REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Din sălile 'tribunalului': Din cauza alcoolului, a UITAT că a FURAT o MAŞINĂ

Din sălile 'tribunalului': Din cauza alcoolului, a UITAT că a FURAT o MAŞINĂ

Replica API 2 aprilie 2021 | 15:27 1525

Alexandru George A., aflat sub control judiciar, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Acesta este acuzat că, la data de 20.08.2020, în intervalul orar aproximativ 04:41 – 05:00, a condus un autoturism pe drumurile publice din localitățile Techirghiol și Eforie Nord, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Cum s-au petrecut faptele

Conform declaraţiilor unui martor, inculpatul a consumat vin, în localitatea Agigea, până în jurul orei 21:30, iar apoi au plecat în Eforie Nord, cu un autoturism. În această localitate, la un magazin alimentar, i-a deranjat pe cei aflați acolo, astfel că martorul a chemat un taxi, l-a introdus pe inculpat în interior, și i-a spus taximetristului să îl ducă acasă, la Techirghiol, plătind totodată cursa. După aproximativ 40 de minute de la aceste evenimente, a precizat martorul, Alexandru George A. a revenit la magazinul din Eforie Nord, spunând că a găsit o mașină cu cheile în contact și cu ea s-a întors. A fost ridiculizat de persoanele prezente, care nu l-au crezut, astfel că s-a supărat și a plecat. Imediat după acest moment, martorul l-a văzut pe inculpat urcându-se la volanul unui autoturism marca VW Golf 4, de culoare albă, înmatriculat în Constanţa, cu terminația YPG, despre care știa că este folosit de angajații unui restaurant din Techirghiol. A demarat, având luminile stinse, iar după aproximativ 10 minute inculpatul a revenit la ei, alergând, fiind speriat, dezbrăcat de la brâu în sus și julit, spunând că a fost bătut de niște băieți care l-au fugărit cu mașina. Apoi inculpatul a plecat pe jos, către centrul localității Eforie Nord.

Ce a spus inculpatul

Audiat în cauză în calitate de suspect, inculpatul a negat comiterea faptelor, declarând că nu își mai amintește ce a făcut în noaptea de 19/20.08.2020, că este posibil să fi consumat băuturi alcoolice, și că știe că nu a sustras vreun autoturism.

Reaudiat în calitate de inculpat, Alexandru George A. a declarat că s-a împăcat cu persoana vătămată, întrucât fratele său i-a plătit prejudiciul, pentru ca el să nu fie reținut și tras la răspundere penală. Întrebat dacă a sustras autoturismul și dacă l-a condus, inculpatul a afirmat că nu are nimic de declarat. Pe parcursul cercetării judecătorești, inculpatul s-a prevalat de procedura recunoașterii învinuirii.

Ce a spus instanţa

La stabilirea pedepsei, instanţa a avut în vedere, alături de gravitatea infracțiunii comise, și profilul inculpatului, care este cunoscut cu antecedente penale și a manifestat o atitudine procesuală sinceră pe parcursul procesului penal. În cauza dedusă judecății nu va fi reținută circumstanța atenuantă pentru că inculpatul nu a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de furt, victima retrăgându-şi plângerea pentru furtul maşinii. Instanţa a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 1 an de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În baza art. 96 C.penal, revocă suspendarea sub supraveghere a pedepsei de 3 ani închisoare, aplicată inculpatului Alexandru George A. În baza art. 43 alin. 1 C.penal adaugă la pedeapsa de 1 an închisoare, aplicată prin prezenta, pedeapsa de 3 ani închisoare, în final inculpatul va executa pedeapsa de 4 ani închisoare. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272