an, iar în acest context considerăm că este absolut necesară găsirea unei soluții.

Suntem în egală măsură preocupați de starea de sănătate a doamnei profesoare pe care copiii o așteaptă cu nerăbdare la clasă.

Vă mulțumim anticipat și avem încredere că veți considera rezolvarea acestei probleme ca fiind o prioritate, așa cum este și pentru noi.

Colectivul de părinți ai elevilor din clasa a VIII-a D”.

Directorul unității de învățământ oferă lămuriri

În replică, directorul scolii, Florentina Țigmeanu, a declarat că, din luna ianuarie, va stabili exact dacă va suplini sau nu profesorul de limba română și că depinde foarte mult de starea de sănătate a acesteia. ”Părinții mi-au trimis un mesaj, vom rezolva la nivel de școală… tot ce pot să vă spun este că doamna este în concediul medical, așteptăm semne de la doamna care este în investigații. Eu am primit mesajul de la părinți acum o zi, am discutat în Consiliul Profesoral pe această temă dar o vom rezolva în funcție de analizele doamnei. Acum urmează oricum vacanța, dacă lipsa ei se va prelungi până la începerea anului școlar...a modulului 3 vom rezolva problema vom aduce un înlocuitor.

Ce spune Sorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar Județean

Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța

Contactat pentru un punct de vedere, Sorin Mihai, șeful ISJ, a declarat: ”Nu mi s-a transmis nimic, dar unitatea de învățământ trebuie să asigure suplinirea la clasă. Dacă ni se vor adresa instituțional, îi vom sprijini.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mamicutele venite de la Eschibaba Tariverde, Cogealac sunt cele care stau și colectează bani pentru cadouri. Ca sa ia puradelul un fb, sunt mana in mana cu învățătoarea .
0
0
Dupa ce a consumat toata sticla de wodka ma'ta a vrut sa faca "choke" in gat cu bale si n-am lasat-o ar trebui sa imi dai si niste bani ca am fost om.E urata !
0
0
Zici ca a inghitit tot echipamentul sportiv din recuzita scolii
0
0
Pai le-a luat ma'ta pe toate cu Wodka aia Ieftina luata de pe drum de la un magazin din Focsani.
0
1
Pisaltu, tot nu ti-ai luat pastilele?
0
1
Adica intr-o tara aproape la fel de corupta ca Ukraine se mai gandea cineva ca intr-o scoala nu e nimic?asta doar daca stai cu masca singur pe strada sau esti atat de tampit sa porti masca.
0
0
Tigmeanu vroia sa faca un cheese cake dar "a gasit palatul plin "cu placinta dobrogeana si 3 pateuri cu branza stricata luata de la Lidl in Saptamana Greceasca.
1
0
"cand Tigmeanu a venit pe strada Soarelui răsare, a găsit palatul plin de branza mucegaita".Era Roquefort si taranca de Tigmeanu(secu) stia doar de telemea,urda si de burduf,
0
0
Bravo , Replica!Scapa - ne de hienele care stau in fata scolii și care aduna bani. Să plece la ,,răcoare, sa adune bani
4
3
Păcat că nu pot publica poza cu cadoul pe care doamna Tigmeanu l a primit din partea clasei copilului meu cu ocazia Crăciunului 2022
5
8
Rog mamicuta care este casiera clasei ,,x ,,sa ne dea banii pe care ni i - a cerut pentru fondul clasei, asociația de părinți, paznicul Aurel, cadouri. Jur, că dau poze ziarului Replica cum ceri bani pe grup.Mergi cu învățătoarea la pușcărie . De ani de zile ceri bani, nu arăți chitanțe . Mars la pușcărie . Să vină Bercaru director
3
11
Asa vrea Sorin. Tot o simpla invatatoare si o profesoara din Poarta alba au ajuns inspectoare si au o prestatie vai de mama lor! Pestele de la cap se impute! Hutulache il mentine pe functie ca il trateaza nevastasa gratuit! Cum vreti sa il mai schimbe?
7
3
Ia nu mai dați voi bani când se strâng in clasa pt cadouri și gata ! De ce dați dacă nu vreți ? Va e frica sa nu ia puradelul nota mai mică ??
7
0
Toată această mlaștină ar putea fi asanată prin numirea în fruntea ISJ a unui cadru didactic de prestigiu din învățământul constănțean, un om extrem de modest care m-a rugat să nu-i scriu numele întrucât și așa a devenit ținta unor bârfitori, denigratori, colportori din cancelarie, în urma unor articole anterioare! Să auzim de bine!
4
5
Comentarii scrise mult prea corect de foștii elevi ai Liceului 4 (parinții)! Cand va angajati la os de ros, mai marii voștri va dresează sa știți sa l si lăsați jos. . Insa, de cand domnul Cernaianu a fost pus pe ate de clica mafiota cu iz englezesc, nu a mai recunoscut comenzile gen ,,lasa osul" sau ,, gata, mars, ajunge" , caci era ca la Babilon, in multe limbi daco romane și anglo saxone. Grea a fost despartirea, dar analfabetismul funcțional nu a mai putut da valoare acestei scoli pline de vip uri. Șacalii nu stiu a pierde, de aceea , cand Tigmeanu a venit pe strada Soarelui răsare, a găsit palatul plin de branza mucegaita, in loc de clestarul mult cantat. Bravo, doamna Tigneanu! Nu va lăsați intimidata de o mana de misei. Unde ești tu, Țepeș Voda?
9
14
ce pretentii aveti de la o scola de m*******i. acesta este nivelul. ce la testimelu, eschibaba aveati profesori
10
3
Pentru tine Anonim. "Poarta Alba" de parca ar fi cel mai sarac loc din aceasta tara. Cei care locuiesc in Constanta sunt mai bogati, mai oameni? Te contrazic. "A dat clasa" pana acum. Nu cu "decolteul" ci cu faptul ca este "om". Iar toate articolele si comentariile sunt trimise de la doamnele profesoare ale scolii care nu au ce face si "nu accepta" ca cineva " o simpla invatatoare de la Poarta Alba" sa aiba curajul de a conduce o institutie asa mare si de a realiza lucruri bune pentru elevii scolii. Pentru ca despre ei este vorba. Doamnele frustrate de ce nu sunt ele la putere?
11
11
PENTRU TINE: Tigmeanu, o invatatoare de la Poarta Alba, care nu este titulara acestei scoli, nu are "cum sa dea clasa unor profesoare" titulare, care au muncit foarte multi ani pentru ca Scoala 30 sa devina o scoala de prestigiu. Frustrarile sunt la Tigmeanu!
14
11
Rusine sa va fie ca radeti de un om pe care nici macar nu-l cunoasteti. Acel "decolteu" de care faceti misto are o inima, iar "Tigmeanu" pe care il terfeliti in comentariile voastre de doi bani este un suflet ca voi toti. Totul porneste de la niste frustrari a unor doamne profesoare care nu accepta ca "Tigmeanu" le da clasa cu tot ceea ce a facut si va face. "Replica" are cea mai mare vina ca permite publicarea acestor articole si comentarii jignitoare la adresa scolii si a unui director. Lucrurile bune si frumoase care se fac in aceasta institutie nu se vad. Sunteti buni doar sa judecati dupa niste barfe, zvonuri sau articole aparatute peste noapte.
14
12
au ajuns parintii sa faca legea in scoala. au ajuns parintii sa le spuna invatatorilor sau profesorilor ce si cate lectii sa faca a ore, ce teme sa le dea copiilor sau sa nu le dea, sa se planga ca odraslele lor sunt supuse la cazne daca sunt pusi sa invete sau sa isi faca temele... sunteti neinformati si nu faceti decat sa atatati parintii contra profesorilor si asta denota o lipsa crasa de educatie si bun simt. mai stati naibii in banca voastra si voi, parintii care le stiti pe toate si credeti ca totul se rezolva doar cu banii vostri, totul se rezolva cu cap nu batand din palme.dar cum va lipseste capul dar aveti bani, va doare rau...
16
0
mișto țâțe. plm
4
8
Este incompetenta! Pentru ea nu conteaza educatia copiilor, conteaza sa se flutule de la Poarta Alba pentru cate un banut, un cadou. Referitor la decolteu, ea nu are conduita de cadru didactic, dar de director al unei scoli de prestigiu. De cand au aparut ea cu BERCARU, doar probleme sunt in scoala! BERCARU a creat probleme peste tot. RUSINE!!!!
15
9
Mai toate invățătoarele au after school . Dimineață la școala , după masă after school cu 15-20 elevi din clasa+ șpagă primită cu ocazia diverselor evenimente. Câștigă peste 15 000- 20 000 lei lunar . Mă fac învățător de maine
12
10
Cadrele didactice de la Sc. 30 își fac activitățile pe banii părinților. Rusine
12
8
Exista destule dovezi în care cereti, cereti și iar cereți bani.Schimbati denumirea școlii în ,,Școală de fițe,,. Verificați domiciliile părinților. Își fac viza flotant și vin din toate colturile orașului. O înscriere la clasa 0, daca nu ești din zona , costa 300 euro. Cernaianu era renumit pt aceasta practica
13
8
Pt anonim.Doamna profesor, anul trecut ni s -au cerut bani pt bătrânii de la Azil . Au plătit părinții. A fost primarul și le- a oferit . Fiecare clasă a pregătit 4 cutii mari.Era corect? De ce nu s - au dus cadrele didactice și elevii școlii? Ce treabă avea primarul Chirac? Anul acesta s - a cerut suma de 100 lei că să oferiți cadouri unor copii de la tara? S - a ocupat doamna prof Buzgaru de proiect. Să dea bani, anul viitor doar cadrele didactice ale scolii. Vouă, profesorilor de la sc 30, va trebuie o ,, reclamă,, in ziar cu poze , adică cu probe, că să vă liniștiți. La beci, la IPJ ,să vedem ce bani o să mai cereti. Exista destule dovezi în care cereri, cereri și iar cereți bani.
8
7
De ce va faceti probleme .Copii se duc sigur si la meditatii .Ca doar nu dati banii de pomana .
10
3
Habar nu are decoltata pe ce planeta traieste. S-a trezit cocotata pe o functie si nu realizeaza ca e palaria prea mare pentru ea. Solutia este sa plece inapoi la Poarta Alba!
12
7
Loredana si sorinel fac un cuplu care se ocupa de spagi si combinatii si coruptie. Am spus Doar de spagi si combinatii. Au fost la concuresta cu Cabrancea si Luci, alt cuplu din ISJ care se ocupa de detasari si posturi de titulari. Toti inspectorii sunt combinati in ISJ la spagi. PSD si PNL incaseaza parte in parte spagile de la directori, parinti si profesori. Stie tot orasul stie toata Romania ca ISJ Constanta este no1 la spagi si coruptie pe Romania!
13
4
Cu câtă usurintă loviti in Scoala 30 ? Ce repede propagati numai lucruri urâte ! Oare ceea ce este frumos nu se vede ? In luna decembrie , peste 60 de copii din familiile sărmane din satele judetului au primit cadouri de la elevii scolii 30, fiecare clasă a adus bucurie unui copil necăjit .Copiii si parintii acestei scoli , indrumati de doamnele profesoare pe care dumneavoastră le denigrati ,nu uită niciodată de bătrânii de la azil , de copiii din centrele de plasament ,de cei din spital ,din familiile sărace si...nu numai de luna cadourilor , cu orice ocazie ,,aduc o rază de bucurie acestora ! Nu mai călcati in picioare renumele acestei școli, doar că vă place să jigniți! Vine Crăciunul si este momentul sa fim mai buni ! Elevii ,părinții acestora si profesorii scolii 30 vă pot da o lectie de umanitate ,,domnilor comentatori " !
11
13
Ca de obicei, Sorinel Pustiu nu stie nimica... Decoltate sau nu, toate directoarele sunt numite pe criteriu politic , acelasi criteriu care guverneaza biata Romanica . Era obligatia scolii sa asigure profesor suplinitor, de vreme ce cadrul didactic se afla in concediu medical. Conform legii, scoala trebuie sa faca asta. Dar cine stie ce interese murdare are decoltata ?! Nu va mai luptati cu morile de vant, sunt colegii unde profesoarele de limba română, nu predau materia pentru evaluare, ci evaluarea sacosii primite. Si uite asa, tot cu copiii la meditatii se ajunge...
12
4
Dați in toti cu vorbe ca să iasă bine, de ce va aduceți copiii di tot județul și din toate zonele aici la scola, nu pe șpagă, ce nu va convine ? Toți ați cotizat și cotizati, nu mai dați spaga, spaga se da și la grădiniță sunt părinți care se găsesc sa ceara de 1 Marie, de Sf sărbători...sa fie bine ptr doamna, terminați cu șpăgile. De ce nu scrieți la ziar ca se cere / va oferiți voi sa dați bani de cadouri. Pe când un articol împotriva fondului clasei/ Scolii, sa schimbam programa școlară ca nu mai este pe necesitățile copiilor.. Faceți scandal aiurea, faceți dreptate, fiecare copil sa meargă la școală de unde aparține, interziceți programa școlară pe care nici măcar nu o cunoașteți faceți ceva concret, țipați ca au luat note mici de ce nu țipați ca nu ați avut profesor la clasa, înainte trebuia sa țipați, voi vreți doar note mari, școală...de fițe. ..Dacă va doriți ceva mai bun duceți-vă la privat, sa vedeți acolo metoda de predare, fără atenții..
16
4
ISJ PATRONEAZA COLECTA DE SPAGI. SE INTALNESC PRIN PARCARILE DIN MAMAIA UNDE CARA DIRECTORII SPAGILE. BATRANUL SPAGAR NICOARA DE LA MIRCEA A TRIMIS O COLEGA CU CADOURILE PENTRU ISJ DIRECT LA SORIN MIHAI IN BIROU. CU ASTA SE OCUPA ISJ, NU MAI ASTEPTATI SA FACA CEVA PENTRU COPIII DIN ORAS. SPAGA SI COMBINATII PE BANI CASH.
8
4
Directoarea așa vine și la scoala , cu bluza aia decoltata ?? Mor de ras ce e mai la voi la marea scoala 30 ? Circ
10
5
Mărinica Târziu se mai crede mare profesoara ? De religie ești Draga, de religie!! sa ți între bine in cap Nu predai cine știe ce materie, deci prea multă scoala n ai nici tu Figuranta mediocra ce ești ! De nume nu mai vorbim ca e jenant cum sa te cheme marinica ??? Și târziu ?
9
7
Inainte sa vina BERCARU in scoala 30 totul era ok. TAXIMETRISTA instiga si calomiaza de cand intra si pana pleaca. Colegele o denumesc asa pentru ca statea noptile in statia de taxi Cazino Mamaia unde deservea soferii de taxi cu servicii pentru adulti. TAXIMETRISTA nu are si ea parte din cadourile invatatoarelor asa cum avea la sc 39 de unde a fost alungata cu mare scandal de catre parinti, profesori si elevi. Si de la sc 40 a plecat in scut timp tot pentru scandal si tot pentru ca nu primea bani si cadouri. Bercaru Taximetrista a distrus si scoala 30 cu intrigi si prin calomie. Are sustinerea PSD pentru ca este membru la partid si este saptamanal la inspectoratul scolar ISJ.
17
2
@Replica aveti acodrul dnei profesor pentru a-i face public numele in acelasi context cu starea de sanatate? Pare ca incalcati reglementarile GDPR in vigoare publicand mesajul de whatsapp.
14
4
Trebuie adus un preot cu har la ac scoala, care sa faca o slujba de afurisenie pt toti m**e de aici !
9
5
Eu cred ca doamna directoare e depasita de situatie, in sensul ca habar nu are de management educational. Ar trebui sa se intoarca de unde a venit.
15
4
Ce plamani are tov directoare…As umbla cu stiloul intre ei putin
8
6
Eu cred ca voi replica sunteti platiti sa dati in scoala asta. Este ciudat cum la toate scolile din oras se dau bani pt cadouri dar voi scrieti doar de 30. Hai fiti sifoane cum sunteti de altfel și spuneti ce profesori din SC 30 va platesc sa dati in directoare
22
7
Director pus politic(luat examenul ,ia stie cum),depasita de situatie,nu e ca la tara
16
3
Stimată doamna Tigmeanu Florentina, un părinte îngrijorat, sătul de indiferența pe care dumneavoastră o aveți față de copiii noștri, va avea grijă să aducă la cunoștință tuturor celor care trec prin momente de acest gen, motivul pentru care dumneavoastră refuzați cu bună știință să aduceți la această clasă (și nu numai, știți foarte bine la ce mă refer) un cadru didactic specializat pentru a putea p***a copiilor orele de limba română. BANII, doamna director, v-au luat mințile, dumneavoastră nemaiputand gândi clar și decide corect absolut nimic. Bani, bani, bani. Închei respectuos spunând doar atât: DUMNEZEU NU DOARME ȘI FIECARE DINTRE NOI NU VA PLECA DE PE ACEST PĂMÂNT PÂNĂ NU ÎȘI VA PLĂTI (dar nu cu BANI) "ACȚIUNILE".
19
6
toti reclamagiii si-au adus progeniturile la scoala asta.
16
6
Școala de fițe. Confirm că la aceasta scoala se aduna bani pt atentii și fonduri
19
4
Nu este normal ce se întâmplă în aceea școala. Este adevărat că părinții de la Scoala 30 trebuie sa dea bani pt cadouri de Crăciun, 1 martie ,final de an pentru cadrele didactice. Taxa este de 100 lei de copil. O taxa ilegală pe care trebuie sa o dai , deși poate nu toți parintii o acceptă.Ni se cer bani pentru fondul școlii, fondul clasei, pentru paznic , pentru asociația părinților. Parca fondurile erau interzise.Este corect doamna Tigmeanu ?Nu cumva primește școală bani de la primărie? Pentru ce trebuie sa dea părinții bani?Când ați primit un audit și care a fost concluzia in urma controlului?Ne puteți spune de ce ani de zile am cotizat la Asociația Parintilor? Ce faceți cu acei bani? Aloooo, ISJ ce se întâmplă la aceea școala? Rog ziariștii sa meargă la serbarile date de doamanele învățătoare sa vadă cu ochii domnilor cam ce se primește . Să meargă în curtea școlii pe 1 martie să vadă cam ce pungi firmate se cara in școala. Doamnele nu primesc orice sunt mana in mana cu câteva mamicute care aduna banii. Urat mamicutelor, pentru un calificativ bun riscați să fiți acuzate și să aveți dosar penal. Doamna Tigmeanu, incercati sa manageriati școală cum trebuie , interziceți colectarea banilor pentru cadouri și fonduri. Primiti bani de la primărie
17
9
Doamna Tigmeanu a vrut treabă cu adunatul cadourilor. Lasă intregul colectiv sa primească. Să vă arătăm doamna director poze cu cadourile cumpărate de părinți? Aranjamente, vouchere la City Mall, bijuterii din aur, parfumuri, coșuri peste coșuri, , băuturi și bomboane scumpe, seturi, parfumuri, etcccc .Domnul inspector nu vede? V - am schimbat mobilierul clasei , am cumpărat noi absolut tot ce e in clasa copilului meu, plătim paznicul, cotizam la fondul clasei, fondul școlii, cotizam la asociația de părinți, cumpărăm cadouri pt profesorii de religie, sport, engleza , doamna învățătoare. Doamna director , nu toată lumea vinde brânză. Sunt oameni care au 2 copii, rate și alte probleme financiare. Ia măsuri și nu mai accepta mită din școală 30 ! Primiti salariu că să ne educați copiii. Nimeni nu este obligat să cotizeze . Daca nu cotizezi se pune presiune pe copil de către mamele care aduna banii. STOPATI MITA DATA CADRELOR DIDACTICE DE LA SCOALA 30.
21
7
Ministerul educatiei doarme cum si ziaristii din Constanta dorm linistiti. Sorin Mihai este autorul moral al acestor abuzuri si monstruozitati din educatie. Inspectorii schiloditi in accidente(fara anchete si repercursiuni), mii de euro spagi incasate la ISJ(totul ok), copiii abuzati sexual si abandonati, zeci de dosare penale pe numele celor care conduc educatia din inspectorat si din scolile constantene, unde spaga curge lin in buzunarele directorilor, asa cum a dovedit DNA, nu produce nimanui indignare? Fosta eleva a renumitului spagar batran Nicoara Vasile respectiv DECA LIGIA DOARME (duduia e ministru, dar nu cred ca a aflat inca). Fostul ministru Tampeanu este la gunoi dar a girat dezastrul prin sustinetea pe functia a acestui impostor MIHAI SORIN. Mihai Sorin un hot si un cunoscut slugoi de toti colegii din facultate, se lauda continuu cu averea stransa din spagile de mii de euro. Deh, acum este milionar si are iubita educatoare, starleta de videochat. Nu mai are PNL alte propuneri, sau asta e valoarea echipei COSA-BOURCEANU-LUPU-HUTUCA? Sau fosta sotie, medic, care a facut posibi acest accident istoric prin numirea impostorului Mihai S, este strans conectata la factorii de concucere din PNL? DEZASTRU ESTE IREPARABIL CUM SI VIITORUL MIILOR DE ELEVI DIN RURAL DISTRUS.
15
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212