REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Donțu, dacă pierde procesul cu PSD, poate să trăiască și fără politică

Donțu, dacă pierde procesul cu PSD, poate să trăiască și fără politică

Virgil STOIAN 19 ianuarie 2023 | 00:00 2336

Gheorghe Donțu este unul dintre cei mai vechi politicieni din Constanța făcând parte chiar din FSN. Rămas fidel social democraților, consilierul județean a fost exclus din PSD în mai 2022 pentru că a votat, în ședința de CJ, proiectele PNL. Politicianul a contestat excluderea, dosarul fiind în acest moment pe rolul Curții de Apel București, după ce Donțu a pierdut pe fond acțiunea. Replica de Constanța l-a luat la întrebări pe Donțu pentru a afla planurile acestuia în politică, o eventuală mutare la alt partid politic sau chiar o candidatură la următoarele alegeri.

Dontu, daca pierde procesul cu PSD, poate sa traiasca si fara politicaGheorghe Donțu și Felix Stroe

Gheorghe Donțu a explicat considerentele votului său din ședința de CJ în urma căreia a fost demis, susținând că a făcut-o la îndemnul lui Felix Stroe. În privința unei eventuale plecări la alt partid, acesta a fost categoric împotrivă, susținând că poate să trăiască și fără politică.

Am primit acordul să votez de la Felix Stroe

Nu știu dacă erau niște proiecte de ale PNL-ului, era un proiect în care s-au împărțit taberele și am votat să se împartă banii. Nu știu dacă era în favoarea PNL-ului. În orice caz, după două luni, PSD și PNL s-au încuscrit. Dacă aș fi pus și acum, în aceeași situație, aș vota la fel. Înainte de toate, suntem membri de partid, nu am candidat independent. Am candidat din partea unei alianțe politice și am fost din partea PSD, a fost o alianță cu ALDE. Votez așa cum se stabilește, cum există o înțelegere. Trebuie să ții cont că nu ești de unul singur pe acolo, ai două opțiuni. Să votezi în interesul celor care te-au trimis acolo, și interesul celor care te-au trimis acolo e întotdeauna împărțit. Unii au votat PNL, unii au votat PSD, și nu poți să spui că am votat în interesul poporului. Fiindcă ei, la rândul lor, votează diferit, și atunci, am votat în interesul celor care au votat alianța aceasta, și în interesul viitoarei alianțe, eu am anticipat această alianță. Dar, înainte de orice, am avut o discuție cu președintele partidului, Felix Stroe, cum să votez, și am primit acordul să votez. Eu am votat ce am vorbit cu Felix Stroe.” a declarat Gheorghe Donțu pentru Replica.

Dontu, daca pierde procesul cu PSD, poate sa traiasca si fara politica

Nu ne obligă nimeni să coabităm

Potrivit propriilor spuse, Donțu este cel mai vechi om politic din PSD, din Constanța, însă nu poate colabora cu actualii șefi din Partid: ”Cine să mă primească în partid? Dacă iei nomenclatorul, abecedarul, dacă iei cartea de căpătâi a partidului din Constanța, așa, după vechime, e Donțu. Înaintea mea, nu e nimeni din actuala compoziție a partidului. Nu e nimeni, mai vechi, mai legitimat, nu e nimeni. Nimeni! Să mă primească ei de unde și până unde? Oamenii nu m-au dat afară, ei cum să mă primească. Ne referim aici strict la conducere. Conducerea este evident că nu putem coabita, din moment ce au propus excluderea mea, absolut gratuit, mincinoasă, lașă. Și așa nu avem voturi suficiente... eu cred că nu ar fi trebuit să fie treaba justiției. Dacă nu ne-am înțeles, nu ne obligă nimeni să coabităm. Și între mine, cel din 90, și cel de acum, e limpede că situația de acum e fix la 180 de grade. În partidul ăsta, de acum, nu mai sunt aceiași oameni, și aceleași idei ca atunci când am intrat eu, deloc. Sunt oameni care nu au nimic de a face cu cei ce formau atunci grosul, marea majoritate a FSN-ului, de stânga. Nu există. Acarul, cine o fi fost el acolo, a mutat locomotiva pe altă linie. Pot trăi și fără politică. Am crezut că pot să fac politică, cât sună de strâmb azi cuvintele astea, dar am crezut că pot să fac politică să și ajut. Să se cunoască faptul că fac politică, și pentru alții, nu doar pentru mine. Acum, cred, că dacă rămân în politică, rămân să pregătesc pătura pentru o nouă generație de băieți.

Nu îmi propun să candidez

Eu candidatură nu-mi propun. Eu vreau să contez lângă cel ce va câștiga. Sfaturile mele să îi fie folositoare. Sper că nu am dezamăgit și nu i-am păcălit cât am făcut politică. Eu cred încă în normalitate, deși sunt contrazis la fiecare pas, eu cred că trebuie să ajungă și timpul normalității. ” a încheiat Gheorghe Donțu.

Vă reamintim că Gheorghe Donțu a fost exclus din PSD, la sfârșitul lunii mai 2022, pentru că a votat, în ședința de Consiliul Județean, proiectele PNL. Decizia a fost luată în BPJ. Concret, nemulțumirea liderilor PSD Constanța a fost faptul că ai lor colegi din CJ au votat proiectul privind acordarea unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2021 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală. De altfel, după ședință, președintele PSD Felix Stroe își arăta indignarea de modul în care au fost împărțiți banii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
doi iinfractori care au norocul sa traiasca in rromanika. Ca daca erau la americani de exemplu, dontu lua 40 de coti iar stroe glontul. Intrebati-l pe titishor martin polaris care in constanta are o reputatie nepatata.
4
1
asta dupa ce a avut o discutie cu Stroe? Pai votam oameni si partide sa mearga in consiliul local sa ne reprezinte interesele de cetateni nu sa voteze cum ii spune Stroe sau nu stiu mai care
4
1
cand ati facut parte din comisia care excludea miseleste membrii bine intentionati din partid era bine oare domnu Dontu? Acum e randul tau sa oleci lada de gunoi cu Lungoci Radauteanu Tutuianu Gaju si Georgescu
8
1
Au umplut toate institutiile de nepotisme. Ce mai cauta CEAPEUL asta in politica ?
11
2
Mai Dontzule,faptul ca esti cel mai vechi FSNist PDSRist PSDist nu este nicidecum un atribut,practic tu spui ca la felul cum arata orasul si judetul Constanta acum ai pus si tu umarul si nu doar un an sau doi ci zeci de ani,dar asa este cand te obisnuiesti cu bani castigati fara munca,iti doresti sa ramaii la ciolan pana mori. Dute mai"capabilule"la munca in strainatate daca tot spui ca itzi place munca pentru ca acolo muncesc multzi romani,de la muncitori necalificati pana la doctori sau ingineri,sau spune ma adevarul adica in afara de vorbarie fara continut si tot felul de combinatii pe langa lege nu te duce mintea la nimic;ca asha sunt mai toti politicieni este adevarat dar tocmai dasta vechimea ta in PSD nu conteaza,pentru ca incapabili dastia ca tine care au gasit locul unde pot castiga o groaza de bani fara sa faca nimic se gasesc in toate partidele si nu sunt putini ba chiar se bat uni cu alzti pentru un loc cat mai in fata in partid. Ce am scris eu aici stii si tu Dontzule dar obrazul gros,tupeul si minciuna fac parte din arsenalul politic al politicienilor si dasta declari altceva cand expui motivele pentru care vrei sa revii in PSD sau daca nu se poate in PSD poate reusesti sa intri in alt partid caci in Romania nicaieri nu este mai bine ca in politica.
11
1
cand ati facut parte din comisia care excludea miseleste membrii bine intentionati din partid era bine oare domnul Dontu??? acum doar v-a venit randul si dumneavoastra. e pe vine si randul lui Stroe
12
0
nici eu nu mai cred in psd , pe cine sa mai votezi
12
0
psd ul a murit la constanta , la azil cu voi
14
1
Ce mai vrea și maimuțoiul asta.Stai dracu și manancati pensia,nu ți mai ajunge.
12
0
După ciolan alergat tot timpul Banul n-are partid
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272