REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Directoarea Liceului Callatis din Mangalia le cere elevilor bani de xerox

Directoarea Liceului Callatis din Mangalia le cere elevilor bani de xerox

Replica API 26 ianuarie 2022 | 00:04 6550

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită de urgență directoarei Liceului Teoretic “Callatis” să stopeze colectarea ilegală de fonduri. Mai exact, conducerea instituției școlare le cere elevilor bani pentru xerox. Dacă această colectare nu va fi stopată, Asociația Elevilor din Constanța intenționează să depună plângere penală.

Poziția AEC pe acest subiect

„Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită de urgență directoarei Liceului Teoretic “Callatis” să stopeze colectarea ilegală de fonduri! Dacă colectarea nu va fi stopată, nu vom ezita să depunem plângere penală!

La nivelul Liceului Teoretic “Callatis”, conducerea liceului solicită elevilor în mod ilegală să plătească costurile pentru printarea și xeroxarea lucrărilor scrise, ținând liste cu “datoriile la xerox” ale elevilor în mod ilegal. Existența acestui tabel este un abuz la adresa elevilor, având în vedere faptul că nu există niciun temei legal care să permită colectarea acestor sume de bani.

Fenomenul fondului școlii este unul consistent în învățământul Constănțean, deși complet ilegal. Aceste cheltuieli nu ar trebui să fie asigurate din banii elevilor, ci solicitate autorităților, însă de multe ori, din comoditate, directorii preferă să recurgă la infracțiuni în loc să ceară bani primarilor. Precizăm faptul că pretinderea acestor sume de bani de la elevi constituie infracțiune de luare de mită, sancționându-se cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Click pe imagine!

Menținerea unui tabel cu aceste “datorii” poate duce inclusiv la comportamente de tip bullying, atât din partea profesorilor cât și din partea elevilor, față de elevii și părinții elevilor care refuză să achite aceste sume. Elevii care se împotrivesc achitării fondului școlii nu sunt în niciun caz “oaia neagră” care a venit să strice ceva ce merge, ci adevărați luptători împotriva corupției.

În urma publicării tabelului, directoarea unității de învățământ nu și-a exprimat dorința și disponibilitatea de a opri fenomenul, ci a decis să recurgă la amenințări față de membrii AEC din liceu, spunându-le că lezează imaginea liceului și transmițându-ne solicitarea de a șterge fotografia de pe rețelele de socializare. Considerăm aceste acțiuni josnice, și ne punem întrebarea legitimă: Cine lezează imaginea liceului? Niște elevi ce luptă pentru respectarea legii, sau o directoare ce încearcă să intimideze niște copii și săvârșește infracțiunea de luare de mită?

Îndemnăm toți elevii și părinții elevilor liceului să refuze achitarea acestor fonduri, având în vedere ilegalitatea lor, fără a se lăsa intimidați.

Solicităm directoarei Liceului Teoretic “Callatis” din Mangalia să elimine definitiv practicile ilegale din unitatea de învățământ și să stopeze încălcarea drepturilor elevilor! Dacă nu vor fi luate măsuri imediate, AEC depune o plângere penală pentru luare de mită pe numele ei!”, transmit reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța.

Șeful ISJ: Voi lua măsuri în vederea eliminării unor astfel de practici

”Doamna directoare urmează să ne prezinte în scris detalii cu privire la acest subiect. Nicio unitate de învățământ nu trebuie să aibă în vreun fel personal implicat în strângerea de fonduri de la elevi sau de la părinți. În această privință, legislația este clară, iar punctul meu de vedere rămâne neschimbat; le mulțumim elevilor că ne-au atras atenția de fiecare dată și îi asigur că în continuare voi lua măsuri în vederea eliminării unor astfel de practici. Așa cum am procedat în situații similare, nu voi ezita să acționez prompt pentru a mă asigura că legea este respectată. De aceea, ar fi util ca aceste cazuri să ne fie aduse cu prioritate la cunoștință, pe viitor”, a transmis șeful ISJ, Sorin Mihai.

Citește și: AEC condamnă presiunile la adresa elevei care a transmis tabelul cu colectarea fondului școlii de la liceul Callatis

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cereti bani de la pesedei si aia cu pensii speciale!
5
4
Bravo Daria
2
5
asa puiule fi dur si intransigent arata cine e masculul alfa in invatamanul de la malul marii bruta mica ce esti
10
3
decat sa dea pe tigari si bautura...Apropo,dar cand vreti sa luati numai medii de 10 si premii dati??Daca nu e pt. scoala atunci reclamati!
9
0
cine este directoarea??? madam CIOBANEL cea care traiesti cu actualu barbat a lu fosta doamna POSTICA ??
5
2
Dar de ce dracu trebuie sa trageti la xerox nu inteleg . Puneti copiii sa scrie asa cum s a facut mereu ca de aceea ies analfabeti . Si cadrele didactice sa dea din gura, sa explice si sa predea, nu sa le dea sa traga la xerox doar sa nu se mai oboseasca ele sa vorbeasca. Halal invatamant si metode.
12
7
Serios? Acum v-ati trezit? De ani de zile e chestia asta. Noi parintii adunam bani de xerox pentru teste si comitetul de parinti plateste lunar la secretariat la liceul Traian si la liceul Blaga unde am eu copiii. La Blaga, numai testele initiale si tezele nu se platesc,vai draga doamne. Nu stiam ca directorii trebuie sa ceara primariei. Bravos, natiune, deci noi platim pentru ca unele directoare nu vor sa ceara ca sa nu se puna rau cu primaria. Numai interese si interese.
14
6
cere bani si de la elevi si de la primar
11
2
Sa mearga elevii eminenti sa xeroxeze la barul din coltul strazii.
12
3
Treaba asta e de ani de zile si cu alti directori
15
3
ji go dii le de sec provin de la mircea si celelalte
6
3
bai da la mircea si ovidius nu mai vedeti ce se strange
16
3
Dar directoarea nu are nume, doar functie? Sau nu trebuie dat numele, ca se lezeaza sorinel si partidul?
17
6
puneti mina putorilor de profe si luati-va consumabile.plus service!
11
9
Probabil trebuie schimbata aceasta directoare cu altcineva..la Liceul Traian asa s-a intamplat...si a venit cine trebuia...
19
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614