REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DECLARAŢIILE unuia dintre indivizii prinşi cu FOCURI de ARMĂ, la Poarta Albă: are 6 copii şi vrea să se ocupe de ei!

DECLARAŢIILE unuia dintre indivizii prinşi cu FOCURI de ARMĂ, la Poarta Albă: are 6 copii şi vrea să se ocupe de ei!

Replica API 23 mai 2019 | 15:47 483

Ce au analizat magistraţii

Ce au analizat magistraţii

Iusein Demir a fost eliberat condiționat! Judecătoria Medgidia îi respinsese cererea, dar la contestație a avut câștig de cauză, Tribunalul decizând că îndeplinește condițiile privind eliberarea. Individul este cunoscut cu antecedente penale, iar faptele pentru care primise condamnarea de față le comisese în perioada de supraveghere a unei alte condamnări.

Amintim că oamenii legii, aflaţi în desfăşurarea unor activităţi specifice, în noaptea de 17 spre 18 octombrie 2015, au fost sesizaţi de Dispeceratul I.P.J.Constanţa despre faptul că în locuinţa unei femei din Poarta Albă se află o persoană suspectă, care la vederea părţii vătămate a părăsit imobilul fără a sustrage bunuri ori valori.

Persoana respectivă a fost văzută de victimă părăsind curtea locuinţei, însoţită de altele, care, ulterior s-au deplasat spre un autoturism cu care veniseră în zonă. În această situaţie, poliţiştii Secţiei 4 Rurale, în colaborare cu cei ai Serviciului de Operaţiuni Speciale Constanţa, au intervenit pentru prinderea celor trei, folosindu-se regulamentar armamentul din dotare, fiind executate opt focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime.

În urma acţiunii, oamenii legii au reuşit imobilizarea a trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 32 de ani, bănuiţi de comiterea tentativei de furt din locuinţă. Cei trei au fost conduşi la sediul IPJ Constanţa pentru audieri, fiind vorba despre Amiş Adem, de 25 de ani, Stoica Vasile, de 32 de ani şi Mustafa Osman, de 28 de ani. Ulterior a fost prinsă şi cea de-a patra persoană, Iusein Demir.

Acesta a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere (trei acte materiale) a unui vehicul neîmatriculat și cu numere false. Având în vedere că mai avea o condamnare mai veche, i s-a suspendat revocarea, pedeapsa rezultantă fiind de 4 ani și 4 luni. Pe 23 iunie 2016 a fost introdus în penitenciar, pedeapsa urmând a expira, la termen, pe 17.11.2019.

Însă, potrivit legii, are voie să ceară eliberarea condiționată când îndeplinește anumite cerințe, și anume: executarea unei fracții din pedeapsa, care se va stabili în funcție de durata pedepsei, persoana să se afle în executarea pedepsei în regim semideschis sau deschis, a îndeplinit integral obligațiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când dovedește că nu a avut nici o posibilitate să le îndeplinească, și instanța are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat și se poate reintegra social.

Astfel, din caracterizarea condamnatului, depusă la dosarul cauzei de către Penitenciarul Poarta Albă, magistrații constată că aceasta, pe perioada executării pedepsei privative de libertate a manifestat interes pentru a fi selecționat la activități productive și participat la aceste activități având câștigate un număr de 25 zile, a fost sancționat o singură dată, a fost recompensat de 4 ori, a participat cu interes crescut la demersuri educaționale, psihologice și sociale.

Astfel, se constată, totodată, că Iusein Demir a executat fracția de pedeapsă prevăzută de lege de 2/3, iar din punct de vedere disciplinar a adoptat un comportament corespunzător, astfel fiind îndeplinite condițiile. În completare, condamnatul a declarat că are șase copii și dorește să se ocupe de creșterea și îngrijirea acestora. Magistrații Tribunalului Constanța i-au admis contestația și au dispus eliberarea condiționată.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta are copii alti sunt beti sau drogati ati sunt politicieni alti vedete Tv sau VIPuri astia nu suporta detentia sunt alergici,popi nu pot fi condamnati pentru ca lovesti in biserica,politisti nu chiar daca incalca juramantul militar si divulga secrete de stat,judecatori spagari nu pt.ca astia sunt deasupra legi,mai sunt cazuri si dupa toate astea ne mai intrebam:oare ce au europeni aia si noi nu avem?.
1
0
Tigani fara numar care traiesc in sistem parazitar in toate localitatile. Adevarate capuse.
6
0
Garoi,ciori borate,jeguri si rebuturi ale societatii
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108