REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Djokovic speră să joace la Australian Open şi vrea să fie ''cel mai bun din istorie''

Djokovic speră să joace la Australian Open şi vrea să fie ''cel mai bun din istorie''

Replica API 24 octombrie 2020 | 00:25 1978

Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, învingător în 17 turnee de Mare Şlem, a afirmat joi că speră să joace în ianuarie la Australian Open în tentativa lui de a egala recordurile lui Rafael Nadal şi Roger Federer, care au câte 20 de trofee majore, relatează AFP.

Cu ocazia unui antrenament la Belgrad în vederea turneului de la Viena (26 octombrie-1 noiembrie), jucătorul de 33 de ani a declarat presei că "nu este sigur" de data la care va ajunge la Melbourne, din cauza carantinei de două săptămâni aplicată celor care sosesc în Australia, ca urmare a pandemiei de coronavirus.

"Sperăm că lucrurile se vor schimba, că vor scurta perioada de carantină", a spus Novak Djokovic. Potrivit acestuia, dacă măsurile vor rămâne în vigoare, "cei mai mulţi dintre noi, jucătorii, vom trebui să ajungem mai devreme în Australia".

Chiar dacă turneul este programat între 18 şi 31 ianuarie, centre de carantină pentru jucători vor fi deschise "într-un anumit număr" de oraşe din Australia de la începutul lui decembrie, a anunţat recent federaţia de tenis din această ţară.

În fruntea clasamentului ATP din 3 februarie, Djokovic îl devansează cu 1.890 de puncte pe spaniolul Rafael Nadal, care l-a învins clar în finala de la Roland Garros pe 11 octombrie.

Până la sfârşitul anului, "Nole" va disputa şi turneul Campionilor, ce-i va reuni la Londra pe cei mai buni opt jucători ai sezonului.

Djokovic va merge la Melbourne pentru a-şi apăra titlul, al optulea pentru el la Australian Open şi ultimul de Mare Şlem pe care l-a câştigat. El va avea nevoie de puncte în Australia dacă vrea să bată recordul lui Federer de 310 săptămâni în fruntea clasamentului ATP. Pentru Djokovic va fi de luni săptămâna cu numărul 292, în timp ce Nadal este deocamdată blocat la 209.

"Poate că cineva are o problemă cu faptul că am cele mai mari ambiţii şi spun asta. Am fost crescut însă ca să fiu cinstit, clar şi deschis. Obiectivul meu este să fiu numărul unu cel mai mult timp în istorie şi muncesc pentru asta", a afirmat Djokovic.

Exclus în septembrie de la US Open după ce a lovit involuntar cu mingea o arbitră de linie, în optimile de finală, Djokovic s-a arătat joi favorabil înlocuirii acestor arbitri cu tehnologia.

"Cât despre deciziile pe linie, tehnologia va putea fi mai eficientă decât factorul uman", a spus el, conform agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367