REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Doamnele trecute de prima tinerețe, ȚINTELE ESCROCILOR SENTIMENTALI, pe FACEBOOK!

Doamnele trecute de prima tinerețe, ȚINTELE ESCROCILOR SENTIMENTALI, pe FACEBOOK!

Replica API 4 septembrie 2017 | 00:00 3758

Escrocii își croiesc drumuri peste tot, se daptează tehnologiei și acționează în consecință. Și, din păcate, victimele pică în plasă. Și aici nu ne referim numai la minore, de pe urma cărora infractorii vor să se aleagă cu o partidă de sex, ci și la femeile care se apropie sau au atins a treia tinerețe. De fapt, aici este vorba de un adevărat "fenomen" și anume legat de cei cunoscuți ca escroci sentimentali. Persoane dubioase apelează la conturi de Facebook impecabile, tapetate cu fotografii "furate" și abordează femei ce se dovedesc a fi vulnerabile. Multe pică în plasă și le trimit bani, iar anchete au fost și la Constanța.

Se pare că fenomenul "romance scammers" a luat amploare și pe meleagurile mioritice. Totul se petrece pe internet, pe rețelele de socializare, cu precădere Facebook. Spre exemplu, un bărbat oarecare, sau poate chiar o femeie, își face un profil pe respectiva rețea, cu nume străin de preferat, cu poze ce sunt luate de pe alte conturi, tot din străinătate. Și astfel ia naștere un afacerist de succes dar suferind din dragoste, un militar bogat aflat în căutarea marii iubiri și așa mai departe. Femeila abordate, care sunt analizate cu atenție în prealabil, sunt imediat "vrăjite" de complimentele bărbaților impecabili, care le promit marea cu sarea și, uneori, se ajunge chiar la promisiuni cu căsătoria. Până în ziua în care iubitul perfect susține că are nevoie de bani din diverse motive: are un impas în afacere și are nevoie de un împrumut; fiul/fiica a suferit un accident etc. Iar multe dintre femei acceptă să ajute. Și rămân cu buza umflată. Deja există siteuri care prezintă tot felul de "povești" ale conturilor scammerilor, dar și experiențele prin care au trecut unele victime. Unul dintre acestea este romancescam.com. Iar cazuri sunt înregistrate și în România. Există pagini și grupuri de Facebook care au rolul de a trage un semnal de alarmă și de a le pune în gardă pe cele ce au în lista de prieteni asemenea scammeri. Iar pe grupul "Escroci, țepari din viața reală și de pe internet" sunt prezentate tot felul de astfel de profiluri. Spre exemplu, Marco Antonios ar fi unul dintre cei mai sus descriși. Chiar dacă susține că nu e român și are o stare materială extraordinară, vorbește limba noastră și abordează toate doamnele care par disponibile. Recent, el spune că a fost și în Constanța. Prin urmare, mare grijă la persoanele ce vă abordează pe Facebook! Acestea pot fi și din străinătate, iar siteurile de profil susțin că în spatele conturilor se află, în mare parte, persoane din Africa. Iar dacă sunteți înșelate de astfel de indivizi, anchetele sunt foarte dificile. Poate chiar imposibile. Cât despre orașul de la malul mării, un astfel de individ este Nicolae Mola, condamnat, într-un dosar, la 5 ani de închisoare, şi în altul, în 2015, la 7 ani. Dar apare și în altele. Potrivit procurorilor, în afară de traficul de influenţă din unul din dosare, Mola „este o persoană cunoscută ca având ocupaţia de principală de a comite escrocherii, în special referitor la femei, iar din perspectiva antecedentelor penale, fişa de cazier şi celelalte acte procedurale o demonstrează cu prisosinţă că nu este la primul conflict de acest gen cu legea”. Potrivit oamenilor legii, anul acesta nu ar fi fost înregistrate plângeri cu privire la "scammeri" sentimentali.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atentie, este vorba despre o retea condusa de politisti infractori, din cauza aceasta mai baga in fata cate un puscarias
1
0
fotomodelul?si asta e excroc sentimental.
0
2
vorba aia,pisica nu pleaca de bine de acasa.incearca la mai bine.
0
0
care doamne? care prima tinerete? vin tare bagaboantele mici pe piata
4
0
Doamnele sa gandeau ca investesc putin, ca apoi sa traiasca fara griji cu noul iubit Loto... Vagaboante, nu doamne!
6
1
regretatii Dem Radulescu si Papaianii
6
1
o femeie care se numeste doamna si este intradevar o doamna le da cu flit imediat acestor,,,,! sa fim seriosi! cele care pun botul se numesc direct curve sau femei usoare!
21
2
Am fost cu acest N Mola in clasa... in scoala generala .e din Medgidia...vindea si covoarele din casa ale parintilor...un nenorocit...ultima oara cand ne am intalnit luase un Q7 de la o proasta....
14
2
Asta seara dansam in famile!
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272