REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DETALIILE unui FLAGRANT cu ajutorul colaboratorilor ‘sub acoperire’!

DETALIILE unui FLAGRANT cu ajutorul colaboratorilor ‘sub acoperire’!

Replica API 23 mai 2018 | 00:00 554

Denunţul le-a adus o pedeapsă mai mică!

Denunţul le-a adus o pedeapsă mai mică!

Două femei, mamă și fiică, au ajuns în atenția oamenilor legii în urma unui denunț. Cel reclamat era, de fapt, amantul celei ce a ajuns să fie prinsă în flagrant. Este vorba despre Căpșunica Căpitanu, care s-a ales cu 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare și Ancuța Căpitanu (fiica), condamnată la 1 an cu suspendare. Decizia încă nu este definitivă. Precizăm că femeile s-au ales cu pedepse mai ”lejere” întrucât au făcut un denunț, acum fiind în toi o cercetare penală in pesonam.

Totul a început în urma unui denunț. Persoana în cauză a precizat că trei indivizi se ocupă cu traficul de cocaină, la malul mării. Polițiștii din cadrul BCCO, sub coordonarea DIICOT, au declanșat cercetările, ajungând astfel la amanta celui denunțat, respectiv Căpșunica. În anchetă au fost introduși și oameni ai legii sub acoperire, dar și colaboratori autorizați. Cum cei trei indivizi nu au fost ”prinși” în acțiunea de trafic de droguri, cauza a fost clasată. Cu Căpșunica, însă, situația a fost alta. Aceasta a picat în plasa colaboratorului autorizat și s-a întâlnit cu el pentru a-i explica cum să vorbească la telefon, în sensul să evite să folosească niște cuvinte precum grame.

O propoziție de genul: ”Hai, nu vii și tu la distracție?” ar fi fost suficient să înțeleagă ce vrea. Astfel, după ce au pus la punct aceste detalii, s-au întâlnit în centul comercial Vivo, la data de 8.06.2017, în jurul orei 17.30, unde colaboratorul a cumpărat 2 grame de pulbere ce conținea cocaină în amestec cu cofeină, lidocaină și levamisole, pentru care a dat suma totală de 700 de lei. Precizăm că un gram în avea Căpșunica la ea, iar celălalt a fost adus de fiica ei, Ancuța, după ce a contactat-o telefonic.

Apoi, la 21.06.2017, în jurul orei 13.00, în timp ce se afla în zona supermarketului Lidl din cartierul cunoscut ca ”Energia”, i-a vândut aceluiași colaborator un număr de 12 doze având cantitatea totală de 7,4 grame pulbere ce conținea cocaină în amestec cu cofeină, lidocaină și levamisole, pentru care a încasat suma de 5.000 lei. Apoi au urmat percheziții la două locuințe deținute de Căpșunica, unde a fost găsită cantitatea totală de 1,9 grame pulbere ce conținea cocaină în amestec.

Organele de cercetare penală au ocupat poziții conspirate în dispozitivul de prindere în flagrant

Potrivit rolii.ro, pe 21 iunie, în jurul orei 13.00, organele de cercetare penală au ocupat poziții conspirate în dispozitivul de prindere în flagrant în zona magazinului ”Lidl” aflat în zona Energia din Constanța. În jurul orei 13.10, în parcarea complexului comercial și-a făcut apariția colaboratorul însoțit în primă fază de investigatorul sub acoperire.

După ce s-au despărțit, colaboratorul s-a întâlnit cu inculpata, cu care a discutat câteva minute, timp în care colaboratorul a scos suma de bani avută asupra sa și i-a înmânat-o inculpatei, după care s-au despărțit. În acest moment, colaboratorul i-a apelat telefonic pe investigatorii sub acoperire și le-a comunicat că i-a înmânat suma de bani inculpatei, care s-a deplasat la domiciliu pentru a lua cele 12 doze de cocaină.

În jurul orei 13.30, se mai arată pe rolii.ro, Căpșunica a revenit în același loc, unde era așteptată de colaborator și i-a înmânat acestuia o pungă din hârtie albă, moment în care organele de cercetare penală au intervenit asupra celor doi, procedând la somarea și imobilizarea lor, după ce în prealabil s-au legitimat și au arătat scopul prezenței lor. Cu privire la dozele de cocaină, inculpata a declarat că nu știe ce este cu acele substanțe, că nu sunt ale sale și că nu i le-a dat ea.

Aspectele sesizate în urma prinderii în flagrant au fost surpinse într-o planșă fotografică ce a fost anexată procesului-verbal încomit în urma activității desfășurate. Discuțiile purtate de colabotator și inculpată, cu ocazia tranzacționării celor 12 doze, au fost înregistrate în mediu ambiental, acestea fiind redate în cuprinsul procesului-verbal din data de 23.06.2017, de unde rezultă în mod cert cum colaboratorul i-a înmânat inculpatei suma de 5.000 lei, după care aceasta a plecat și a revenit la scurt timp cu drogurile, pe care i le-a înmânat colaboratorului, atrâgându-i atenția să aibă grijă unde le pune.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti ruptii de foame se dau mafeeoti si criminali, ba jigodiile dracu' facea canalu dunare polu nord cu voi futu-va canceru. Escobar asta, sper ca nu le-ai dat adresa cuiva sa se duca ciorile si maclavetii aia de cacati de machedoni si tataroi borati peste vreun nevinovat
3
1
Te astept la mine acasa maine pe la 11. Ia-ti si fraierii cu tine sa stam de vorba. Constanta, Str. Smardan nr. 10 C. Intra direct, nu mai suni la usa...
6
0
Bravo Emile, da in ei de toti bani pierduti.
4
0
ai vazut ca pana la urma te-a turnat?
4
0
Ai pus-o coaie. S-au ginit gaborii !
6
0
Ba lake flaushat, sifon neneorocit daca aflu cine esti te fac mancare de pesti nenorocitule. Nu vrei sa ne intalnim sa stam putin de vorba ? Alegi tu locul si poti sa vii si cu bulangii de pretenari ai tai ca sa va ard pe toti si sa scap mangalia de curve sifonare.
0
7
Bai frate, citesc si ma minunez. Asa zisi ziaristi, zici ca au facut gramatica cu prim ministresa !
0
6
Florin Buruiana
5
0
Hei DIICOT!!! Atentie Droguri Mangalia!!!Sa vina Politia BCCO si DIICOT la Mangalia! E jale cati dealeri sunt in Acest oras. Dealerii principali ai Mangaliei: unu zis Verde , fratii Lepadatu Marian si Lepadatu Vio zisi fratii Gibonu Jepat , neamu lu Florin Buruiana Manka , Rufat , Cristi Muia , Florin Ragabeja , Pepino , Vapor , Tamer atat in Mangalia cat si prin Germania , Posmag Alexandru , Symon Mocanu , Adi Grasu , fratii Martonfi Andrei si Martonfi Alex , Copilu ala de pe fb Jonas Niky , tiganii de pe str. Sirenei Albatros si multi altii!!!
6
1
Cand faceti.unul?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218