REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dorinela Irimia, despre proiectele de investiţii pe 2019

Dorinela Irimia, despre proiectele de investiţii pe 2019

Replica API 11 ianuarie 2019 | 09:17 490

Comuna Saraiu a început anul cu aceleaşi taxe şi impozite ca în anul 2018, a precizat primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia. O serie de proiecte urmează să fie derulate, iar şefa autorităţii locale speră să le ducă la bun sfârşit în anul 2019.

“Avem în desfăşurare un proiect privind construirea unei săli de educaţie fizică şcolară, dar şi a unei case de cultură pentru care a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Ambele proiecte se derulează prin Compania Naţională de Investiţii”, a declarat primarul Dorinela Irimia. De asemenea, cu bani de la bugetul local se lucrează la extinderea sediului administrativ al primăriei şi se execută în localitate rigole pe o lungime de 14 kilometri. “Aşteptăm ordinul de începere pentru construire platofrmă gunoi de grajd, pe Ministerul Mediului”, a mai spus Dorinela Irimia. În acest an va demara la Saraiu şi procedura de licitaţie pentru reabilitarea şi extinderea grădiniţei cu program normal Dulgheru. De asemenea, sunt în proiect reabilitarea şi extiderea dispensarului uman din Saraiu, asfaltarea drumurilor din localitatea Dulgheru pe o suprafaţă de 7,5 kilometri, dar şi modernizarea şi gospodăriea de apă. Toate cele patru proiecte enumerate anterior sunt derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 al Ministerului Dezvoltării. “Vorbim de proiecte în desfăşurare în sensul că s-au primit banii pentru întocmirea proiectelor tehnice şi au fost plătite toate cotele şi urmăm procedura de achiziţie”, a explicat primarul Dorinela Irimia cu privire la proiectele accesate pe PNDL.

“Sunt discuţii la nivel central că nu se iau banii de la UE, dar la noi nu se numesc miniştrii”

Şefa autorităţii locale speră să realizeze planul de investiţii pe anul 2019, dar aceasta depinde şi de aprobarea bugetului la nivel naţional. “Totul este în funcţie de alocările care vor fi şi de aprobarea noului buget pe anul 2019. Noi avem speranţe şi pornim cu speranţa în suflet, dar ştim că una este să ne propunem şi alta să poţi realiza. Sperăm ca lucrurile să se desfăşoare într-un anume mod, dar nu vedeţi că încă nu s-au desemnat reprezentanţii care ar putea derula activităţile corect. Sunt discuţii la nivel central că nu se iau banii de la UE, dar la noi nu se numesc miniştrii, secretarii de stat, ca să poţi desfăşura proiecte şi atunci iarăşi ne întopmolim. Nu au fost numiţi miniştrii la Transporturi, la Dezvoltare şi atunci se îngreunează aprobarea bugetului Ministerului Dezvoltării. De activitatea Ministerului Dezvoltării depinde deschiderea PNDL 3, dar şi decontarea proiectelor în exerciţiul financiar-bugetar, care este supus aprobării”, a declarat primarul Dorinela Irimia.

În acest context precizăm că președintele Klaus Iohannis i-a transmis joi, 10 ianuarie 2019, premierului Viorica Dăncilă două scrisori în care arată motivele pentru care nu a acceptat propunerile de numire în funcțiile de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi administrației publice și de ministru al Transporturilor. Premierul Viorica Dăncilă îi propusese pentru aceste funcții pe Ilan Laufer și pe Olguța Vasilescu, şi după refuzul preşedintelui, i-a nominalizat pe Mircea Drăghici și din nou pe Olguța Vasilescu, pentru alt portofoliu. În cazul Olguței Vasilescu, președintele a menţionat că aceasta „nu are expertiza necesară gestionării domeniului complex al transporturilor”,. Cât priveşte susţinerea lui Ilan Laufer pentru Ministerul Dezvoltării, aceasta nu întrunește „condițiile prevăzute de articolul 105 din Constituție și de articolul 2 din Legea numărul 90/2001 privind organizarea şi funcționarea Guvernului României și a ministerelor pentru numirea în funcția de membru al Guvernului”, a explicat şeful statului. În cea de-a doua scrisoare, privind a doua propunere de miniștri pentru cele două ministere, Transporturi și Dezvoltare, președintele spune că „în propunerile transmise nu există vreo mențiune cu privire la îndeplinirea condițiilor de legalitate, iar din documentația transmisă nu rezultă îndeplinirea condițiilor prevăzute de art. 105 din Constituție și de articolul 2 din Legea numărul 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor pentru numirea în funcția de membru al Guvernului”.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ghita si muie psd , noi suntem la putere , ne distram pe seama muistilor ...iar voi mancati cacat , singura satisfactie ! la munca trantorilor ....nu mai asteptati pensia de la soros !
2
0
PSD-istele astea sunt pre destinate din nastere pentru Mue. si felati.
1
2
astea parca sunt toate facute de-o mama : dorinela, marcelusha din corvin, speranta cliseru, mareana gaju ! Muie la toate !!!
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614