REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DETALII din DOSARUL ACCIDENTULUI MORTAL din Valu! Ce VITEZĂ avea MAȘINA

DETALII din DOSARUL ACCIDENTULUI MORTAL din Valu! Ce VITEZĂ avea MAȘINA

Replica API 14 noiembrie 2019 | 00:00 358

Autovehiculul era în stare tehnică bună

Autovehiculul era în stare tehnică bună

Nefericitul eveniment rutier putea fi evitat prin reducerea vitezei autovehiculului în zona trecerii pentru pietoni și prin acordarea de prioritate, potrivit raportului de expertiză. Este vorba despre un accident rutier petrecut în Valu lui Traian, în zona Haltă, în urma căruia o femeie care se angajase în traversarea carosabilului prin loc permis a decedat.

Astfel, șoferul, care nu are antecedente penale și care a ales ca procesul penal să se desfășoare conform procedurii simplificate, a fost condamnat de instanța de fond la 3 ani cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 4 ani. În plus, judecătorii au stabilit daune morale în valoare de 30.000 euro, 23.000 euro și 25.000 euro către părțile civile (rudele victimei). Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Accidentul rutier a avut loc la data de 8 ianuarie 2018, la ora 6.15, când un bărbat, de 67 de ani, din Constanța, a condus o autoutilitară pe DN 3, dinspre Constanța către Murfatlar, iar în dreptului unui marcaj pietonal din localitatea Valul lui Traian, a surprins și accidentat mortal o femeie, de 59 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. În urma verificării stării tehnice a autovehiculului care a fost implicat în evenimentul rutier, s-a constatat că acesta era corespunzător circulației pe drumurile publice. Din concluziile raportului de constatare tehnică judiciară auto întocmit de către expert, a rezultat că starea de fapt este cea descrisă mai sus și anume autoturismul condus de inculpat a acroșat cu partea stângă față pe victima care se afla în traversare din stânga spre dreapta față de sensul de deplasare al autoutilitarei, pe marcajul pentru pietoni. Locul impactului dintre vehicul și pieton a fost situat pe DN 3, pe banda nr. 2 a sensului Constanța-Murfatlar. Viteza de deplasare în premomentul impactului a autoutilitarei Renault Kangoo a fost de 69,26 km/h. ”Cauza: Accidentul s-a produs deoarece inculpatul nu a acordat prioritate de trecere pietonului care traversa drumul public, cel mai probabil prin loc special amenajat, marcat și semnalizat corespunzător, când acesta se afla pe sensul de mers al vehiculului. Accidentul putea fi evitat de inculpat prin frânare deoarece timpul necesar acesteia era superior celui de care a dispus”, potrivit rolii.ro. În ședința de judecată din data de 4.09.2019, instanța a admis cererea inculpatului de a fi judecat potrivit procedurii simplificate a recunoașterii învinuirii, întrucât acesta a recunoscut în totalitate săvârșirea infracțiunii reținute în sarcina sa în actul de sesizare, solicitând să nu se mai administreze alte probe în fața instanței, ci judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală și a înscrisurilor noi prezentate de părți. Acum urmează a se judeca apelul.

De asemenea, accidentul putea fi evitat de inculpatul Z.C. dacă reducea viteza de deplasare anterior trecerii pentru pietoni și acorda prioritate de trecere pietonului care traversa drumul public, cel mai probabil prin loc special amenajat, marcat și semnalizat corespunzător, când acesta se afla pe sensul de mers al vehiculului.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fir-ai al mortii cu cine ti-a dat carnet!!! tu, sofer, mars spurcaciune!!!
1
0
9:55,prietene,lasa ca poate gresesti si tu odata!nu mai fi asa inflamat!
0
2
Sentintele date sunt in bataie de joc la adresa victimelor . Pentru ca sentintele sunt date in batjocara , vedem cum tot mai multi soferi circula cu viteze astronomice . Circula in stare de ebrietate sau drogati . Cum sa asteptam disciplina pe strada cand sentintele sunt date asa de ochi lumi . Pentru asa ceva sa se primeasca minim 10 ani de inchisoare plus daune de ordinu sutelor de mii de euro sau chiar milioane . Poate doar asa sa mai scada din accidente .
5
1
Da de infrastructura de cacat, de soselele gandite de toti inaptii mentali bagati pe pile la institutiile de stat care se ocupa de administrarea drumurilor de ce nu spui nimic ? Sa conduci pe soselele Romaniei e o adevarata aventura, cu toate ca platim o droaie de taxe si accize, mai nou in curand si vinieta sau cum doamne iarta-ma i-o spune pentru acces in Bucuresti.La cate taxe platim, ar trebuie sa avem o infrastructura de invidiat...Vai de tara asta, vai de noi.Institutiile publice gem de idioti bagati pe pile si spagi, care nu stiu nici macar tabla inmultirii.
3
2
In Valul lui Traian este necesara construirea unei sosele de centura care sa ocoleasca localitatea. Se circula cu viteza excesiva fara pic de jena.
13
1
De ce doamne iarta, primesc uni doar cu suspendare. Oameni buni, a omorat un om.,nu un caine. Ce atentie sa mai aibe soferul daca toti primesc doar cu suspendare
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218