REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Discuții despre viitorul unui traficant de droguri: DEALERI ajunși la închisoare, în fața liceenilor din Constanța!

Discuții despre viitorul unui traficant de droguri: DEALERI ajunși la închisoare, în fața liceenilor din Constanța!

Replica API 5 aprilie 2019 | 03:38 474

Miercuri, 3 aprilie a.c., s-a desfășurat a doua activitate din cadrul proiectului „Dependenți de libertate”, inițiat de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Constanta, în cadrul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” și Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu” din Constanța.

La activități au participat doi deținuți din cadrul Penitenciarului Poarta Albă-Constanța, aflați în executarea unei pedepse privative de libertate pentru trafic și consum ilicit de droguri. Aceștia au prezentat experiențele de viață traumatizante ajutându-i pe elevi să construiască o imagine realistă a viitorului care îi așteaptă în cazul săvârșirii de infracțiuni la regimul drogurilor.

De asemenea, asistenta socială Elena Mircea, coordonatoarea proiectului, consilierul școlar Aurelia Pocea și consilierul școlar Monica Ciobota au desfășurat activități de identificare a factorilor de risc și de dezvoltare a factorilor de protecție în cazul celor 120 de elevi participanți. Din partea Penitenciarului Poarta Albă Constanța a participat cms.de penitenciare Mihaela Rădulescu.

„Dependenți de libertate!” este un proiect local inițiat de CRPECA Constanța ce are ca scop prevenirea comportamentelor de risc (consum de droguri) la vârsta adolescenţei, prin oferirea de informaţii care să permită creşterea nivelului de educare şi conştientizare a populaţiei şcolare de nivel liceal, în vederea neînceperii sau întârzierii debutului consumului de droguri şi a adoptării unor comportemente prosociale, precum şi creşterea factorilor familiali de protecţie şi reducerea factorilor familiali de risc faţă de consumul de droguri la adolescenţi.

Proiectul propune o metodă alternativă care constă în prezentarea elevilor, la clasă, a experiențelor traumatizante ale unor foști consumatori de droguri aflați încarcerați în cadrul Penitenciarului Constanța-Poarta Albă pentru executarea unei pedepse privative de libertate, metodă care îi ajută pe adolescenți să contruiască o imagine realistă a viitorului care îi așteaptă dacă devin dependenți de droguri, asociat cu săvârșirea de infracțiuni la regimul drogurilor.

F.B.

Sursă: CRPECA Constanța, Facebook

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cei doi detinuti s-au oferit ca sa faca impresie buna la comisia de eliberare. Sunt destui dealeri care nu vor ajunge niciodata la parnaie si care o duc bine.
2
1
cms.de penitenciare radulescu mihaela este muierea pe care o futea Borcea...
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272