REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

DECIZIE DEFINITIVĂ! Blocul turn din apropierea IPJ nu va fi demolat! Prefectura a pierdut DEFINITIV procesul cu Consiliul Local

DECIZIE DEFINITIVĂ! Blocul turn din apropierea IPJ nu va fi demolat! Prefectura a pierdut DEFINITIV procesul cu Consiliul Local

Replica API 5 iulie 2019 | 00:00 462

Cine plăteşte DERANJUL investitorului?

Cine plăteşte DERANJUL investitorului?

Hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu în urma căruia a fost ridicat mastodontul pe strada Renaşterii, nr 2,, în apropierea Inspectoratului de Poliţie Constanţa rămâne valabilă. Prefectura Constanţa a solicitat anularea HCLM care a stat la baza elaborării PUD-ului, însă prea târziu, spun judecătorii. Fapt pentru Curtea de Apel Constanţa a menţinut decizia primei instanţe carea dispus respingerea acţiunii. Decizia pronunţată miercuri, 3 iulie, este definitivă. De punctat faptul că nu toţi judecătorii din complet au avut aceeaşi opinie. Din cei trei care au judecat dosarul în faza de apel, unul dintre aceştia a dispus casarea sentinţei primei instanţe şi trimiterea cauzei spre rejudecare primei instanţe. Însă, opinia este minoritară.

Blocul cu 10 etaje s-a construit într-o zonă protejată, după ce Consiliul Local a aprobat un PUD realizat în 2007. La mai bine de 10 ani de la emiterea HCLM, un constănţean a sesizat Inspectoratul de Stat în Construcţii, cu privire la nelegalitatea hotărârii. Inspectorii au constatat că HCLM din 2007, ce prevede construire imobil locuinte S+P+10E cu spatii comerciale la parter, str. Renasterii nr. 2, teren in suprafata de 701,74 mp, proprietate SC SATU & FASE SRL” este nelegală din mai multe motive, fapt pentru care a sesizat prefectura. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a atacat actul adminsitrativ. În februarie 2018, Inspectoratul de Stat în Construcții a înștiințat Prefectura Constanţa de faptul că, urmare a sesizării unui constănţean, au fost efectuate verificări referitoare la legalitatea adoptării de către Consiliul Local al a H.C.L.M nr. 125/07.03.2007. S-a apreciat de către Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat că HCLM 125/2007 a fost adoptat cu nerespectarea prevederilor legale în materie. Concret, este vorba despre Planului Urbanistic de Detaliu construire imobil locuinte S+P+10E cu spatii comerciale la parter, pe strada Renasterii nr. 2, teren in suprafaţă de 701,74 mp, proprietate SC SATU & FASE SRL. În urma controlului efectuat s-a întocmit proces verbal în cuprinsul căruia s-a consemnat lipsa avizului Ministerului Culturii, imobilul aflându-se în zonă protejată, lipsa avizului Consiliului Județean Constanţa, precum și lipsa avizului deținătorului de rețea de electricitate. Prefectura Constanţa a deschis acţiune în instanţă, solicitând anularea HCLM 125 însă, în aprilie, Tribunalul a respins acţiunea, pe motiv că a fost înaintată prea târziu. Pe 3 iulie, magistraţii s-au pronunţat definitiv: „Cu opinie majoritară - Jud- C.Duţă - E.C.Gheorma. Respinge recursul, ca nefondat. Definitivă. Decizie în minoritate- jud.L.C.Alexe Admite recursul. Casează sentinţa recurată şi trimite cauza spre rejudecare primei instanţe. Definitivă”, se arată în minuta Curţii.

Instanţa a constat că Prefectura Constanţa ar fi putut formula acțiunea în termen de 6 luni de la data comunicarii către acesta a HCL nr. 125/2007 și a documentației tehnice aferente, termen care a început să curgă de la data de 20.03.2007. Or, aceasta a promovat acțiunea de anulare a HCL abia la data de 05.07.2018, cu depășirea termenului de prescripție imperativ reglementat de art. 3 alin.1 cu raportare la art. 11 alin.1 din legea nr. 554/2004.

SC SATU & FASE SRL este deţinută de afaceristul Cristian Ion Serghie, un apropiat al lui Radu Mazăre.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce va mai foote grija de altul... Va place sa mancati cacat, dar nu faceti nimic.... Stati si latrati.... Puneti mana pe par si iesiti in strada... Aaaa... Nu se poate asta??? Sunteti niste scarbe puturoase si ipocrite.... Avea dreptate unul... Daca platiti taxe catre primarie, primaria trebuie sa faca tot... Sa va adune zapada din fata portii, gunoiul... s. a... Nu sunteti decat niste PUTORI....
1
0
Cand ii va cadea vreunuia ceva de la balcon sau vreo tencuiala, va cadea pe masinile care vor trece pe strada respectiva.
0
0
Locurile de parcare aferente acestui bloc unde sunt? Cine a emis autorizatia pt un ditamai blocul fata ca acesta sa aiba si o parcare pt locatari?
4
0
investitori? niste parliti cu aere de lorzi.
6
0
Bravo investitorilor! Instantele de civil sau contencios sunt normale, nu ca nenorocitii aia din penal
1
4
La ce cloaca de scursuri umane lucreaza prin primaria Cta, nu ma surprinde nimic! Pana la primar, sunt multi prin primaria aia, prosti si fuduli, care ar trebui mutati la Poarta Alba pt ceva ani! Mai ales domnele de pe la patrimoniu, juridic,tehnic
9
0
Inca ne mai lovim de ordinariile facute de Mazare in anii lui de domnie, oricum bloc mai urat ca asta nu exista..
7
0
Trebuia facuta plangere penala la dna
6
0
Muie JUDECATORIA CONSTANTA ! muie la toti prefectii si toti avocatii care fac asta numai de ochii lumii
8
0
voi nu va prindeti ma prostii mei de combinatie? hai ca iti dau semnatura....daca face cineva gat, baga si tu dosarul mai la fund, cand o fi sa iasa, pai uite domne e tarziu. combinatie. voi romanuri proaste nu stiti. voi votati branzari ca mine sa va facem de bani. va place sa traiti saraci si in jeg. hai ca v-am dat autobuze cu motorina sa faceti cancer sa crapati. nu uitati sa va inmultiti inainte ca am nevoie de prosti ca voi si la alte alegeri
19
0
Va pricepeti toti la puz-uri, pug-ri.. blocuri si constructii, va dati cu parerea, liceul l-ati terminat?..tot altii sunt de vina..da' voi..sunteti perfecti..asteptati sa va faca altii curat, altii sa va plateasca...voi ce faceti...pentru societate..stati si comentati dar nu sunteti in stare de nimic...gunoiul tot pe strada il aruncati..mai autostiitorilor..in drept constructii si in medicina..mars la munca
6
21
Dar cei care au aprobat constructia nu pot face parnaie ? Macar sa se invete minte si altii sa vada cum dau avizele. Dar parnaie serioasa pentru ca e vorba de mutilarea unui oras.
21
0
Cum spuneai mai Mihai Mazare ca orice ar zice lumea Radu a facut multe lucruri bune pentru orasul Constant.
4
14
Uite asa ne trezim cu blocuri de 10etaje pe orice petec,cum e ala la pescarie in statia de ratc..jigodiile aproba..si dupa e prea tarziu.un cacat de oras
23
1
Din cate zici ca ai comentat si la amenda lu ala cu renovarea, inseamna ca tu esti activ la comentarii. Sa ma diarez pe mama ta ca prea ai opinii la orice postare
1
20
cei care au dat o astfel de solutie in justitie, cum ca sesizarea este tardiva, trebuie sa raspunda. Un astfel de act administrativ trebui sa poata fi atacat in justitie oricand pentru ca este o reglementare generala, nu particulara, specifica pentru acea constructie. PUD-ul, PUZ-ul, PUG-ul sunt reglementari cu un caracter general ce impun norme si reguli ce trebuie respectate de toata lumea, nu numai de cei care sunt reclamati in instanta. Pe acest motiv judecatorii trebui sa admita judecarea in instanta pentru astfel de spete, dar se fac ca nu inteleg si acopera nelegiuirile evident.
16
4
E veche "reteta"....angajezi avocati slabi pregatiti...stii deja ca sansele sunt zero sa castigi ptr ca tot primaria le-a dat autorizatie apoi mai dai si despagubiri din banii cetatenilor ..practic faci blocul gratis! In schimb,daca un amarat isi face o magazie in curte il hartuiesti cu cei mai buni avocati... castigi ca sa dea bine la statistica..
30
0
Despre ce vorbeam ieri? Ala care si-a renovat casa fara autorizatie, isi ia amenda si asta care face bloc cu 10 etaje, e legal. Daca vreti sa faceti o infractiune, faceti una puternica, nu gainarii, ca sa aveti sanse sa scapati! Scapati si bogati si nevinovati! Stii ce zic?
42
2
Confiscati-l si faceti-l case pentru saraci, datii o utilizare. cum sa demolati o constructie gata facuta. sunteti nebuni?Asta, bineinteles daca este construit corect dpdv tehnic, nu neaparat ca depaseste cu 1 m amplasamentul.
16
5
acest bloc este o bomba. Nici nu s a construit bine si a inceput sa i cada tablele. Blocul este amplasat pe trotuar si ma intreb cat luat mazare cu fagabou pentru aprobare?
38
2
trebuie daramat, nu are lucuri de parcare si este peste bordura, incalca puzul
44
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218