REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DETALII din dosarul COPILULUI CĂLCAT PE CAP de o autoutilitară!

DETALII din dosarul COPILULUI CĂLCAT PE CAP de o autoutilitară!

Replica API 30 martie 2018 | 00:35 331

Şofer minor, fără permis, a sustras cheile maşinii

Şofer minor, fără permis, a sustras cheile maşinii

Magistraţii au analizat cazul accidentului rutier petrecut în judeţul Constanţa, în urma căruia un minor a decedat. Şoferul vinovat era minor, nu avea permis de conducere şi sustrăsese cheile vehicului din casă. Astfel, prima instanţă i-a aplicat măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului. Decizia nu este definitivă.

Nenorocirea s-a petrecut pe 23 septembrie 2017, când Murat Emurla, în vârstă de 16 ani la acea dată, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, a condus autoutilitara marca Mercedes Benz, cu numere de Bulgaria, în Făurei, iar în timpul efectuării unui viraj spre stânga, a accidentat, cu roata dreaptă față, un copil în vârstă de 3 ani, care, nefiind supravegheat, se juca în fața locuinței, pe stradă.

Șoferul a luat copilul și pe tatăl acestuia și i-a dus la Centrul de Primiri Urgenţe Băneasa dar, din păcate, victimei i s-a declarat decesul. Precizăm că avea leziuni incompatibile cu viața, la nivelul capului. Emurla a plecat acasă, fiind căutat mai târziu de Poliție. De cum a auzit că oamenii legii sunt pe urmele lui, minorul s-a întors la locul faptei. A recunoscut tot, precizând că a luat cheile autoutilitarei din casă, tatăl său fiind plecat în Spania.

Ciudat este și faptul că familia copilului decedat, de etnie romă, în primă fază au susținut că a murit după ce ar fi căzut din căruță. Ulterior, au relatat că este vorba de un accident rutier și s-au constituit părți civile în instanță, cerând sume de 300.000 de euro, pe motiv că-l iubeau nespus de mult pe minor. Instanța a admis în parte acțiunea civilă și a decis plata sumelor cuprinse între 20 și 30.000 de euro părților din dosar.

”Să plătească acestor părţi civile următoarele sume de bani, cu titlu de despăgubiri civile: părţii civile M. S. suma de 25.000 euro (la cursul euro-leu afişat de B.N.R. la data plăţii) cu titlu de daune morale și suma de 30.000 lei cu titlu de daune materiale la care se adăugă dobânda legală calculată de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe penale şi până la data plăţii integrale şi efective a sumelor datorate, sume ce urmează a fi actualizate în raport de rata inflaţiei (…)”, potrivit minutei judecătorești. Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă și urmează a se judeca apelul. Între timp, inculpatul a fost menținut în arest la domiciliu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
rutiera faceti va treaba ca la harsova conduce cu mocio in brate tiganimea si minorii de 13 ani circula pe strazi cu auto porumbare de bg si alte tari alde JARLOI 'KIKITA 'BUHA BRATOSIN ETC ETC
3
0
Memet Emurla. ....Asta e turc sau tigan??
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108