REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

DETALIILE ANCHETEI UNUI ACCIDENT RUTIER CUMPLIT: nici măcar n-a realizat că a lovit un om!

DETALIILE ANCHETEI UNUI ACCIDENT RUTIER CUMPLIT: nici măcar n-a realizat că a lovit un om!

Replica API 31 martie 2018 | 00:00 427

Valu lui Traian: un biciclist a murit

Valu lui Traian: un biciclist a murit

Osman Sebat T. a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă pe 22.01.2018, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Constanţa. Este vorba despre un accident rutier petrecut în septembrie 2016, în localitatea Valu lui Traian, în urma căruia un biciclist a murit. În urma anchetei s-a stabilit cu ce viteză circula şoferul vinovat, dar şi cine putea evita impactul. Luna aceasta, Osman a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

Nenorocirea s-a petrecut în dimineața de 4 septembrie 2016, când Osman Sebat T., în vârstă de 22 de ani, a condus un autoturism marca Ford Mondeo, pe DN3, dinspre Constanța către Murfatlar. Ajungând în dreptul imobilului cu numărul 420, a schimbat direcția de mers fără a se asigura, moment în care a accidentat, din spate, un biciclist, care circula în aceeași direcție de mers, pe marginea drumului după care autoturismul a părăsit partea carosabilă, redresându-se ulterior. Din păcate, victima a decedat.

Potrivit pasagerului care se afla pe locul din dreapta – față în autovehicul, nu și-au dat seama că ar fi lovit pe cineva decât după ce un martor le-a atras atenția că e un om întins pe jos. În cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize tehnice auto, finalizată de către un inginer. Rezultatele și concluziile anchetei au fost publicate pe rolii.ro: ”Locul producerii impactului: locul impactului se afla pe banda de acostement, la distanta de 18,30-18,70 m de cabina stație și la 0,4-0,7 m de limita canalului ape pluviale, pe direcție de deplasare Constanța - Murfatlar.

Vitezele de deplasare: viteza de deplasare a autoturismului în premomentul impactului a fost de WA = 89,10 ~ 93,60 km/h, viteza medie de Wa = 25,38 m/sec. Viteza de deplasare a bicicletei în premomentul impactului a fost de Wg — 12,30 km/h., viteza medie de Wb = 3,42 m/sec. Starea de pericol: starea de pericol a fost generată de către conducătorul autoturismului.

Cauza accidentului: cauza producerii accidentului a constituit-o condițiile de deplasare a autoturismului cu părăsirea părții carosabile și lovirea din spate a bicicletei. Regulile de circulație încălcate: nu au fost respectate prevederile legislației rutiere privind păstrarea controlului volanului de către conducătorul auto. Posibilitățile de evitare: posibilitățile de evitare a producerii accidentului au aparținut conducătorul autoturismului care trebuia sa aibă controlul volanului Conducătorul bicicletei nu a mai putut evita impactul”.

Inculpatul a recunoscut circumstanțele producerii accidentului în faza de urmărire penală. Nu are antecedente penale și nu era băut. Este necăsătorit și are loc de muncă. Astfel, luna aceasta, magistrații l-au condamnat la doi ani cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dupa atatea calcule nu ne ati spus daca masina avea cuciucuri de iarna sau de vara
2
1
Pai mai magistratilor cum sa condamnati omu la 2 ani cu suspendare?? Lefter Costica din cernavoda drogat cu 4 tipuri de droguri in sange cand mortii lui e condamnat? RUSINE cu tara in care traim! Replica online scrieti despre asta sa vada lumea in ce jungla traim
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614