REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

CINE sunt cei doi SCAFANDRI care au MURIT la Eforie Nord

CINE sunt cei doi SCAFANDRI care au MURIT la Eforie Nord

Replica API 10 aprilie 2021 | 00:21 15451

Doi bărbați, unul din Iași, iar celălalt din Mangalia, și-au găsit sfârșitul într-o zi de vineri fatidică, în apele mării. Un apel la 112 anunțau salvatorii constănțeni că doi scafandri sunt în pericol. A fost o cursă contra-cronometru pentru salvarea celor doi care supravegheau lucrările de înnisipare a plajei la aproximativ 500 m în larg. Reprezentanţii ISU Dobrogea au intervenit cu patru scafandri cu o ambarcațiune RIB, "o autospeciala de stingere, un Smurd B, elicopterul SMURD) şi un echipajul SAJ C2". Din păcate, operațiunea de salvare a eșuat.

Adrian Ștefan Strungaru

Victimele au fost scoase la mal. Ambele au fost inconștiente, s-au aplicat manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, au fost declarate decedate.

Una din victime, profesor renumit în Iași

Unul dintre cei doi scafandri decedaţi era geolog, din Iaşi, și avea 32 de ani. Se numea Ștefan-Adrian Strungaru și era asistent de cercetare științifică în ecotoxicologie în cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Biologie, Laboratorul de Lucrări practice de Hidrobiologie. Era căsătorit, iar soția locuia la Agigea, fiind cercetător științific în acea zonă. Colegii lui au numai cuvinte de laudă și regretă nespus pierderea. ”Am aflat cu tristețe de trecerea la ceruri a tânărului și prietenului Ștefan Strungaru. Sunt amintiri frumoase și colaborări din vremea studenției, iar pentru mine Ștefan ai fost un model... Am urmat cu sfințenie exemplul tău caracterizat de muncă și mult bun simț. Dumnezeu sa te ierte!”, a transmis unul din prietenii lui Adrian Ștefan.

Cel de-al doilea avea 54 de ani și era din Mangalia.

Video:

Această tragedie de amintește de cea din 2010 când, pe 1 septembrie a avut loc scufundarea navei MEDY sub pavilion Turcia, în raza portului Constanţa, incidentul soldându-se cu scufundarea totală a navei și a încărcăturii acesteia. Scufundarea a fost urmată de o tragedie, scafandrii Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas pierzându-şi viaţa, restul echipajului reuşind să se salveze înainte de scufundare. Cargoul de 6.358,9 tdw, era încărcat cu 3427,4 tone de fier vechi. Cauza scufundării se pare că ar fi pornit de la o operațiune de balastare incorect efectuată.

Diana MAXIMIUC, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O fi incarcat buteliile de la vreun compresor de tractor Universal U650 cu motor de Brasov
0
0
Am lucrat cu 2 scafandrii timp de mai multi ani si incarcam buteliile cu compresor actionat de motor termic. Sute de incarcari. Nu a fost niciodata nici o problema. Aceste compresoare nu sunt construite degeaba, ele nu omoara oameni.
0
1
Bai..ala itm cu compresorul tau. Bai baiatule buteliile se incarca la compresoare SPECIALE cara au niste filtre sa nu bage de ex ulei in butelie. Da ce sa stiee cap de guma?? Voi cred ca le incarcati la sifonarie.
4
1
doi fraieri!trebuie sa ai si ceva minte in gindire,mai ales cind te bagi sub apa!
2
1
cauza evenimentului se pare ca la incarcarea buteliilor , compresorul fiind actionat de un motor termic , pe langa aerul comprimat ar fi ajuns din atmosfera si monoxid de carbon emanat de motorul termic
7
2
Cauza evenimentului?
8
0
pai numa pe astia nu aveau cum sa-i bage la covid
6
3
Aveau covid amandoi
8
16
Firma erau cei 2? Lucrau cu actele in regula?
13
4
Azi nu era vant sau val... De ce s au innecat ? Condoleante......
20
1
A spus Cap de Vaca !
11
22
Pacat de ei, restul ratatilor de mai jos sunt plini de ura.
50
5
ce innisipare la eforie?La mamaia, da, dar se cauta o justificare.
7
19
Politistii se pensioneaza la 40-45 ani ca au munca periculoasa, omul ala la 54 de ani...!
46
20
Daca si ratele se ineaca atunci ce sa mai zicem de turisti la vara
17
13
Aveau covid
19
31
Nu s-a inteles nimic.
9
7
Asa se intampla cand nu respectam NATURA...am pasit degeaba pe LUNA, daca nu ne ocrotim darul primit!!!
17
33

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218