REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DISPUTĂ ÎN INSTANȚĂ pentru o terasă din Peninsulă, 'piperată' cu plângeri penale și tentative de debranșare de la utilități!

DISPUTĂ ÎN INSTANȚĂ pentru o terasă din Peninsulă, 'piperată' cu plângeri penale și tentative de debranșare de la utilități!

Replica API 28 iunie 2019 | 00:00 1430

Dosare pe rolul instanțelor de judecată, plângeri penale, încercări de debranșare de la utilități. Sunt doar câteva dintre modalitățile în care două firme „se luptă” pentru un imobil din Zona Peninsulară. Mai precis este vorba despre imobilul de pe B-dul Tomis, nr. 43, unde funcționează terasa „Don Goe”, din fostele Galerii Voiculescu. Astfel, în vreme ce noul proprietar al imobilului, care l-a obținut în urma unei licitații publice, arată că încearcă să intre în posesia efectivă a proprietății și să evacueze actualii ocupanți, Mircea și Despina Voiculescu, cei care au deținut imobilul și desfășoară afaceri în spațiul respectiv de aproximativ 20 de ani, acuză ilegalități și s-au adresat atât instanței, cât și organelor de cercetare penală.

Imobilul amplasat la intrare în Zona Peninsulară a municipiului Constanța, mai precis pe B-dul Tomis, nr. 4, face în prezent obiectul disputei dintre trei firme. Pe de o parte, SC Ager Cargo Company SRL, cu administrator special Despina Voiculescu, și SC Goe Fast-Food SRL, administrator George Voiculescu, iar pe de altă parte, SC Marincom SRL. Dispută care se derulează prin mai multe dosare deschise pe rolul instanței de judecată, prin plângeri penale și chiar încercări de debranșare de la utilități, precum apă, energie electrică și gaze.

Începând din 2012, de-a lungul timpului, pe rolul instanțelor de judecată au fost intentate diverse procese, dar obiectul principal îl constituia solicitarea intrării în insolvență și ulterior în faliment a firmei SC Ager Cargo Company SRL, pentru neplata datoriilor către mai mulți creditori. Concret, în dosarul 7894/118/2012 prin care se cere falimentul societății comerciale sunt înscriși 14 creditori, printre care DGFRP Galați, SPIT Constanța, Invest Capital Malta LTD, Polaris M Holding, CNAIR, Enel Energie, Premier Spedition SRL etc. În cadrul demersului, anul trecut, spațiul în care societatea are punctul de lucru, din Zona Peninsulară, a fost scos la licitație de administratorul judiciar CC Insolv SPRL. Evaluat la peste 300.000 de euro, după ce la primele licitații publice organizate nu a fost vândut, pe 11 octombrie 2018 a fost organizată o nouă licitație publică, iar SC Marincom SRL l-a achiziționat contra sumei de 290.000 de euro, fără TVA. Contractul de vânzare-cumpărare a fost încheiat pe 26.03.2019.

Ulterior, reprezentanții SC Ager Cargo Company SRL s-au adresat instanței de judecată, în dosarul 4223/212/2019, solicitând să se constate nulitatea absolută a procesului verbal încheiat pe 11 octombrie 2018 „prin care s-a adjudecat la licitație bunul imobil (...) proces verbal care îmbracă forma unui antecontract de vânzare-cumpărare”, cât și „nulitatea absolută a contractului de vânzare-cumpărare a bunului imobil”. Dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Constanța, are termen în septembrie a.c..

Dar nici reprezentanții SC Marincom SRL nu au stat cu mâinile în sân. Aceștia s-au adresat, la rândul lor, instanței de judecată solicitând o ordonanță președințială – evacuare, în dosarul 12657/212/2019. În cadrul procesului, reprezentanții firmei proprietare a imobilului a arătat că după achiziționarea bunului imobil, SC Ager Cargo Company SRL „nu are niciun titlu valabil în temeiul căreia să poată exercita în mod legitim folosința imobilului”. Pe 21 mai a.c., Judecătoria Constanța a respins cererea de chemare în judecată, considerând că nu se impune o ordonanță președințială privind respectivul litigiu. Decizia nu este definitivă, ci a fost atacată cu apel, următorul termen fiind stabilit la începutul lunii iulie a.c.

De menționat că nici judecata privind falimentul SC Ager Cargo Company nu s-a încheiat. Astfel, pe 18 iunie a.c., instanța a dispus „intrarea în faliment a debitoarei”, stabilind ca termen pentru continuarea procedurii data de 22 octombrie a.c.. Totodată, familia Voiculescu a subliniat faptul că a depus plângeri la organele de cercetare împotriva firmei care a achiziționat imobilul, acuzându-i pe reprezentanții acesteia de diverse infracțiuni.

Între timp, noul proprietar al imobilului a început să facă demersuri pentru debranșarea proprietății de la utilități, de la energie electrică, gaze și apă. Rând pe rând, angajații furnizorilor au bătut la ușa Terasei Voiculescu pentru debranșări. Dar, la fel, rând pe rând, s-au retras, după ce familia Voiculescu a prezentat acte în care arată că dreptul de proprietate încă face obiectul mai multor dosare aflate pe rolul instanțelor de judecată. La fel s-a întâmplat și joi, 27 iunie a.c., când la primele ore ale dimineții a sosit echipa RAJA pentru debranșarea localului, în urma solicitării transmise de SC Marincom SRL. La fața locului a fost solicitat și un echipaj al Secției 3 Poliție, pentru a se evita tulburarea ordinii și liniște publice. Printre aspectele prezentate s-a arătat faptul că branșamentul la apă se află în incinta localului, iar pentru a ajunge la acesta este nevoie să se realizeze lucrări pe terasă, pentru care firma SC Ager Cargo Company are autorizație de funcționare valabilă, eliberată de Primăria Constanța. Totodată, noul proprietar nu a prezentat un ordin judecătoresc privind evacuarea sau debranșarea de la utilități.

Într-un final, debranșarea nu a fost efectuată, iar reprezentanții celor două firme au fost chemați la secția de poliție pentru discuții.

Se impune precizat, de asemenea, că SC Marincom SRL deține și imobilul situat peste drum de proprietatea disputată.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai frate, a fost executat, ce atatea discutii, contestatii, palavrageala, EVACUATI direct, dar de , jandarmii si politistii o freaca la rece. Odata incuviintarea executarii, iar imobilul vandut, noii proprietari ar trebui sa intre imediat in posesie. Ce atatea vrajeli, procese , mafie, daca au platit cu bani, au cumparat, adio fratilor. Dar asa este in balkani si periferia europei, hotul este la tutere, mafia face legea, aia ce platesc sunt prosti.
5
1
un loc jegos
7
2
Baba cu coc, madam Marin, a pus mana pe un spatiu com in zona Victoria, la pret de apart cu 2 camere. Deh, a aplicat pt MEBO ! Barbata-sau isi bea zilnic cafeaua in Carrfour si incearca sa agate pustoaice. Mosule, ce tanar esti !!!
7
0
Pai daca firma X este datoare si patroni au stiut ca este scoasa la licitatie adica la vanzare pentru ca s-a vandut la a doua licitatie organizata ce mai vor? Bai firma X srl ai stiut ca ti se vinde firma si nu ai miscat un deget iar dupa ce eu am cumparat vii si imi spui ca nu pleci,atunci sa vina politia sa vada actele si sa faca ordine ca doar de asta sunt platiti sau asteapta sa se ia astia la bataie si dupa aia intervine.
5
0
Tiganie pe strada,tiganie in acte,tiganie in mintea lor.De 3 X Tiganie.
12
1
Doua familii de tepari Marin si Voiculescu. Doamna cu coc e o baba ahtiata dupa bani impreuna cu fiisu iar Voiculeasca e o tepara de profesie cu un barbugiu Mircea langa ea. Ma intreb cum dracu nenorocitii astia cu 3 clase au avut pe mana atatia bani
19
0
sc plm srl
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108