REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Delegație din Ucraina, în vizită la Constanța

Delegație din Ucraina, în vizită la Constanța

Replica API 26 iunie 2021 | 22:20 883

Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a participat vineri, 25 iunie a.c., alături de reprezentanți ai Consiliului Județean Constanța și ai Instituției Prefectului - Județul Constanța, la întâlnirea cu o delegație din regiunea Mîkolaiv, Ucraina, condusă de Vitalii Kim, președintele Administrației Regionale, și Hanna Zamazieieva, președintele Consiliului Regional Mîkolaiv. Delegația a fost însoțită de membri ai Ambasadei Ucrainei în România.

Vizita la nivel înalt are ca scop stabilirea bazelor unei colaborări solide între județul Constanța și regiunea Mîkolaiv, deja legate simbolic de poziția strategică la Marea Neagră, prin semnarea unui acord de cooperare la nivel de regiuni, ce va fi urmat de încheierea unui memorandum de înfrățire, astfel încât să fie încurajate schimburile economice, sociale, culturale, sportive, în domeniul educației și cercetării.

Deplasarea delegației ucrainiene la Constanța a vizat realizarea unui schimb de experiență cu privire la privatizarea șantierelor navale, capabilitățile pentru parcuri tehnologice, promovarea celor 2 zone, în condițiile în care atât Constanța, cât și regiunea Mîkolaiv au același specific din punct de vedere economic și turistic.

„Îmi exprim speranța ca acestă vizită și implicit acordul care va fi semnat astăzi să ajute la consolideze relațiilor dintre țările noastre și la încurajarea parcursului pro-european și euro-atlantic al Ucrainei. Cooperarea între țările de la Marea Neagră este vitală pentru menținerea unui climat de securitate în regiune, iar în acest context dorința Ucrainei și a poporului ucrainian de a adera la Uniunea Europeană și NATO este cu atât mai importantă. Obiectivele de la nivel național nu pot fi atinse decât prin cooperare la nivel regional și local, cu scopul final de a crește calitatea vieții cetățenilor noștri prin derularea unor proiecte bilaterale concrete”, a declarat viceprimarul Ionuț Rusu.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CE FATA ARE MUCUL ALA CU HAINA MARO.VAI SI VAI RECTUL LUI.
3
0
Reprezentati cu succes orasul, asa e si orasul, neingrijit si nespalat ca voi
8
0
Ionuteeee, barbierestete ba!
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272