REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Deputat constănțean USR: Dacă se bucură adversarii acum, îi anunț că se bucură degeaba!

Deputat constănțean USR: Dacă se bucură adversarii acum, îi anunț că se bucură degeaba!

Replica API 8 martie 2019 | 00:00 200

Stelian Ion

Biroul Electoral Central a respins joi cererea de înscriere a Alianței USR-PLUS, se arată într-un comunicat de presă a formațiunii conduse de Dacian Cioloș. Conform documentelor de la Biroul Electoral Central, Dan Barna şi Dacian Cioloş nu figurează ca preşedinţi ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice.

”Este o decizie surprinzătoare venită de la BEC. Este o aplicare formalistă a legii și și va fi constestată la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanță care, în scurt termen, adică în 48 de ore, trebuie să se pronunțe și sper că se va rezolva”, a declarat, pentru Replica, Stelian Ion, deputat USR. Acesta explică și motivul pentru care a fost refuzată alianța.

”Pentru că nu ar fi semnat alianța, în calitate de reprezentanți ai celor două partide, Nicușor Dan care, din anumite motive, încă mai figurează și acum președinte, deși nu mai este președintele USR, și altă persoană, în afară de Dacian Cioloș care, la fel, fusese inițial președintele partidului Plus.

Între timp, au fost congrese, s-au ales alți președinți și cererile de înscriere ale acestor președinți au fost depuse pentru înscrierea în Registrul Partidelor Politice, dar nu au fost înscrise, pe motive diverse. Că au fost contestări în instanță, etc.”.

Dacă va fi respinsă contestația, cele două partide vor merge separat la alegeri. ”Nu avem altă cale. Vom vedea ce șanse avem”, a completat Stelian Ion. Acesta are și un mesaj pentru adversarii săi politici. ”Dacă se bucură adversarii acum, îi anunț că se bucură degeaba, pentru că vor avea competitori pe măsura la europarlamentare”, a încheiat deputatul.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
inainte de a ne aburi, spune ne care e treaba cu semnaturile fara penali. De ce nu au fost trimise la timp la CCR, tot dracnea e de vina cum ne ai mintit? sau e cineva din interior...unul care minte o data va minti intotdeauna. muiepsdusrpnlpmp toti mincinosi.
0
1
Tribunalul inca nu a hotarat daca Ciolos si Barna sunt presedinti de partide, deci conform justitiei si regulilor BEC, alianta nu poate fi inregistrata, este simplu si clar.
1
1
Nici nu au inceput bine activitatea asa zisa politica si deja o dau in bara. Asa adunaturi numite partied vor sa conduca tara. Pai mai bine cu imparatii si regii manelelor decat cu astia. Macar sa se duca dracu'Romania pe muzica,lejer,nu cu schizofrenicii astia.
1
1
Astia care se dau mari aparatori ai legii nu sint in stare sa respecte niste reglementari banale. In afara sa strige niste lozinci rasuflate.....
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272