REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DOSARE de TRAFIC de CANABIS! Martorii, 'PIONI' IMPORTANȚI: 'Cumpăram cam de 3-4 ori pe lună..'

DOSARE de TRAFIC de CANABIS! Martorii, 'PIONI' IMPORTANȚI: 'Cumpăram cam de 3-4 ori pe lună..'

Replica API 21 august 2019 | 00:00 373

DECLARAȚII CHEIE

DECLARAȚII CHEIE

Oamenii legii din Constanța, sub coordonarea procurorilor DIICOT, acționează frecvent pentru destructurarea grupărilor infracționale specializate în traficul de droguri. Aici sunt incluși și așa-zișii dealeri de canabis, mai mici sau mai mari, iar anchetele sunt destul de laborioase, plecându-se, în general, de la consumatori. Însă, există și cazuri când se ajunge direct la cel/cei care comercializează, dar și aici declarațiile martorilor sunt extrem de importante și ajută la anchetă.

Spre exemplu, în cazul unui tânăr care avea o cultură indoor de canabis, într-un apartament din Tomis III, oamenii legii au avut informații directe și au acționat cu promptitudine, lăsându-se cu percheziții. Așa cum este specificat mai sus, a existat și etapa de audiere a consumatorilor, martori în dosar. "Sunt consumatoare de droguri de aproximativ 2 ani și jumătate. De obicei, fumez canabis, dar am încercat de 2-3 ori și pastile de ecstasy. Canabisul îl cumpăram de la diferite persoane din municipiu. În luna decembrie 2017 am cunoscut o persoană de sex masculin, care locuia în zona Pieței Tomis 3. Despre acesta auzisem de la prietenii mei că vinde canabis. Am luat legătura cu el și l-am întrebat cu cât vinde gramul, acesta spunându-mi că îl vinde la prețul de 60 lei/gram. Am cumpărat în perioada decembrie 2017 – aprilie 2018. Cumpăram de la acesta cam de 3-4 ori pe lună, iar de fiecare dată luam 5 grame, pe care plăteam suma de 300 lei. S-a întâmplat de 2-3 ori să cumpăr și 10 grame pentru care am plătit suma de 600 de lei. Din luna aprilie 2018 nu am mai cumpărat de la el și nu am mai ținut legătura cu acesta. Apoi, la Neversea, am fost contactată și mi-a spus că are “boabe” de vânzare, referindu-se la pastile de ecstasy, la prețul de 80 lei/ pastilă, întrebându-mă dacă vreau și eu. Am luat 2 pastile de ecstasy, pentru care i-am plătit suma de 160 lei. La începutul lunii ianuarie 2019 am fost contactată iar, și mi-a spus că are o cantitate mai mare de canabis și că vrea să o vândă cât mai repede. Toate aceste discuții le-am purtat la începutul lunii ianuarie anul acesta, pe rețelele de socializare Facebook Messenger și Whatsapp”, este declarația unuia dintre martori, postată pe rolii.ro.

L-am cunoscut prin niște prieteni. Am cumpărat în valoare de 2.500 de lei

”L-am cunoscut prin intermediul unor prieteni. Prima dată m-am văzut cu el în zona Pieței Tomis 3, la sfârșitul lunii noiembire și am cumpărat de la acesta 2 grame de canabis, care erau ambalate în pliculețe de plastic autosigilante transparente, de dimensiuni mici, pentru care i-am plătit acestuia suma de 100 lei. Am cumpărat cannabis de la sfârșitul lunii noiembrie 2018 până pe data de 14.01.2019. Cumpăram o dată la 2 zile, iar de fiecare dată luam câte 2 grame. Ultima dată am cumpărat de la el pe data de 14.01.2019. Acesta a venit la domiciliul meu și mi-a adus 4 grame pentru care i-am plătit suma de 200 lei. Apreciez faptul că am cumpărat canabis de la el în perioada menționată mai sus, de aproximativ 25 de ori, cumpărând un total de aproximativ 50 grame de cannabis, pentru care i-am plătit acestuia suma aproximativă de 2500 lei”, este o altă declarație atașată la dosarul cauzei. Și nu sunt singurele. Tânărul a fost condamnat, de instanța de fond, la 2 ani cu executare, însă, cum a stat în arest preventiv, la rămânerea definitivă a pedepsei va fi scăzută perioada respectivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine a dovedit asta ma psihopatule violat Daca vezi un articol pe net tu il crezi ma diario Sa dea Dumnezeu sa se duca copii tai la puscarie
0
0
ce de prosti comenteaza... este dovedit ca fumatul tzigarilor din tutun este cu mult mai nociv decat fumatul canabisului...
2
1
Adica i-au dat doi ani pentru ca sa nu ceara baiatul despagubire pentru ca a fost judecat in stare de arest,doi ani minus arestu si la jumatatea pedepsei il elibereaza pt.buna purtare.
2
0
Nu ne miram de ce sunt din ce in ce mai multi tineri care se drogheaza . Pai sunt foarte multi dispusi sa vanda droguri , pentru ca pedepsele sunt foarte , foarte mici . Doi ani ii sta de nici nu a spus ca a fost pe acolo dupa care isi reiea obiciu de a vinde droguri . Daca ar fi sa fie minim 10 ani de detentie si asta pedeapsa cea mai mica , ma gandesc , ca nu ar mai fii atat de multi cei care vand droguri . PSD-istilor , ALD-istilor . De ce mai mama dracului nu dati o ordonanta de urgenta prin care sa aspriti pedepsele celor care vand moartea la plic ? Asa vad ca va dati ordonante sa scapati
4
4
un tigan puscarias jegos care vinde fete in Germania inclusiv nevasta legala. are maxilarul spart dintr-un pumn. sa vezi cum isi spala carnea de la gratar cu furtunul care spala masina si apoi infuleca peste, scarba de scarba de om tigan.
5
1
IN USA DE LA LEGALIZARE A SCAZUT PROCENTUL CONSUMULUI 30% in randul consumatorului ocazional,nefiind ilegal multi si au pierdut interesul in a mai consuma,apoi A SCAZUT CONSUMUL IN RANDUL CELOR DE SUB18 ani pentru ca au disparut traficantii de marijuana o planta benefica pentru sanatate si minte!!!DAR NU PENTRU ORICINE
6
2
Omul acela e un erou! A asigurat concetatenilor sai un produs benefic pentru sanatate pe care ticalosii de parlamentari si procurori securisti l-au interzis desi ei il consuma in masa!
9
9
l-au turnat astia, asta se vede
10
0
Pedepse de rahat! Sa se schimbe legea, iar pedepsele sa fie cat pentru o crima!
11
12
Turnatori imputiti !
8
12
Faruk vinde droguri , sifonul numaru unu cu dramba mica, limbist sef
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108