REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Doliu în mediul academic constănţean

Doliu în mediul academic constănţean

Replica API 31 decembrie 2019 | 00:58 518

Mediul universitar constănţean este în doliu. Colegii şi toţi cei care l-au cunoscut anunţă cu durere decesul prof.dr. Răşanu Nicolae, cel care a pus bazele Departamentului de Chimie şi Inginerie Chimie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Aplicate - Universitatea Ovidius din Constanţa.

Cei care doresc să îşi ia rămas bun de la prof. dr. o pot face la Casa Albastră; înmormântarea va avea loc marţi, 31 decembrie, la ora 14:00. Slujba se va oficia la Biserica Cuvioasa Paraschiva din Constanţa, situată pe strada Bărăganului, iar îmormântarea va avea loc la Cimitirul Central.

Iată mesajul transmis din partea Colectivului Departamentului de Chimie şi Inginerie Chimică, Facultatea de Ştiinţe Aplicate şi Inginerie:

"Aducem un ultim omagiu celui care ne-a fost mentor, formator de specialişti în domeniile Chimie şi Inginerie Chimică (Prelucrarea Petrolului şi Petrochimie), unul dintre fondatorii învăţământului academic constănţean, Profesor emerit dr. Nicolae RĂŞANU, un profesionist deosebit, pasionat de cercetare şi de o calitate umană inconmensurabilă.

Domnul Profesor Nicolae Răşanu a contribuit semnificativ la înfiinţarea specializărilor Tehnologia Prelucrării Petrolului - ingineri zi (1990), Fizică - Chimie (1991) şi Chimie din anul 1997. În calitate de Şef al catedrei de Chimie şi Inginerie Chimică în perioada 1990 – 2004 s-a preocupat constant de calitatea procesului de învăţământ şi a participat efectiv la formarea unei şcoli de Chimie şi Petrol la Constanţa. A fost fondator al Facultăţii de Fizică, Chimie şi Tehnologia Petrolului în anul 1999 şi a ocupat funcţia de decan al acestei facultăţi pâna în anul 2003, iar din anul 2004 Consiliul facultăţii i-a conferit titlul de decan onorific. Facultatea înfiinţată în anul 1999 devine Facultatea de Ştiinţe Aplicate şi Inginerie din anul 2013. Meritele sale profesionale şi ştiinţifice au fost recunoscute prin acordarea titlului de Conferenţiar evidenţiat emerit în Ministerul Educaţiei în anul 1987. Primăria Municipiului Constanţa i-a decernat titlul de “cetăţean de onoare” în 2003, iar Universitatea “Petrol şi Gaze” din Ploiesti i-a acordat diploma de excelenţă pentru “contribuţia adusă la dezvoltarea învaţământului de petrol pe teritoriul Dobrogei".

Dumnezeu să îl odihnească!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tu impreuna cu noi borfasii din politia romana constanta am absolvit la apelul de CACAT universitatea spilu teparus din constanta Spiru Haret.Acum cand avem diploma de CACAT ne dam seama ce cacati am fost cand am dat spagi la profesori si in ce falsitati ne am luat diplomele.La cacat cu voi cei cu diplome de la spilu teparet.
1
0
mediul asta academic constantean este precum clubul amiralilor,ce academician are c-ta ca dupa lovitura de stat s-au inventat diverse facultati fara finalizare dar cu beneficiari,daca rezultatele sunt gunoaie cine sunt academicienii care i-au pregatit,asa zisii acdemicieni,tot gunoaie
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272