REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Decizie în dosarul fostului decan Ţarălungă: i-a fost schimbată încadrarea juridică, din 11 fapte de luare de mită a rămas doar una, în formă continuată

Decizie în dosarul fostului decan Ţarălungă: i-a fost schimbată încadrarea juridică, din 11 fapte de luare de mită a rămas doar una, în formă continuată

Replica API 30 septembrie 2019 | 16:04 487

Prima instanță i-a adus fostului decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius, profesor universitar doctor şi colonel de armată în rezervă, Gheorghe Ţarălungă, o condamnare record de opt ani şi opt luni de închisoare pentru luare de mită, sentinţa fiind dată pe 21 februarie 2017, de judecătorii Tribunalului Constanţa. Ţarălungă a fost acuzat de comiterea a nu mai puţin de 11 infracţini de luare de mită. Mai exact, acesta lua între 200 şi 600 de euro de la studenţi pentru a-i promova la diferite examene. Pentru fiecare dintre infracţiuni, Ţarălungă a fost condamnat la doi ani, condamnarea minimă pentru această infracţiune. La recurs, fostul decan a reușit să obțină schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care a fost trimis în judecată în februarie 2015, din 11 infracţiuni de luare de mită, într-o singură infracţiune continuată de luare de mită.

În timpul procesului la instanța de fond, avocatul fostului decan a cerut instanţei, fără succes însă, schimbarea încadrării, din 11 infracţiuni de luare de mită, într-o singură infracţiune, de luare de mită în formă continuată. Magistraţii au concluzionat, în urma analizării probelor, că dascălul a luat mită de la 11 studenţi, dar pentru promovarea unor examene diferite. Iată că, la instanța de recurs, cererea inculpatului a fost acceptată. Pe 27 septembrie a.c. Curtea de Apel a dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care a fost trimis în judecată în februarie 2015, din 11 infracţiuni de luare de mită, într-o singură infracţiune continuată de luare de mită. De asemenea, magistrații au respins, în ședința de vineri, 27 septembrie, cererea de probatoriu formulată de Ţarălungă având ca obiect administrarea probei cu înscrisuri ca urmare a emiterii unor adrese către D.N.A. în vederea comunicării „actului procedural prin care au fost puse în aplicare mandatele de supraveghere tehnică emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi” cu teza probatorie vizând legalitatea măsurii de supraveghere tehnică a inculpatului Ţarălungă Gheorghe din perspectiva Deciziei nr. 26/2019 a Curţii Constituţionale a României. Instanța a amânat pronunţarea asupra cererii inculpatului Ţarălungă Gheorghe de solicitare a declasificării informaţiilor furnizate de S.R.I. în prezenta cauză la un moment ulterior observării de către membrii completului de judecată a conţinutului notelor înaintate de S.R.I. instanţei şi aprecierii asupra caracterului esenţial al acestora pentru soluţionarea acuzei. Următorul termen a fost stabilit pentru 7 noiembrie.

Gheorghe Țarălungă, din cadrul Universității Ovidius, a fost condamnat la 8 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru infracțiuni de corupție. Însă, de precizat este că el a fost judecat pentru 11 fapte, dar decizia nu este definitivă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Razbunare pe fata, trebuia sa plateasca pt ca a facut denunturi la dna bucuresti. Machidonimea cu vasluienii, albanezoii, betivele si panaramele si au dat manutzili. Au invitat la hora pe cei care au painea sicutitul in mana. Pam pam parampampam.
2
1
ce imi place mie cum profesor doctor sta in parnaie si huidu si astia la el stau acasa. decat sa iei o spaga mai bine omori
5
0
Mai vrem un mandat: unul pt Taralunga si Girtu si altul pt rectorat, alias Oxidatul. Sa ne traiti intru multi ani, infractorilor, pardon- penalilor!
8
1
Omul este foarte mirat.De ce mi se intampla mie?! toati profesorii iau spaga la examane si de ce numai mie mi s-a facut dosar?!!
8
0
Puneti sutien ca ti-au crescut sanii
4
1
mai invata puiule cum sa primesti
10
0
consilier de rector si decan.
11
2
O cariera incheiata intr-un mod lamentabil, strict din cauza lacomiei scapate de sub control. Penibil personaj ai ajuns Nea Ghitza!
16
1
judecatorilor muisti si spagari !!!
16
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272