REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
15.4° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Demisii în masă la Spitalul Bagdasar-Arseni

Demisii în masă la Spitalul Bagdasar-Arseni

Mariana MURAT 9 octombrie 2023 | 13:28 886

Blocaj în Spitalul Bagdasar Arseni, după ce şapte din cei nouă medici de la secţia de chirurgie plastică au decis să nu mai facă gărzi. Cadrele medicale spun că au fost ignorate de conducerea spitalului şi de Ministerul Sănătăţii şi că nu mai pot face gărzi în condiţiile în care riscul de malpraxis este foarte mare.

Demisii in masa la Spitalul Bagdasar-Arseni

Activitatea din spital va fi puternic afectată, astfel că, din cei şapte medici care au demisionat din contractul de gardă, trei efectuau gărzi, iar acum a rămas unul singur care nu va putea să acopere întreg orarul. Însă, nu este pentru prima dată când medicii de la Spitalul Bagdasar Arseni au făcut nenumărate petiții către conducerea unității medicale, dar și către Ministerul Sănătății dar nu au fost luați în seamă.

În aceste condiții, în această dimineață, din cei nouă medici ai secției de chirurgie plastică și reparatorie, şapte au decis să demisioneze, menționând că se simt epuizați fizic și psihic și că nu-și doresc să ajungă în situația în care să comită vreun caz de malpraxis pe fondul oboselii.

 Mai multe unități medicale din țară se confruntă cu deficit de personal.

În vară au avut loc proteste la mai multe spitale din țară, unde medicii și asistentele care efectuează gărzi semnalau aceeași problemă, și anume că sunt epuizați din cauza lipsei de personal.Totuși, medicii de la Bagdasar Arseni au decis ca de luna viitoare să înceteze să facă gărzi, astfel încât să aibă timp conducerea spitalului să găsească până atunci o soluție și să nu se ajungă în situația în care pacienți în stare gravă să nu poată să fie operați, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
Nu intru in polemica cu nimeni. Am transmis experiența trăită de mine si faptul ca amestecați ,, uscăturile” cu medici de toată isprava! În 40 de ani de cotizare, am avut nevoie de doua intervenții in spital. Niciodata nu mi-a fost solicitat vreun folos. Sa un om normal, nu sant si nu am rude ,,speciale”. Din acest motiv mi-am permis sa comentez. Fiecare are dreptatea lui si dreptul de a avea si a-și exprima opinia. Dacă am supărat pe cineva:Î-MI CER SCUZE! Sănăt**e si numai bine!
1
0
De data asta, o las pe Cezara sa raspunda. Iti raspundeam si tie, dar nu am inteles ce ai vrut sa intrebi. Lasa bautura ca nu se intelege nimic din ce vrei sa zici...
2
1
Pana raspunde Cezara, iti raspund eu. DA, ne intereseaza. Ca de asta e coruptia mare. Te duci la spital ca platesti asigurari si in loc sa fii tratat acolo, te cheama la cabinetul lui sa te umfle bine de bani, la care nu are nici un fel de aparatura (cu mici exceptii). Vor sa ia toti banii si sa se umfle ca niste porci. nu se gandesc si la investitii, la dotarea cabinetelor, sa plateasca decent o asistenta, etc. In plus, nenorocitii astia, fug din spital in timpul programului si cand ii cauti nu ai gasesti, ca a scurtat o ora din program ca sa se duca mai repede la el la cabinet. sa nu iti inchipui tu, ca munceste 8 ore de da pe brinci si apoi se mai duce 4 ore la cabinetul lui sau la spitalul particular unde e angajat. Nu taticule, fugim de la spital. Stam cel mult 6 ore, dam o spaga la director si asteptam musterii p****i ca tine la cabinet. Acum ai inteles de ce trebuie sa se separe lucrurile? Daca nu, mai am de scris 10 pagini de exemple!!!
1
1
De ce nu acceptați co, tentațiile argumentate? sa i teleg ca suntdti și voi favoriții și benificiarii verdictele favorabile ale acestor nemernici, magistrati cum le place sa li se spună? O simpla întrebare, dacă în locul unuia dintre cei doi studenți era beizadeaua unuia dintre ei, verdictul cum și a?
1
1
Stimata Dna Cezara Când medicii ne readuc din morți, ne mai intereseaza ca lucrează și la stat și la privat? Mai consideram ca au salarii mari? Va întreabă un om care s-a întors la viața!
3
1
Sa lucreze ori la stat ori la privat și nu vor mai fi obositi.
3
2
Trimiteti l pe dr g***a si rezolva el tot !
0
1
cand taiati salariile uriase si nejustificate ale medicilor?
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407