REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Decebal Făgădău a primit titlul de ABSOLVENT DE ONOARE al Școlii Gimnaziale 38 „Dimitrie Cantemir” Constanța

Decebal Făgădău a primit titlul de ABSOLVENT DE ONOARE al Școlii Gimnaziale 38 „Dimitrie Cantemir” Constanța

Replica API 26 noiembrie 2018 | 23:39 766

Elevi, părinți, bunici, profesori uniți în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 38 ”Dimitrie Cantemir” au trasat cu trupurile lor conturul Romaniei și simbolul Centenarului Marii Uniri.

Sfârșitul acesta de săptămână a fost prilej de sărbătoare la Școala Gimnazială 38 „Dimitrie Cantemir” a fost prilej de sărbătoare: 38 de ani de la înființarea școlii, 140 de ani de la revenirea Dobrogei la patria-mamă, 100 de ani de la Marea Unire. Motiv de mândrie și bucurie pentru inițiatorii proiectului ”Mozaic dobrogean”, prof. dr. Iris Sarchizian, directorul școlii, prof. Ene Bogdan și Holubeanu Simona-Elena, care și-au propus să rememoreze într-un mod inedit cele trei evenimente prin intermediul dansului, cântecului și al poeziei, demonstrând încă o dată că Dobrogea este tărâmul multiculturalității și al prieteniei.

Oaspeți de seamă au fost primarul orașului, Decebal Făgădău, care a venit însoțit de marele atlet Ilie Floroiu, deputatul George Vișan, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța inspectorii școlari Daniela Bălănescu, Geanina Zaharia și Daniel Geoglovan, iar din partea Muzeului Militar Național ”Regele Ferdinand I”, Ivan Răzvan. Parteneri în proiect au fost și reprezentanți ai Asociației culturale Tomis și AirSoft Club Constanța, care au încântat privirile cu vestimentația specifică, iar din partea comunității armene din Constanța Azaduhi Benlian a menționat importanța spațiului interetnic dobrogean ca simbol al bunei înțelegeri între semeni, model de urmat pentru generațiile viitoare.

Cu acest prilej, primarului Constanței, Decebal Făgădău, i-a fost înmânat de către directorul școlii, doamna prof.dr. Iris Sarchizian, titlul de ABSOLVENT DE ONOARE AL ȘCOLII GIMNAZIALE NR.38 DIMITRIE CANTEMIR.

Cu această ocazie, a fost lansat imnul școlii, compus de prof. Adrian Mihai Hasna-Preda și interpretat de corul școlii, ”Cantemirienii”. Momente patriotice deosebite au oferit grupul de chitariști condus de prof. Walter Ghicolescu, corul ”Armonii dobrogene”, îndrumat de prof. Jitariu Lucica, Bilal Melissa din clasa a VII-a D și ansamblul folcloric ”Rapsodia Mării”, de la Palatul copiilor din Constanța, Razvan Paraschiv din clasa a VII-a B și Ansamblul de dansuri grecești ASTRAS, Emin Ersun din clasa a VII-a B și Ansamblul de dansuri tătărești ”Minikaradeniz”, Ansamblul de dansuri turcești ”Delikaliar”, Ansamblul de dansuri aromâne ”Veria” al Școlii Gimnaziale Nr. 38 ”Dimitrie Cantemir”, corul clasei a IV-a B, condus de prof. Buzenchi Lucica, precum și interpretele Bilal Melisa și Mangiurea Ema, elevele școlii. Finalul activității i-a reunit pe toți cei prezenți într-o horă a unirii, simbol al prieteniei, toleranței și iubirii față de țară și neam, al comuniunii pașnice între toate naționalitățile din spațiul dobrogean.

Evenimentul a fost prezentat de prof. înv. primar Luciana Șerban, iar sonorizarea profesionistă a fost oferită de ALL MUSIC SRL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar doamna Director are cocarda tricolora in vestimentatie . La ceilalti, cu nume foarte romanesti de altfel, patriotismul este in stand bay . ..Halal dascalime !
0
1
Si romanii unde au fost? Armeni ,ce blestem pe capul Europei, machidoni, turci si tatari.
6
2
Felicitari. Ati scos un retard din scoala voastra. Pe cel mai mare din oras
13
2
de ce nu il faceti absolvent de onoare si la gradinita la care si-a facut "studiile "
10
2
Cata lipsa de bun simt. Omul este imbatat de titluri si diplome, puterea functiei i-a luat mintea. La fel de vinovati sunt pupin... care-i acorda caeste titluri , oare ei sint la fel??
9
1
Omul nu e o trestie ganditoare. Omul e o CURVA.
12
1
Am terminat sc gen cu 7,55, iar la lucru manual chiar cu 10. Si am absolvit si sc profesionala de administrarea afaceii lui Maz !
9
1
ARATA SI CU CE MEDIE AI TERMINAT !
10
2
Bine boss, poate mandatul urmator reusesti si la liceu.
12
1
Rusine nu merita nici u n scuipat acest gunoi.
8
1
etete si eu care credeam ca a facut liceul
13
1
Un gunoi din clanul Mazare
12
1
Cum apar aceste ciuperci politice pe la scoli,biserici si spitale pacat ca spitale nu avem si se merge la pozat pe o singura sectie care arata a 2018 celelalte fiind uitate intre 70 si 89 fara prea multe actializari utilitare.Intr un oras unde vreti sa fiti doar VOI,va agatati de imaginea si speranta unora pt a putea sta linistiti cu rol in jocul asta macabru pentru inca 4 ani.Sa va fie rusine sunteti o incercare proasta de a mai salva ceva!Aveti stigma Boierului Asupritor si asta o sa vi se spele cu greu!V ati cladit imaginea pe saracia si suferinta lor,a bietilor pensionari
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272